Sofőriskolák toplistája: Szatmár jól teljesít
Utoljára módositva: 2018-06-13 14:08:02

Szatmár megyében 21 autósiskola tevékenykedik, a gépjárművezetést tanulók közül tavaly 5266-an jelentkeztek első vizsgára, s közülük 3844-en vizsgáztak sikeresen, derül ki a DRPCIV adataiból. A vizsgázók teljesítménye alapján elkészült a sofőriskolák toplistája.

A gépjárművezetői engedély megszerzése sok felnőtt számára alapvető fontosságú, hiszen a jogosítvány megléte nem csak a mobilitásukat biztosítja, sok esetben a munkába állásuk esélyeit is jelentősen növeli. Azoknak, akik most szeretnének gépjárművezetői vizsgát tenni, tudniuk kell, hogy mióta videóra kell rögzíteni a gyakorlati vizsgát, az elméleti vizsgát sikeresen teljesítők csak hosszú várakozási idő után kerülnek sorra a gyakorlati vizsgán.

Az Országos Gépjárműbejegyzési és Jogosítványkibocsátó Hivatal (DRPCIV) 2017-es évre vonatkozó statisztikát közölt a sofőriskolák eredményességéről. Az adatok szerint tavaly országos szinten a sofőriskolák 331 791 diákja vizsgázott először, s közülük 186 811-nek sikerült jogosítványt szereznie, ez 56,3 százalékos sikerességi arányt jelent. A megyénkben működő 21 sofőriskola — közülük kettő műszaki líceumban üzemel, az avasfelsőfalui Ioniţă G. Andron Technikai Líceumban, illetve a megyeközpontbeli Unio-Traian Vuia Műszaki Kollégiumban — diákjai közül tavaly 5266-an jelentkeztek első vizsgára, s közülük 3844-en vizsgáztak sikeresen, ami 72,8 százalékos sikerességi arányt jelent, derül ki a DRPCIV adataiból. A legnagyobb sofőriskola a megyében a Nord Star Kft., amelynek keretében 38 oktató tanítja vezetni a jelentkezőket, s tavaly 1019 diákjuk vizsgázott első alkalommal a jogosítvány megszerzése érdekében, 645-en pedig már az első nekifutásra sikeresen teljesítették a feladatot. A nagyobb autósiskolák közé sorolható az Auto Reflex Kft. — tavaly 706 személy jelentkezett első vizsgára, közülük 582-nek sikerült a vizsga —, az Ago Ana Ioana Kft. — 637 diákja jelentkezett első vizsgára, és 482-en szereztek jogosítványt —, a Sami Kft. — 613 diákja jelentkezett első vizsgára, közülük 519-en szereztek jogosítványt. Két engedéllyel rendelkező magánszemély is oktatja a gépjárművezetést, ám ők nagyon kevés diákkal foglalkoznak: egyikük csak egy személyt készített fel vizsgára, másikuk pedig 7-et. Az adatokat elemezve kiderül, hogy az Auto Reflex Kft., a Ionatan Teodor Kft. és az LGH Auto Kft. egy-egy oktatója a vizsgázók sikerességi arányát tekintve nulla százalékot teljesített, bár esetükben meg kell jegyeznünk, hogy egyetlen diákjuk jelentkezett első vizsgára, akinek nem sikerült első nekifutásra megszereznie a gépjárművezetői engedélyt. Olyan oktatók is dolgoznak az autóiskolák keretében, akik alig 25 százalékos sikerességi aránnyal büszkélkedhetnek, de arra is van precedens, hogy 100 százalékos a sikerességi arány. A sofőriskolák közül a Mond Auto Kft. teljesített a legjobban, 91 százalékos sikerességi aránnyal büszkélkedhet. A leggyengébb iskoláknak az LGH Auto Kft. és a Marc Com Kft. nevezhető, esetükben a sikerességi arány az első vizsga esetén 44,67, illetve 43,94 százalék.

Az a mindennapok forgalmában is meglátszik, hogy egyre többen vezetnek, egyre több a gépjármű. A Szatmár Megyei Gépjármű-nyilvántartási Hivatal tavaly 19 946 új gépjárművezetői engedélyt állított ki, ami 69 százalékkal több az előző évihez képest, ugyanis 2016-ban még csak 13 721 új jogosítvány készült. Megyénkben a tavalyi év végi adatok szerint 151 936 személy rendelkezett érvényes gépjárművezetői engedéllyel, tehát a lakosság közel fele jogosult arra, hogy autót vezessen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...