Sokszor fáj a diákok feje
Utoljára módositva: 2019-09-23 10:19:52

A hazai szülők 58%-a szerint túlzsúfolt a gyerekek programja, emiatt folyamatos stresszhatás éri őket, ami sokaknak fejfájást is okoz.

Az Anyák az Anyákért Egyesület nemrég országos felmérést végzett, amelyből az derült ki, hogy a romániai szülők 58 százaléka szerint egészségügyi problémákat okoz a gyermekénél a túlzsúfolt iskolai program. Tízből hatan érzik úgy, hogy gyermekük folyamatos stresszhatásnak van kitéve, sokaknak a feje is gyakran fáj. „Tízből nyolc szülő nyilatkozta azt, hogy gyermeke panaszkodott már legalább egyszer fejfájásra, a legtöbben a 7–12 éves korosztály tagjai közül. A szülők nagy része ugyanakkor úgy gondolja, gyermeke nem kifogásként panaszkodott fejfájásra, hogy ne kelljen iskolába mennie, hanem valóban fájdalma volt: 66 százalékuk szerint ehhez az otthoni problémák járultak hozzá, 77 százalékuk szerint pedig az iskolai program túlzsúfoltsága, a nagy hajtás is hozzáadódott ehhez.

Tízből négy szülő vallotta azt, hogy rendszeresen beszél gyermekével arról, mi bántja, hogyan érzi magát fizikailag és lelkileg egyaránt, 8 százalékuk azonban erre sosem kérdez rá.

A fejfájásra panaszkodó gyermekek 40 százaléka havi rendszerességgel tapasztal fájdalmat, 8,5 százalékuknál azonban ez heti rendszerességgel jelentkezik. Ha a gyermek fejfájásra panaszkodik, a szülők 80 százaléka fájdalomcsillapító készítményekkel próbál enyhíteni ezen — mutat rá a felmérés.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 7.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...