Skandináv hideg jön
Utoljára módositva: 2018-09-21 20:42:57

Hidegfront érkezik ma északnyugatról Szatmár megye fölé. Nagy lesz a szél ma, hétfőn esni fog, kedd éjszaka nulla fok is lehet.

Egyszeriből vége szakad a szeptemberi nyárnak, a tegnapi harminc Celsius-fok után ma csak húsz Celsius-fok lesz napközben egy északnyugatról érkező markáns hidegfront miatt, tájékoztatta lapunkat a Román Meteorológiai Intézet kolozsvári irodája. Ma 55–60 kilométeres lökésekkel kísért szél is jöhet, vasárnap csitul a légmozgás, és kicsit kellemesebb is lesz a levegő hőmérséklete, de egész jövő héten marad a hideg, hétfőtől hideg eső is esni fog. Kedd és szerda éjszaka nulla fok közelébe fog csökkenni a hőmérséklet — legtöbb két fok lehet majd —, akinek még kint vannak a szobanövényei, jól teszi, ha hétvégén bemenekíti őket, de fagyni nem fog, úgyhogy a kerti csapokat még nem kell vízteleníteni. Tartós marad az őszies idő a továbbiakban is; ha nem is lesz olyan hideg a hét közepétől kezdődően, de 15 fok körül alakulnak majd a napközbeni maximumok. A kolozsvári meteorológusok szerint október közepén viszont még lehet langyos őszi meleg, a jövő hónap derekán húsz Celsius-fok körüliek lehetnek a nappalok.

Nem volt normális időjárás az sem, ami tegnapig volt, a szeptember közepi átlag ugyanis 19–20, illetve éjszaka 7–8 Celsius-fok, viszont a ma kezdődő lehűlés és a tartósnak ígért 12–15 Celsius-fok szintén szokatlan.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. június 27.)


  KONYHA
  Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...