Sokórás várakozás a határátkelőknél
Utoljára módositva: 2018-08-31 18:38:34

Messze nincs még vége a petei és csanálosi határátkelők legzsúfoltabb napjainak. A határrendészet pénteken arra kérte az utasokat, hogy inkább az érmihályfalvi átkelőt válasszák — sokan ezt is tették, így kora délutánra már az is bedugult.

A roham múlt pénteken kezdődött, amikor megindultak a két-háromhétnyi szabadság és itthonlét után Európa különböző országaiban lévő, második otthonuk felé a vendégmunkások, s akkor alig egy nap leforgása alatt 27 000 utazó lépett ki Romániából, csak Peténél. A helyzet egy hét múltán is szinte változatlan, hiszen például csütörtök reggeltől péntek reggelig, azaz 24 óra leforgása alatt 6500 járműben 23 500 utazó lépett ki az ország területéről ugyanott (a várakozási idő pedig túllépte a 180 percet is), és a csanálosi átkelőnél sem volt egyszerűbb az átjutás, a kocsisor a falu közepén ért véget, másfél-két órát kellett várakozniuk az ott világnak indulóknak. A három kilépősávval működő átkelő telítettségét alátámasztotta a határrendészet pénteki közleménye is, amelyben arra kérték az utasokat, hogy inkább az érmihályfalvi átkelőt válasszák — sokan ezt is tették, így kora délutánra már az is bedugult. Mivel az ellenőrzés a szomszédos ország hatóságával közösen történik, a román határrendészet ismételten arra kérte a magyarországi rendőrséget, dolgozzanak ki közösen egy hatékonyabban működő stratégiát, mely felgyorsítja a határon való átkelést.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...