Sok német autó az autópiacon
Utoljára módositva: 2018-06-18 17:26:06

Nőttek az autóvásárlói igények és színesedett a felhozatal. Jó állapotú, középkategóriás autó versenyképes áron a nyerő kombináció.

Német autókkal volt tele vasárnap az Amaci úti autópiac, több mint kétszáz autóval állt ki gazdájuk a vásárra a tegnapi, elviselhetően meleg napon. Az átlagos trend nem változott, ahogy tavaly, úgy továbbra is a Volkswagen, az Opel, a Ford, az Audi, a Škoda, a BMW, a Renault, a Mercedes és a Fiat voltak a legnépszerűbb márkák a szatmárnémeti autópiacon. Ami változott, az az, hogy nőttek a vásárlói igények: ezerötszáz eurónál olcsóbb autóból kettő-három ha volt kint a piacon, ma már — amellett, hogy német gyártmányú — főleg középkategóriás autókat választanak a használt autót vásárló szatmárnémetiek. A kereskedők arra számítanak, hogy a gyártmányra és a felszereltségre vonatkozó tendenciák nem fognak változni egyhamar, ezért igyekeznek ilyen autókkal kiállni a piacra, amit az is jól mutat, hogy a felhozatal több mint nyolcvan százaléka német és megkímélt állapotú autóból állt tegnap is.

Meghajtásban a dízel még mindig népszerűbb a benzinesnél, pedig árban annak ellenére sem látszik a különbség a két típus között, hogy a dízeleket a városokból kiszorító, szigorúbb német várospolitika miatt a nyugat-európai országban igyekeznek szabadulni a dízelektől.

A szatmárnémeti autópiac nyújtotta értékesítési lehetőséget a szomszédos megyében élő autósok is kihasználják, Szilágy és Máramaros megyéből is érkeztek eladók tegnap, de nagykárolyi, tasnádi és avasi illetőségű személyek is árultak, illetve kerestek autót a piacon. Több eladó is azt mondta tegnap, hogy jobban kedveli a női vásárlókat a férfiaknál, mert a nők kevésbé keresik a hibát az autóban, többet adnak arra, hogyan néz ki a kocsi, és ha tetszik, gyorsabban és határozottabban döntenek. Míg a férfiak körülményesen és hosszasan válogatnak a különböző márkák közül, a nők sokkal hamarabb eldöntik, melyik autót akarják, és attól nem is igen tágítanak akkor sem, ha az ára magasabb, mint ahogy azt eredetileg gondolták volna.

Tegnap húsz autó talált gazdára az Amaci úti piacon, állítólag a helyi újságokban vagy internetes oldalakon látott autók is itt kelnek el, mert itt nemcsak fotóról, hanem élőben is megnézheti ezeket a vevő, ki is próbálhatja. Ráadásul az autópiac nem csak vasárnap van nyitva reggel hattól délutánig, hétköznap is ott hagyják járművüket az eladók, ahol reggel nyolctól hatig hétköznap is szemügyre lehet venni az autókat, találkozót lehet egyeztetni az eladóval.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...