Smaranda Milu Nemethi képei a megyei múzeumban
Utoljára módositva: 2019-07-12 12:49:29

A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegének ajándékozta a fiatalon elhunyt nagykárolyi származású művész, Smaranda Milu Nemethi képeit édesanyja.

Smaranda Milu Nemethi Nagykárolyban született 1981. július 16-án. Az Aurel Popp Művészeti Líceumban folytatott tanulmányait követően a kolozsvári képzőművészeti akadémia festészet szakán képezte tovább magát. A hozzá legközelebb álló kifejezési mód mindig is a festészet volt, bár későbbi tanulmányai során grafikusként is széles körű elismertségre tett szert. Kreatív igazgatóként és művészeti vezetőként dolgozott olyan neves cégeknél, mint a bukaresti Leo Burnett vagy a Sister, Gav cégek, illetve a HYBRID – Creative Studio. Szakmai képzettségét az olaszországi Palermóban tökéletesítette, ahol az Accademia de Belle Arti e Restauro Abadirban folytatott restaurátori tanulmányokat. Ezt követően a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetemen szerzett magiszteri fokozatot. Alkotásaival jelen volt a hazai csoportos kiállításokon Bukarestben, Kolozsváron, Brassóban, Szatmárnémetiben, Nagykárolyban. Voltak kiállításai Franciaországban, Olaszországban és Magyarországon is. Illusztrátorként dolgozott többek között a Dacia és Eikon kiadókkal. Egyik alkotóműhelyét szülőházában rendezte be Nagykárolyban, míg a másikat későbbi otthonában, Bukarestben. Smaranda Milu Nemethi 2019. március 13-án hunyt el Bukarestben, a súlyos betegséggel folytatott hosszas küzdelem és szenvedés után. Édesanyja, Stela Nemethi a veszteséget követően döntött úgy, hogy gyermeke képeit a szatmárnémeti intézménynek ajánlja fel. Akik szeretnék megnézni Smaranda alkotásait, azokat várják szeretettel a Szatmár Megyei Múzeum központi épületébe (Libertăţii utca 21. szám) július 12-től.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:35
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...