Sok véradó jelentkezett
Utoljára módositva: 2017-11-10 17:31:11

Péntek reggel még ki sem nyitott a Szatmár Megyei Vérközpont, máris sokan álltak sorba, hogy véradásukkal segítsék azt a két szatmári fiatalt — egy 8 éves kisfiú és egy 23 éves fiatalember —, akikről számos felhívás szólt az elmúlt napokban.

A mindössze 23 éves Bogdan Florin Tyer nagykárolyi agrármérnök múlt héten szenvedett súlyos balesetet Börvelyben, miután mezei munkálatok közben egy kombájn alá került, a munkagép pedig mindkét lábát levágta. A fiatalembert a kolozsvári ortopédián kezelik, és életben maradási esélyeinek javulásához A2-es vérre van szüksége. Az életmentő felhívást a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség hirdette meg, melynek köszönhetően sok rendőr, csendőr és tűzoltó is csatlakozott a jótékony megmozduláshoz.

A 8 éves Ungvári István Krisztiánt, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium másodikos diákját akut leukémiával kezelik Temesváron, neki a még ritkább, AB4 negatív vércsoportja van.

Doina Crișan, a vérközpont vezetője elmondta, hogy rég nem láttak ennyi önkéntes véradót egy nap alatt, hiszen más napokon alig 20–25-en szoktak vért adni. Ugyanakkor örömét fejezte ki, hogy halló fülekre és érző szívekre találtak a sajtóban és az interneten közzé tett felhívások, viszont szomorú tényként állapította meg, hogy tragédiának kell bekövetkeznie ahhoz, hogy ilyen nagy számban menjenek el vért adni a szatmáriak.

Bajnai Botond

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 18:50
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...