Sok szatmári szavaz odaátra
Utoljára módositva: 2014-03-26 19:04:49

Egyre több boríték érkezik szatmáriak szavazatával a magyarországi parlamenti választás jelöltjeire, meghosszabbított ügyfélfogadási renddel reagált az EMNT szinte minden településen.

Házhoz kapott borítékban, postai úton is lehet szavazni a magyarországi parlamenti választásokon

Folyamatosan érkeznek a szavazólapok azokhoz a Szatmár megyében élő magyar állampolgárokhoz, akik kérték felvételüket az anyaországi választási névjegyzékbe. Az elmúlt két nap alatt több mint kétszázan bízták az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szatmárnémeti munkatársaira a magyarországi pártokra leadott szavazataiknak zárt borítékban történő továbbítását Magyarország romániai konzulátusához, tájékoztatta lapunkat szerdán Veres Kupán Enikő, a tanács szatmári szervezetének elnöke. A szavazólapok eljuttatása mellett folyamatos a magyar állampolgársági igények átvétele és kérés esetén azok továbbítása, tette hozzá, valamint a segítségnyújtás is a dossziék összeállításában. A magyarországi választásokon való szavazás érdekében regisztrálni már nem lehet.

A megnövekedett igényeket látva a Szatmár megyei településeken működő EMNT-irodákban meghosszabbított munkarend szerint várják azokat, akik segítséget igényelnek a szavazólapot kísérő személyazonosító nyilatkozat kitöltésében, illetve kérik a szavazatukat tartalmazó boríték továbbítását a kolozsvári főkonzulátusra.

Új órarendek

Szatmárnémetiben az Árpád (Vasile Lucaciu) utca 18. szám alatt hétfőtől péntekig 8 és 19 óra, szombaton 10 és 16 óra között, vasárnap pedig 10 és 14 óra között várják az érdekelteket. A szatmárnémeti irodát a 0261 768 110-es telefonszámon lehet hívni.

Nagykárolyban az 1 Decembrie 1918 utca 26. szám első emelet 4-es ajtó mögött működő EMNT-irodában szombaton, március 29-én 11 és 16 órák között, jövő hétfőtől szerdáig, azaz március 31. és április. 2 között pedig minden nap délelőtt 11 és délután 16 óra között. A nagykárolyiak vagy a város vonzáskörzetében élők bővebb információkért a 0261 862 110-es telefonszámot hívják.

Szatmár megye egyéb településein az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt önkéntesei segítenek.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dzsungel-mentőakció
Ma, 15:00
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...