Sok a baleset és az autólopás
Utoljára módositva: 2014-08-26 08:57:07

Az első fél évben nőtt a közbiztonság, de az autólopások és a közlekedési balesetek száma is — eddig már 18-an haltak meg Szatmár megye útjain.

Március elején rohant a kamion alá ez a Volkswagen a Hegyi úton

 

Országos szinten Szatmár megye egyike azoknak, ahol legnagyobb az utcai közbiztonság, derül ki a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség féléves értékelőjéből. Az idei év első hat hónapja során 113 esetet jelentettek a rendőrségen, hattal kevesebbet, mint tavaly. Szerencsére egyetlen személy sem vált áldozatává vagy súlyos sérültjévé az utcai támadásoknak, melyek közül a legtöbb (96) lopás volt, kilenc rablás, két esetben csendháborítás, egy esetben pedig veszélyes, fehér fegyver viselése.

Ha közbiztonság szempontjából pozitív értelemben vezetjük is az országos rangsort, az autólopások terén már nem ilyen jó az arány, hiszen 14 gépkocsival többet, azaz 59 autót loptak el eddig. Igaz, egy részüket megtalálták és visszaszolgáltatták jogos tulajdonosuknak, a rendőrség azonban továbbra is felhívja a lakosság figyelmét: ha csak pár percre szállnak is ki gépkocsijukból, mindenképp húzzák fel az ablakokat és zárják be a kocsiajtókat, tetőablakot, hiszen alkalom szüli a tolvajt.

Bár összességében 2013 első fél évéhez viszonyítva 85-tel kevesebb, azaz 151 közlekedési szabálysértés történt eddig Szatmár megye útjain — melyekért 42 102 bírságot róttak ki a hatóságok — részletekre lebontva negatívak a statisztikák: 107 közlekedési baleset történt (hattal több, mint tavaly). Az áldozatok közül 54-en sérültek meg súlyosan (kettővel többen, mint 2013-ban) és 60-an szenvedtek könnyebb sérüléseket (tízzel többen, mint tavaly). Sajnos, a balesetekben eddig már 18-an vesztették életüket, nyolccal többen, mint az elmúlt év hasonló időszakában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 18.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...