Sok a pótvizsgázó és évismétlő
Utoljára módositva: 2019-07-22 09:13:20

Tizenhét megyében nőtt a pótvizsgára vagy évismétlőre bukott gimnazista diákok száma. A Szatmár megyei diákok is közöttük vannak.

Tizenhét megyében nőtt az elmúlt évekhez képest azoknak a gimnazista, V–VIII. osztályos diákoknak a száma, akik pótvizsgára buktak valamilyen tantárgyból, esetleg évet kell ismételniük. A legtöbb pótvizsgázó Brăila, Călăraşi és Tulcea megyében van. A listavezető Brăilán az V–VIII. osztályos tanulók 5,9 százaléka bukott meg 2016-ban, 2017-ben ez az arány 4,56 százalék volt, 2018-ban 6,64, idén pedig jelentősen, 19,56 százalékra nőtt. Călăraşi megyében ez az arány 2016-ban 12,51 százalék volt, idén pedig 16,25 százalékra nőtt, míg Tulceán négy éve 10,16 százalék volt ez az arány, idén viszont már 16,01 százalék.

Ami Szatmár megyét illeti, szintén az élvonalban vagyunk a pótvizsgázó vagy évismétlő diákok arányát tekintve: 2016 nyarán a gimnazisták 9,48 százaléka maradt lezáratlan helyzettel, illetve pótvizsgára bukott, 2017-ben 8,14 százalék volt ez az arány, tavaly 8,44 százalékot tett ki a bukottak aránya, ezen a nyáron viszont 10,69 százalékra nőtt.

Ecaterina Andronrescu tanügyminiszter közlése szerint abban a tizenhét megyében, ahol jelentősen megnőtt a bukottak száma, az Oktatási Minisztérium szakemberei tartanak majd vizsgálatot. „Meg kell vizsgálnunk, hogy mi történt az olyan megyékben, mint például Brăila, ahol az V–VIII. osztályosok közel 20 százaléka javítóra bukott vagy évismétlőre, miközben másutt ez az arány 4–5 százalék” — magyarázta a szaktárcavezető, aki szerint oda kell figyelni ezekre a gyerekekre, hiszen esetükben fennáll annak a veszélye, hogy idő előtt elhagyják az iskolát.

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...