Silaghi nyerte a 2-es körzetet
Utoljára módositva: 2014-05-26 10:48:31

Tegnap 21 órakor ért véget az európai parlamenti és a 2-es választói körzetbeli időközi választás. Az exit poll eredmények alapján az RMDSZ az EP-választáson 7 százalékot szerzett.

 

Május 25-én Szatmár megyében 317 642 szavazópolgárt vártak az urnák elé a 334 szavazóházban az európai parlamenti választások alkalmával, az Állandó Választási Iroda adatai szerint. A 21 órai adatok alapján Szatmár megyében a szavazók 32,65 százaléka élt szavazati jogával, mely valamivel az országos átlag — 32,15 százalék — fölött van. Az urnazárást követően hozták nyilvánosságra a Curs Avangarde által készített exit poll eredményeket, melyből kiderül, hogy az európai parlamenti választáson a Szociáldemokrata Szövetség (USD) 41,01 százalékot, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) 14,92 százalékot, a Demokrata Liberális Párt (PD-L) 11,82 százalékot, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) 7,1 százalékot, a Népi Mozgalom Párt (PMP) 6,7 százalékot, Mircea Diaconu független jelölt 5,91 százalékot, a Dan Diaconescu Néppárt (PP DD) 3,45 százalékot, a Polgári Erő Pártja 2,11 százalékot, a Nagy-Románia Párt (PRM) 2,55 százalékot szerzett, míg a fennmaradó 4,43 százalék más jelöltekhez került. Az urnáktól távozók nyilatkozatai alapján készült felmérések szerint az RMDSZ a voksok 6-7 százalékát kapta, és így várhatóan legalább két képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe, ám nem kizárt, hogy az újraosztás nyomán még egy harmadik helyet is megszerez. Adriana Vîlcu, a Megyei Választási Iroda (BEJ) elnöke arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy hozzájuk semmilyen panasz nem érkezett választással kapcsolatos szabálytalanságról.

A 2-es választói körzetben 65 853 szavazópolgár 64 szavazóházban élhetett szavazati jogával. 21 óráig 35,59 %-os részvételi arány volt, derül ki a központi választási iroda tájékoztatásából. Az előzetes becslések alapján Szatmárnémetiben sokkal nagyobb volt a részvétel, mint a megyében, ami azt jelenti, hogy igen komolyan sikerült mozgósítani a szavazókat. A sokakat foglalkoztató kérdésre, hogy ki képviselheti a 2-es körzet lakosait a román parlamentben, még nincs válasz, a szavazatok összeszámlálása a hajnali órákban ért véget, azonban a választási irodának a választási csalásokról érkező bejelentések kivizsgálását is be kell fejeznie.

Az eddigi eredmények alapján biztosra vehető Ovidiu Silaghi győzelme.

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...