Sok német autó az autópiacon
Utoljára módositva: 2018-06-18 17:26:06

Nőttek az autóvásárlói igények és színesedett a felhozatal. Jó állapotú, középkategóriás autó versenyképes áron a nyerő kombináció.

Német autókkal volt tele vasárnap az Amaci úti autópiac, több mint kétszáz autóval állt ki gazdájuk a vásárra a tegnapi, elviselhetően meleg napon. Az átlagos trend nem változott, ahogy tavaly, úgy továbbra is a Volkswagen, az Opel, a Ford, az Audi, a Škoda, a BMW, a Renault, a Mercedes és a Fiat voltak a legnépszerűbb márkák a szatmárnémeti autópiacon. Ami változott, az az, hogy nőttek a vásárlói igények: ezerötszáz eurónál olcsóbb autóból kettő-három ha volt kint a piacon, ma már — amellett, hogy német gyártmányú — főleg középkategóriás autókat választanak a használt autót vásárló szatmárnémetiek. A kereskedők arra számítanak, hogy a gyártmányra és a felszereltségre vonatkozó tendenciák nem fognak változni egyhamar, ezért igyekeznek ilyen autókkal kiállni a piacra, amit az is jól mutat, hogy a felhozatal több mint nyolcvan százaléka német és megkímélt állapotú autóból állt tegnap is.

Meghajtásban a dízel még mindig népszerűbb a benzinesnél, pedig árban annak ellenére sem látszik a különbség a két típus között, hogy a dízeleket a városokból kiszorító, szigorúbb német várospolitika miatt a nyugat-európai országban igyekeznek szabadulni a dízelektől.

A szatmárnémeti autópiac nyújtotta értékesítési lehetőséget a szomszédos megyében élő autósok is kihasználják, Szilágy és Máramaros megyéből is érkeztek eladók tegnap, de nagykárolyi, tasnádi és avasi illetőségű személyek is árultak, illetve kerestek autót a piacon. Több eladó is azt mondta tegnap, hogy jobban kedveli a női vásárlókat a férfiaknál, mert a nők kevésbé keresik a hibát az autóban, többet adnak arra, hogyan néz ki a kocsi, és ha tetszik, gyorsabban és határozottabban döntenek. Míg a férfiak körülményesen és hosszasan válogatnak a különböző márkák közül, a nők sokkal hamarabb eldöntik, melyik autót akarják, és attól nem is igen tágítanak akkor sem, ha az ára magasabb, mint ahogy azt eredetileg gondolták volna.

Tegnap húsz autó talált gazdára az Amaci úti piacon, állítólag a helyi újságokban vagy internetes oldalakon látott autók is itt kelnek el, mert itt nemcsak fotóról, hanem élőben is megnézheti ezeket a vevő, ki is próbálhatja. Ráadásul az autópiac nem csak vasárnap van nyitva reggel hattól délutánig, hétköznap is ott hagyják járművüket az eladók, ahol reggel nyolctól hatig hétköznap is szemügyre lehet venni az autókat, találkozót lehet egyeztetni az eladóval.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Pelyhes - Kalandra fel!
Ma, 17:00
Közeleg a hideg tél, ilyenkor a legtöbb madár délnek indul, hogy egy melegebb vidéken vészelje át a zord évszakot. Így tesz a kis Pelyhes családja is, ám Ő még túl pici a repüléshez, és egy véletlen folytán lemarad az indulásról. Mikor megérkezik a fagy, a kismadárnak minden bátorságára szüksége lesz, hogy megküzdjön a barátságtalan időjárással és megtalálja a családját. Szerencséjére a kalandban segítségére lesz megannyi új barát.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Peppermint: A bosszú angyala
Ma, 18:40
Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti. Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Az apáca
Ma, 20:40
A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba. Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek bizton
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. szeptember 25.
Párkapcsolata és hivatása közül néha csak az egyikkel, azután csak a másikkal foglalkozik minden erejével és nem találja az arany középutat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...