Sok a baleset és az autólopás
Utoljára módositva: 2014-08-26 08:57:07

Az első fél évben nőtt a közbiztonság, de az autólopások és a közlekedési balesetek száma is — eddig már 18-an haltak meg Szatmár megye útjain.

Március elején rohant a kamion alá ez a Volkswagen a Hegyi úton

 

Országos szinten Szatmár megye egyike azoknak, ahol legnagyobb az utcai közbiztonság, derül ki a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség féléves értékelőjéből. Az idei év első hat hónapja során 113 esetet jelentettek a rendőrségen, hattal kevesebbet, mint tavaly. Szerencsére egyetlen személy sem vált áldozatává vagy súlyos sérültjévé az utcai támadásoknak, melyek közül a legtöbb (96) lopás volt, kilenc rablás, két esetben csendháborítás, egy esetben pedig veszélyes, fehér fegyver viselése.

Ha közbiztonság szempontjából pozitív értelemben vezetjük is az országos rangsort, az autólopások terén már nem ilyen jó az arány, hiszen 14 gépkocsival többet, azaz 59 autót loptak el eddig. Igaz, egy részüket megtalálták és visszaszolgáltatták jogos tulajdonosuknak, a rendőrség azonban továbbra is felhívja a lakosság figyelmét: ha csak pár percre szállnak is ki gépkocsijukból, mindenképp húzzák fel az ablakokat és zárják be a kocsiajtókat, tetőablakot, hiszen alkalom szüli a tolvajt.

Bár összességében 2013 első fél évéhez viszonyítva 85-tel kevesebb, azaz 151 közlekedési szabálysértés történt eddig Szatmár megye útjain — melyekért 42 102 bírságot róttak ki a hatóságok — részletekre lebontva negatívak a statisztikák: 107 közlekedési baleset történt (hattal több, mint tavaly). Az áldozatok közül 54-en sérültek meg súlyosan (kettővel többen, mint 2013-ban) és 60-an szenvedtek könnyebb sérüléseket (tízzel többen, mint tavaly). Sajnos, a balesetekben eddig már 18-an vesztették életüket, nyolccal többen, mint az elmúlt év hasonló időszakában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...