Sokan kértek segítséget a nép ügyvédjétől
Utoljára módositva: 2017-09-13 18:02:49

A nép ügyvédje intézmény képviseletében Olah Avram Alina szerdán a Szatmár Megyei Prefektúra kistermében tartott fogadóórát, melyre az előző napokban 10 személy iratkozott fel, továbbá a Nagyváradi Területi Ombudsmani Iroda munkatársai további 7 személyt irányítottak a meghallgatásra.

Nyugdíjjal, földügyekkel és érdemfizetéssel kapcsolatban keresték az ombudsmant

Főleg tulajdonjogi, nyugdíjjal és földügyekkel kapcsolatos problémákkal keresték az ombudsmant. Több peres ügy is terítékre került, de ezekkel kapcsolatban nem tud állást foglalni az intézmény; a törvényszék vagy bíróság hatásköre ítéletet hozni. Az ombudsman elé került annak a 8 középiskolai tanárnak az esete, akiknek az érdemfizetési kérelmeit még júniusban elutasították. Mint az egyik érintett pedagógus elmondta: a megadott határidőig, május 5-ig (ez a hét utolsó munkanapja, péntek volt) kellett leadniuk az iskola titkárságán az érdemfizetés igénylése céljából összeállított dossziéjukat. Ez megtörtént, de a tanintézmény igazgatója 2017. május 8-án, hétfőn továbbította a dossziékat, s becsületes akart lenni, tehát a hétfői dátummal indította útjára a procedúrát. Ennek az lett az eredménye, hogy a 8 tanár érdemfizetési kérelmét elutasították. A kárvallottak a Szatmár Megyei Prefektúrát és a nép ügyvédje intézmény képviselőit is tájékoztatták az általuk jogszerűtlennek tartott esetről, és várják az illetékesek döntését ügyükben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 25.
Sokszor elkedvetleníti az örökös pénzzavar, de most alkalma nyílik rá, hogy komolyabb tartalékra tegyen szert, persze csak ha képes megállni, hogy azonnal elköltse.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. május 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...