Sok a felhalmozódott adóhátralék
Utoljára módositva: 2019-01-11 16:11:43

Pusztadaróc községben folytatódnak a fejlesztési munkálatok, amelyek egy részét saját forrásból finanszírozzák. A polgármester szerint nem lenne gond, ha mindenki rendezné kötelezettségeit.

Pusztadarócon is a hóeltakarítás volt szerdán az elsődleges feladat. Vincze Sándor alpolgármester irányításával már a kora reggeli órákban igyekeztek a szociális munkások járhatóvá tenni a legfontosabb út- és járdaszakaszokat, ahol a hó miatt nehézkessé vált a közlekedés. Vincze Sándor elmondta, hogy nincs olyan, hogy télen meglepetést okoz a hó, akkor kell(ene) inkább meglepődni, ha a havazás elmarad(na).

A polgármesteri hivatalban megforduló lakosok gyakran kopognak Găman Mihály polgármester ajtaján. Elkezdődött az adók befizetése, és sokan azok közül, akik bemennek adót fizetni, a polgármesterhez is intéznek egy-két kérdést, ha valamit nem értenek. A helyi tanács nem emelte a helyi adókat és illetékeket, bár azzal, hogy a kormány módosította az adótörvénykönyvet, az önkormányzat jelentős bevételektől esett el, de ezt a kiesést más módon igyekeznek pótolni, magyarázza Găman Mihály. A polgármester szerint nem lenne gond, ha a lakosság rendszeresen rendezné a kötelezettségeit, de sajnos elég sokan vannak elmaradva, jelentős adóhátralékok vannak a gépjárművek és a földek után, de a különböző bírságok mellett a szemétdíjnál is.

A polgármester kitért arra, hogy ebben az évben is folytatják az elkezdett községfejlesztést. Az Országos Vidékfejlesztési Program által kiírt sikeres pályázat révén rehabilitálják a Pusztadarócot Szamosdarával összekötő, 6,3 kilométer hosszú utat. Jelen pillanatban a közbeszerzési eljárás van folyamatban, de minden esély megvan rá, hogy a munkálatok még ebben az évben befejeződjenek. Az elkövetkező időszakban Pusztadarócon, Szamosdarán és Atyában öntenek járdát. A munkálatok 3,7 millió lejbe kerülnek, a teljes összeg a község saját bevételeiből származik. Harmincöt utcában mindkét oldalon lesz majd aszfaltból készült járda. A járdák mentén az árkokat is korszerűsítik, kivételt képez Pete, ahol hamarosan elkezdik a csatornahálózat kiépítését, ami miatt az út melletti részeket kiásták, hogy el tudják helyezni a csöveket. Eddig csak Pusztadarócon és Szamosdarán készült el a szennyvízhálózat, most Pete következik. A polgármester elmondta, hogy a község az Apaservtől kapja a vizet. A lakosság kilencven százaléka rá van csatlakozva a vízhálózatra, ami nagyon előnyös, mivel a kutakban nincs víz, főként nyáron nagyon alacsony a vízszint, a hálózati víz pedig jó minőségű, és ugyanolyan árban van, mint Szatmárnémetiben (valamivel több mint 7 lej köbméterenként).

Községfejlesztési téren a legnagyobb beruházás a földgázhálózat kiépítése, amelynek a 2020-ra tervezett befejezése lényeges változásokat fog hozni a község életében.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. június 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...