Sok véradó jelentkezett
Utoljára módositva: 2017-11-10 17:31:11

Péntek reggel még ki sem nyitott a Szatmár Megyei Vérközpont, máris sokan álltak sorba, hogy véradásukkal segítsék azt a két szatmári fiatalt — egy 8 éves kisfiú és egy 23 éves fiatalember —, akikről számos felhívás szólt az elmúlt napokban.

A mindössze 23 éves Bogdan Florin Tyer nagykárolyi agrármérnök múlt héten szenvedett súlyos balesetet Börvelyben, miután mezei munkálatok közben egy kombájn alá került, a munkagép pedig mindkét lábát levágta. A fiatalembert a kolozsvári ortopédián kezelik, és életben maradási esélyeinek javulásához A2-es vérre van szüksége. Az életmentő felhívást a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség hirdette meg, melynek köszönhetően sok rendőr, csendőr és tűzoltó is csatlakozott a jótékony megmozduláshoz.

A 8 éves Ungvári István Krisztiánt, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium másodikos diákját akut leukémiával kezelik Temesváron, neki a még ritkább, AB4 negatív vércsoportja van.

Doina Crișan, a vérközpont vezetője elmondta, hogy rég nem láttak ennyi önkéntes véradót egy nap alatt, hiszen más napokon alig 20–25-en szoktak vért adni. Ugyanakkor örömét fejezte ki, hogy halló fülekre és érző szívekre találtak a sajtóban és az interneten közzé tett felhívások, viszont szomorú tényként állapította meg, hogy tragédiának kell bekövetkeznie ahhoz, hogy ilyen nagy számban menjenek el vért adni a szatmáriak.

Bajnai Botond

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 22.
Olyasvalakinek próbálja elmagyarázni a véleményét, aki eleve elzárkózik előle. Találja meg mi az oka, hogy így viszonyul Önhöz!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...