Skandináv hideg jön
Utoljára módositva: 2018-09-21 20:42:57

Hidegfront érkezik ma északnyugatról Szatmár megye fölé. Nagy lesz a szél ma, hétfőn esni fog, kedd éjszaka nulla fok is lehet.

Egyszeriből vége szakad a szeptemberi nyárnak, a tegnapi harminc Celsius-fok után ma csak húsz Celsius-fok lesz napközben egy északnyugatról érkező markáns hidegfront miatt, tájékoztatta lapunkat a Román Meteorológiai Intézet kolozsvári irodája. Ma 55–60 kilométeres lökésekkel kísért szél is jöhet, vasárnap csitul a légmozgás, és kicsit kellemesebb is lesz a levegő hőmérséklete, de egész jövő héten marad a hideg, hétfőtől hideg eső is esni fog. Kedd és szerda éjszaka nulla fok közelébe fog csökkenni a hőmérséklet — legtöbb két fok lehet majd —, akinek még kint vannak a szobanövényei, jól teszi, ha hétvégén bemenekíti őket, de fagyni nem fog, úgyhogy a kerti csapokat még nem kell vízteleníteni. Tartós marad az őszies idő a továbbiakban is; ha nem is lesz olyan hideg a hét közepétől kezdődően, de 15 fok körül alakulnak majd a napközbeni maximumok. A kolozsvári meteorológusok szerint október közepén viszont még lehet langyos őszi meleg, a jövő hónap derekán húsz Celsius-fok körüliek lehetnek a nappalok.

Nem volt normális időjárás az sem, ami tegnapig volt, a szeptember közepi átlag ugyanis 19–20, illetve éjszaka 7–8 Celsius-fok, viszont a ma kezdődő lehűlés és a tartósnak ígért 12–15 Celsius-fok szintén szokatlan.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A belleville-i zsaru
Ma, 14:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 18:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...