Sok drogot és sok pénzt találtak
Utoljára módositva: 2019-10-08 19:33:41

Nem zárultak eredménytelenül a nagykárolyi és szatmárnémeti házkutatások, jelentős mennyiségű kábítószert és készpénzt (lej, forint, euró) találtak.

Mint arról korábban már hírt adtunk, hétfőn a kora reggeli órákban Nagykárolyban és környékén hét, Szatmárnémetiben öt helyszínen tartottak házkutatásokat a kommandósok és a rendőrök a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) ügyészeinek vezetésével, melyek végén hét, kábítószer-kereskedelemmel és -terítéssel kapcsolatba hozható személyt is bekísértek a rendőrségre kihallgatásra.

A házkutatások helyszínein ömlesztve 250 gramm, olívzöld, növényi eredetű szert; 800 grammnyi, egyenként 40 grammos, Orvosi ziliz levél feliratú papírtasakokba csomagolt, szintén olívzöld növényi eredetű szert, valamint 75 gramm fehér port, 100 grammnyi ékszert, 6650 eurót, 12 600 lejt és 270 000 forintot, no meg 35 mobiltelefont találtak. A mályvafélék családjába tartozó orvosi ziliz levél és gyökér egyébként — bár elnevezésének megfelelően a száj és a garat gyulladásos megbetegedéseikor, továbbá köhögés csökkentésére használják, de alkalmazzák az emésztőszervek hurutos megbetegedései esetén is — sok ország gyógyszerkönyvében drogként is szerepel.

A kihallgatások nyomán két személyt, B. J.-t és L. M.-t pszichoaktív hatást kiváltó termékek jogtalan birtoklása és ezekkel való kereskedelem, valamint kábítószer-kereskedelem vádjával 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték.

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 1.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...