Sm@rt Days – Érdekes programok, hangulatos koncertek
Utoljára módositva: 2014-08-10 09:04:00

Egy remek világzenei koncertet követően, melynek a Várdomb utcai zsinagóga adott otthont, pénteken és szombaton szabadtéren, a Kossuth-kertben folytatódott a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ által szervezett Sm@rt Days rendezvénysorozat.

A pénteki nap fő fellépője a magyar rock és metálzene egyik legendás csapata, az Omen zenekar volt - Fotók: Bandi Pop

Két napon át hangulatos programokkal várták a szervezők az érdeklődőket: napközben kutyás és lovas bemutatókat tartottak, könyvvásár is volt, különböző szabadtéri kézműves foglalkozásokat szerveztek a gyerekek és fiatalok számára, esténként pedig koncertekre került sor.

Pénteken elsőként a helyi zenekarok melegítették be a közönséget a Kossuth-kert színpadán: a funky-zenét játszó Funktion kellemes, bulis muzsikájával nyitott, majd az Ash rhytm & blues dalait hallgathatta meg a közönség. Ezt követően a keményzene kedvelői kezdtek gyülekezni a színpad előtt, hiszen a szatmári fiatalokból álló Smog együttes csapott a húrok közé, majd a helyi rockerek által is nagyon kedvelt, szókimondó kolozsvári Altar zenekar lépett a színpadra.

A pénteki nap fő fellépője a magyar rock és metálzene egyik legendás csapata, az Omen zenekar volt. Az 1990-ben alakult banda korábban már járt Szatmárnémetiben, 18 év után érkeztek ismét megyeközpontunkba. A közönség legnagyobb örömére pedig olyan slágereik is elhangzottak, mint a „Fagyott világ”, a „Várom a napot” vagy éppen a „Pokoli évek”. Az Omen fellépését követően a lemezlovasok zárták az estet: Dj Soso és Dj Leviciusz állt a keverők mögé szombaton hajnalban.

Az állandó programok mellett szombaton este ismét benépesült a színpad és környéke. Az előző esti keményzenét most folkműsor váltotta: fellépett Octavian Bud, Adina Ignat, Sorin Bălaj, Geta Govor, Ionel Bledea, Florin Micaş és Angelo Lup, Illyés Dalma, Illyés Benjámin és Kiss Krisztián tánccal szórakoztatta a nagyérdeműt, majd Cserey Csaba dobvirtuóz következett. Nyolctól a Black River Blues Band zenélt, a Black & White Angels táncosai léptek fel, majd az igen népszerű, fővárosi Paraziţii koncertje következett. Az est ezúttal is Dj-show-val zárult.

„Régebben mindig abban reménykedtünk, hogy egyszer sikerül egy nagyobb rendezvényt megszervezni a Kossuth-kertben, például egy Samfest Rock Fesztivált. Sajnos, ez akkor nem sikerült, most azonban igyekszünk ezt pótolni. A rendezvényeket, koncerteket igyekeztünk úgy összeállítani, hogy az sokak tetszését elnyerje — reméljük sikerült” — összegezte lapunknak Matei Maria Magdalena, a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:25
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:45
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...