Sokszor fáj a diákok feje
Utoljára módositva: 2019-09-23 10:19:52

A hazai szülők 58%-a szerint túlzsúfolt a gyerekek programja, emiatt folyamatos stresszhatás éri őket, ami sokaknak fejfájást is okoz.

Az Anyák az Anyákért Egyesület nemrég országos felmérést végzett, amelyből az derült ki, hogy a romániai szülők 58 százaléka szerint egészségügyi problémákat okoz a gyermekénél a túlzsúfolt iskolai program. Tízből hatan érzik úgy, hogy gyermekük folyamatos stresszhatásnak van kitéve, sokaknak a feje is gyakran fáj. „Tízből nyolc szülő nyilatkozta azt, hogy gyermeke panaszkodott már legalább egyszer fejfájásra, a legtöbben a 7–12 éves korosztály tagjai közül. A szülők nagy része ugyanakkor úgy gondolja, gyermeke nem kifogásként panaszkodott fejfájásra, hogy ne kelljen iskolába mennie, hanem valóban fájdalma volt: 66 százalékuk szerint ehhez az otthoni problémák járultak hozzá, 77 százalékuk szerint pedig az iskolai program túlzsúfoltsága, a nagy hajtás is hozzáadódott ehhez.

Tízből négy szülő vallotta azt, hogy rendszeresen beszél gyermekével arról, mi bántja, hogyan érzi magát fizikailag és lelkileg egyaránt, 8 százalékuk azonban erre sosem kérdez rá.

A fejfájásra panaszkodó gyermekek 40 százaléka havi rendszerességgel tapasztal fájdalmat, 8,5 százalékuknál azonban ez heti rendszerességgel jelentkezik. Ha a gyermek fejfájásra panaszkodik, a szülők 80 százaléka fájdalomcsillapító készítményekkel próbál enyhíteni ezen — mutat rá a felmérés.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...