Sok német autó az autópiacon
Utoljára módositva: 2018-06-18 17:26:06

Nőttek az autóvásárlói igények és színesedett a felhozatal. Jó állapotú, középkategóriás autó versenyképes áron a nyerő kombináció.

Német autókkal volt tele vasárnap az Amaci úti autópiac, több mint kétszáz autóval állt ki gazdájuk a vásárra a tegnapi, elviselhetően meleg napon. Az átlagos trend nem változott, ahogy tavaly, úgy továbbra is a Volkswagen, az Opel, a Ford, az Audi, a Škoda, a BMW, a Renault, a Mercedes és a Fiat voltak a legnépszerűbb márkák a szatmárnémeti autópiacon. Ami változott, az az, hogy nőttek a vásárlói igények: ezerötszáz eurónál olcsóbb autóból kettő-három ha volt kint a piacon, ma már — amellett, hogy német gyártmányú — főleg középkategóriás autókat választanak a használt autót vásárló szatmárnémetiek. A kereskedők arra számítanak, hogy a gyártmányra és a felszereltségre vonatkozó tendenciák nem fognak változni egyhamar, ezért igyekeznek ilyen autókkal kiállni a piacra, amit az is jól mutat, hogy a felhozatal több mint nyolcvan százaléka német és megkímélt állapotú autóból állt tegnap is.

Meghajtásban a dízel még mindig népszerűbb a benzinesnél, pedig árban annak ellenére sem látszik a különbség a két típus között, hogy a dízeleket a városokból kiszorító, szigorúbb német várospolitika miatt a nyugat-európai országban igyekeznek szabadulni a dízelektől.

A szatmárnémeti autópiac nyújtotta értékesítési lehetőséget a szomszédos megyében élő autósok is kihasználják, Szilágy és Máramaros megyéből is érkeztek eladók tegnap, de nagykárolyi, tasnádi és avasi illetőségű személyek is árultak, illetve kerestek autót a piacon. Több eladó is azt mondta tegnap, hogy jobban kedveli a női vásárlókat a férfiaknál, mert a nők kevésbé keresik a hibát az autóban, többet adnak arra, hogyan néz ki a kocsi, és ha tetszik, gyorsabban és határozottabban döntenek. Míg a férfiak körülményesen és hosszasan válogatnak a különböző márkák közül, a nők sokkal hamarabb eldöntik, melyik autót akarják, és attól nem is igen tágítanak akkor sem, ha az ára magasabb, mint ahogy azt eredetileg gondolták volna.

Tegnap húsz autó talált gazdára az Amaci úti piacon, állítólag a helyi újságokban vagy internetes oldalakon látott autók is itt kelnek el, mert itt nemcsak fotóról, hanem élőben is megnézheti ezeket a vevő, ki is próbálhatja. Ráadásul az autópiac nem csak vasárnap van nyitva reggel hattól délutánig, hétköznap is ott hagyják járművüket az eladók, ahol reggel nyolctól hatig hétköznap is szemügyre lehet venni az autókat, találkozót lehet egyeztetni az eladóval.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Marvel kapitány
Ma, 16:50
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bazi nagy francia lagzik 2.
Ma, 19:10
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 19.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...