Sokan kértek segítséget a nép ügyvédjétől
Utoljára módositva: 2017-09-13 18:02:49

A nép ügyvédje intézmény képviseletében Olah Avram Alina szerdán a Szatmár Megyei Prefektúra kistermében tartott fogadóórát, melyre az előző napokban 10 személy iratkozott fel, továbbá a Nagyváradi Területi Ombudsmani Iroda munkatársai további 7 személyt irányítottak a meghallgatásra.

Nyugdíjjal, földügyekkel és érdemfizetéssel kapcsolatban keresték az ombudsmant

Főleg tulajdonjogi, nyugdíjjal és földügyekkel kapcsolatos problémákkal keresték az ombudsmant. Több peres ügy is terítékre került, de ezekkel kapcsolatban nem tud állást foglalni az intézmény; a törvényszék vagy bíróság hatásköre ítéletet hozni. Az ombudsman elé került annak a 8 középiskolai tanárnak az esete, akiknek az érdemfizetési kérelmeit még júniusban elutasították. Mint az egyik érintett pedagógus elmondta: a megadott határidőig, május 5-ig (ez a hét utolsó munkanapja, péntek volt) kellett leadniuk az iskola titkárságán az érdemfizetés igénylése céljából összeállított dossziéjukat. Ez megtörtént, de a tanintézmény igazgatója 2017. május 8-án, hétfőn továbbította a dossziékat, s becsületes akart lenni, tehát a hétfői dátummal indította útjára a procedúrát. Ennek az lett az eredménye, hogy a 8 tanár érdemfizetési kérelmét elutasították. A kárvallottak a Szatmár Megyei Prefektúrát és a nép ügyvédje intézmény képviselőit is tájékoztatták az általuk jogszerűtlennek tartott esetről, és várják az illetékesek döntését ügyükben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:05
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:05
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...