Sok a baleset és az autólopás
Utoljára módositva: 2014-08-26 08:57:07

Az első fél évben nőtt a közbiztonság, de az autólopások és a közlekedési balesetek száma is — eddig már 18-an haltak meg Szatmár megye útjain.

Március elején rohant a kamion alá ez a Volkswagen a Hegyi úton

 

Országos szinten Szatmár megye egyike azoknak, ahol legnagyobb az utcai közbiztonság, derül ki a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség féléves értékelőjéből. Az idei év első hat hónapja során 113 esetet jelentettek a rendőrségen, hattal kevesebbet, mint tavaly. Szerencsére egyetlen személy sem vált áldozatává vagy súlyos sérültjévé az utcai támadásoknak, melyek közül a legtöbb (96) lopás volt, kilenc rablás, két esetben csendháborítás, egy esetben pedig veszélyes, fehér fegyver viselése.

Ha közbiztonság szempontjából pozitív értelemben vezetjük is az országos rangsort, az autólopások terén már nem ilyen jó az arány, hiszen 14 gépkocsival többet, azaz 59 autót loptak el eddig. Igaz, egy részüket megtalálták és visszaszolgáltatták jogos tulajdonosuknak, a rendőrség azonban továbbra is felhívja a lakosság figyelmét: ha csak pár percre szállnak is ki gépkocsijukból, mindenképp húzzák fel az ablakokat és zárják be a kocsiajtókat, tetőablakot, hiszen alkalom szüli a tolvajt.

Bár összességében 2013 első fél évéhez viszonyítva 85-tel kevesebb, azaz 151 közlekedési szabálysértés történt eddig Szatmár megye útjain — melyekért 42 102 bírságot róttak ki a hatóságok — részletekre lebontva negatívak a statisztikák: 107 közlekedési baleset történt (hattal több, mint tavaly). Az áldozatok közül 54-en sérültek meg súlyosan (kettővel többen, mint 2013-ban) és 60-an szenvedtek könnyebb sérüléseket (tízzel többen, mint tavaly). Sajnos, a balesetekben eddig már 18-an vesztették életüket, nyolccal többen, mint az elmúlt év hasonló időszakában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A szabadság ötven árnyalata
Ma, 19:15
Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott. Az új rész 2018-ban szintén Valentin napon debütál a filmvásznon. A rendező A sötét örven árnyalatát is jegyző James Foley (Kártyavár), a forga
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Fekete Párduc
Ma, 21:15
A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...