Sportbarát napot tartottak Kökényesden
Utoljára módositva: 2018-04-17 12:07:05

Idén is közel százan vettek részt a jó hangulatú asztalisport-napon, tudtuk meg Tóth Zoltán polgármestertől. A Kökényesd bajnoka címek elnyerése után vidáman nótázó harmadik félidő következett.

 

Hagyományteremtő — pontosabban -újraindító — szándék vezette a kökényesdi tanács RMDSZ-frakciójának tagjait és azt a 13 fős baráti társaságot, akik tavaly első alkalommal szervezték meg az asztalisport-napot, amelynek a versenyzés és kikapcsolódás mellett az egyik fő célja a sportbaráti kapcsolatok kiépítése-erősítése. S hogy az első asztalisport-napnak mekkora pozitív visszhangja volt, azt mi sem igazolta jobban, minthogy vasárnap délután Halmiból, Szatmárnémetiből, Mikolából és Kispeleskéről is érkeztek vendégek-versenyzők a kultúrotthonba. Közel hetvenen neveztek be az asztalitenisz-, a sakk- és az ostáblaversenyre, pontosabban falubajnokságra, és természetesen nézőkből, azaz drukkerekből sem volt hiány, akik a jó hangulatú, kellemes délután végén örömmel üdvözölték Kökényesd három bajnokát: Kiss Sándort (asztalitenisz), Simon Benjámint (ostábla) és id. Lukács Dénest (sakk). Természetesen a minden sportesemény elengedhetetlen részének számító „harmadik félidő” ez alkalommal sem maradt el, késő estébe nyúlt a vidám, nótázós zárás. „Nagyon örvendek, hogy idén is ilyen sokan voltak részesei a napnak, s annak még inkább, hogy nemcsak a közeli településekről, hanem a jóval távolabbi Mikolából és Kispeleskéről is szép számban érkeztek. Bár még csak második alkalommal szerveztük meg, de úgy érzem, máris elérte a célját — jólesik kilépni a házból, felkelni a televízió elől, jól szórakozva, kellemesen elbeszélgetni a szomszédokkal, falubeliekkel, más falvakból érkezőkkel, ami a baráti és a sportbaráti kapcsolatokat erősíti” — mondja Tóth Zoltán polgármester, hozzátéve: a versenyeken résztvevők természetesen emléklapokat, a nyertesek pedig diplomákat is kaptak.

Ám a szervezők nem sokat pihennek babérjaikon, máris tervezik-szervezik a következő, egész közösséget megmozgató rendezvényt: a május 5-i anyák napi bált, amelynek természetesen szintén a kultúrotthon fog helyt adni, de az eddigiekkel ellentétben ez most nem batyus bál lesz — tudtuk meg a polgármestertől. „Kétfogásos vacsora várja majd a mulatozni akarókat, s épp ezért kérek mindenkit, hogy április 20-ig, péntekig jelezze részvételi szándékát Lukács Annamáriánál a 0753–853597-es telefonszámon. A garatöblítőket persze mindenki hozza magával otthonról, a talpalávalót pedig a túrterebesi Geng Szabi és Csorvási Szabi húzza majd.”

 

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...