Silaghi cáfolja Coica terveit
Utoljára módositva: 2014-01-09 09:02:58

Az EU-s támogatásra pályázni kell! — többek között erre emlékeztette Ovidiu Silaghi a megyeközpont polgármesterét. Silaghi tulajdonképpen leckét adott a pályázatok lehívásával kapcsolatban.

 

Ovidiu Silaghi

Esély nincs arra, hogy a Szatmárnémeti Metropolisz Övezetben 147,2 millió eurós beruházás valósuljon meg idén európai uniós forrásokból, üzeni Ovidiu Silaghi szatmári EP-képviselő Dorel Coica polgármesternek, aki múlt heti sajtótájékoztatóján beszélt a 2014-es évet érintő nagyszabású terveiről. A PNL-s európai parlamenti képviselő emlékeztet arra, hogy a 2007–2013-as pályázati ciklusban Szatmárnémetiben mintegy 15 millió euró összértékű EU-s finanszírozású projekt valósult meg, teljességgel lehetetlen tehát az, hogy pályázatok híján és önrészre elkülönített források biztosítása nélkül egy év alatt ennek a tízszeresét sikerüljön lehívni. Silaghi a Regionális Fejlesztési Bizottság tagjaként december elején Strasbourgban egyeztetett Johannes Hahn-nal, az Európai Unió regionális fejlesztési biztosával a következő, azaz a 2014–2020-as támogatási ciklusban megvalósuló programok végrehajtásáról, és arra a következtetésre jutottak, hogy amennyiben minden tökéletesen működik és az Európai Bizottság már januárban aláírja a stratégiai partnerséget Romániával, a legoptimistább számítások szerint is csak az idei év vége felé jelenhet meg a pályázati útmutató.

Dorel Coica

A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a 2007–2013-as ciklusban az EU-s források lehívása terén legaktívabbnak számító tagországoknak is 2 évre volt szükségük a különböző fejlesztési területek, tengelyek meghirdetésére, figyelmeztet az EP-képviselő, hozzátéve, hogy a meghirdetett projektek a pályázati ciklus ideje alatt kell hogy megvalósuljanak és nem egy éves futamidő alatt, ahogy azt a megyeközpont polgármestere gondolja.

Silaghi végezetül hozzáteszi, úgy tudja, hogy a város idei büdzséjében sem szerepel a pályázok önrészének fedezésére elkülönített 8 millió eurós összeg, ezért azt ajánlja a PSD-s kollégájának, hogy realistább fejlesztési ötletekkel álljon elő.

 

Nagyra törő tervek

Amint arról korábban beszámoltunk, Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere és Gheorghe Rentea, a Szatmárnémeti Metropolisz Övezet koordinátora az év eleji sajtótájékoztató keretében arról beszélt, hogy Szatmárnémetiben van az ország legnagyobb Metropolisz Övezete, ehhez ugyanis öt város és huszonöt község csatlakozott, jelenleg pedig 471 projekt vár jóváhagyásra, összesen 147,8 millió euró értékben. Nem esett szó viszont arról, hogy konkrétan milyen beruházások valósulnak majd meg ezeken a pályázatokon keresztül.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...