Sok véradó jelentkezett
Utoljára módositva: 2017-11-10 17:31:11

Péntek reggel még ki sem nyitott a Szatmár Megyei Vérközpont, máris sokan álltak sorba, hogy véradásukkal segítsék azt a két szatmári fiatalt — egy 8 éves kisfiú és egy 23 éves fiatalember —, akikről számos felhívás szólt az elmúlt napokban.

A mindössze 23 éves Bogdan Florin Tyer nagykárolyi agrármérnök múlt héten szenvedett súlyos balesetet Börvelyben, miután mezei munkálatok közben egy kombájn alá került, a munkagép pedig mindkét lábát levágta. A fiatalembert a kolozsvári ortopédián kezelik, és életben maradási esélyeinek javulásához A2-es vérre van szüksége. Az életmentő felhívást a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség hirdette meg, melynek köszönhetően sok rendőr, csendőr és tűzoltó is csatlakozott a jótékony megmozduláshoz.

A 8 éves Ungvári István Krisztiánt, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium másodikos diákját akut leukémiával kezelik Temesváron, neki a még ritkább, AB4 negatív vércsoportja van.

Doina Crișan, a vérközpont vezetője elmondta, hogy rég nem láttak ennyi önkéntes véradót egy nap alatt, hiszen más napokon alig 20–25-en szoktak vért adni. Ugyanakkor örömét fejezte ki, hogy halló fülekre és érző szívekre találtak a sajtóban és az interneten közzé tett felhívások, viszont szomorú tényként állapította meg, hogy tragédiának kell bekövetkeznie ahhoz, hogy ilyen nagy számban menjenek el vért adni a szatmáriak.

Bajnai Botond

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...