Sok szatmári szavaz odaátra
Utoljára módositva: 2014-03-26 19:04:49

Egyre több boríték érkezik szatmáriak szavazatával a magyarországi parlamenti választás jelöltjeire, meghosszabbított ügyfélfogadási renddel reagált az EMNT szinte minden településen.

Házhoz kapott borítékban, postai úton is lehet szavazni a magyarországi parlamenti választásokon

Folyamatosan érkeznek a szavazólapok azokhoz a Szatmár megyében élő magyar állampolgárokhoz, akik kérték felvételüket az anyaországi választási névjegyzékbe. Az elmúlt két nap alatt több mint kétszázan bízták az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szatmárnémeti munkatársaira a magyarországi pártokra leadott szavazataiknak zárt borítékban történő továbbítását Magyarország romániai konzulátusához, tájékoztatta lapunkat szerdán Veres Kupán Enikő, a tanács szatmári szervezetének elnöke. A szavazólapok eljuttatása mellett folyamatos a magyar állampolgársági igények átvétele és kérés esetén azok továbbítása, tette hozzá, valamint a segítségnyújtás is a dossziék összeállításában. A magyarországi választásokon való szavazás érdekében regisztrálni már nem lehet.

A megnövekedett igényeket látva a Szatmár megyei településeken működő EMNT-irodákban meghosszabbított munkarend szerint várják azokat, akik segítséget igényelnek a szavazólapot kísérő személyazonosító nyilatkozat kitöltésében, illetve kérik a szavazatukat tartalmazó boríték továbbítását a kolozsvári főkonzulátusra.

Új órarendek

Szatmárnémetiben az Árpád (Vasile Lucaciu) utca 18. szám alatt hétfőtől péntekig 8 és 19 óra, szombaton 10 és 16 óra között, vasárnap pedig 10 és 14 óra között várják az érdekelteket. A szatmárnémeti irodát a 0261 768 110-es telefonszámon lehet hívni.

Nagykárolyban az 1 Decembrie 1918 utca 26. szám első emelet 4-es ajtó mögött működő EMNT-irodában szombaton, március 29-én 11 és 16 órák között, jövő hétfőtől szerdáig, azaz március 31. és április. 2 között pedig minden nap délelőtt 11 és délután 16 óra között. A nagykárolyiak vagy a város vonzáskörzetében élők bővebb információkért a 0261 862 110-es telefonszámot hívják.

Szatmár megye egyéb településein az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt önkéntesei segítenek.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 16.
Valaki a környezetében folyamatosan igyekszik kitérni a véleménynyilvánítás elől és ezzel az Ön dolgát nehezíti meg. Követeljen tőle állásfoglalást!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...