Sokat bírságolt a helyi rendőrség
Utoljára módositva: 2019-08-10 07:45:38

Drága mulatság mozgássérült-parkolóba beállni, de az elhanyagolt telkek és területek tulajdonosai sem úszták meg olcsón — több mint 330 000 lej értékben bírságolt a helyi rendőrség júliusban.

Ugyancsak alapos részletességgel számolt be júliusi tevékenységéről a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség, s az összesítést végigolvasva summázható: bőven volt dolga a rendbontókkal és a szabályokat, törvényeket áthágókkal — 1299 alkalommal kellett közbelépnie, melyek nyomán 366 írásbeli figyelmeztetést, valamint 933 bírságot rótt ki 331 620 lej összértékben.

Mint a beszámolóból kiderült, a kéregetőkkel szembeni fellépés mondhatni mindennapos feladat volt (31 személyt azonosítottak és valamennyit írásbeli figyelmeztetésben is részesítették — bírságot kiróni rájuk teljesen értelmetlen lenne, hiszen a koldusok legtöbbjétől azonnal vagy nap végén elveszik a bevételt a hálózatokat vaskézzel irányító főnökök, s magának a kéregetőnek annyi sem marad a zsebében, amiből egy fél kenyeret vásárolhatna). A város örömlányait és futtatóikat 61 esetben bírságolták meg a helyi rendőrök, míg a nyilvános helyen történt obszcén gesztusok, válogatott szidalmazások, verbális fenyegetések miatt összesen 14 bírságot róttak ki, 20 esetben pedig azért büntettek, mert közterületen — parkokban, vasút- és autóbusz-állomáson, sportpályákon — fogyasztottak szeszes italt, illetve az alkoholt fogyasztók nem töltötték még be 18. életévüket. Közterületen és szórakozóhelyen történt botrányokozásért és csendháborításért 58 esetben büntettek, négy személyt pedig azért részesítettek írásbeli figyelmeztetésben, mert fütyültek a törvényben előírt csendórák (22–8 óra között, valamint napközben 13–14 óra között) betartására, s maximális hangerőn bömböltetett zenével, illetve fúró- és csiszológép használatával borzolták lakótársaik idegeit a nyári éjszakákban.

Tetemes összegű, 22 000 lejnyi bírságot kapott az a 11 személy is, akik elhanyagolták a tulajdonukban lévő telek, terület rendben tartását — sajnos mindenki számára ismerős látvány, amikor az egy-egy utca házsorai között üresen álló telket majd’ embermagasságú fű (nem ritkán parlagfű) és/vagy vastag szemétréteg borítja, hiszen a nem ott lakó tulajdonost nem zavarja, és nem is akar a rendben tartásra költeni — míg szemetelésért és a természet rongálásáért 166 esetben bírságoltak, 9 esetben pedig a város belterületén történt (háztáji) állattartásért. A guruló lábasjószágok, azaz a gépkocsik tilosban parkolásáért (zöldövezeten, játszótéren, behajtani tilos táblával jelzett szakaszokon, illetve úgy, hogy elzártak kapu- és egyéb bejárókat) 143 gépkocsivezető kapott büntetést, két sofőrnek pedig ugyancsak mélyen kellett a pénztárcájába nyúlnia: 1000–1000 lejükbe került, amiért a táblával, útfestéssel is jelzett, mozgássérültek számára fenntartott parkolóban álltak meg — sajnos messze nem meglepő módon mindkét eset a bevásárlóközpontok parkolóiban történt.

Nem pihent júliusban a lopóautó sem, ugyanis 154 szabálytalanul leparkolt autót szállított el a helyi rendőrség segítségével.

Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...