Sportbarát napot tartottak Kökényesden
Utoljára módositva: 2018-04-17 12:07:05

Idén is közel százan vettek részt a jó hangulatú asztalisport-napon, tudtuk meg Tóth Zoltán polgármestertől. A Kökényesd bajnoka címek elnyerése után vidáman nótázó harmadik félidő következett.

 

Hagyományteremtő — pontosabban -újraindító — szándék vezette a kökényesdi tanács RMDSZ-frakciójának tagjait és azt a 13 fős baráti társaságot, akik tavaly első alkalommal szervezték meg az asztalisport-napot, amelynek a versenyzés és kikapcsolódás mellett az egyik fő célja a sportbaráti kapcsolatok kiépítése-erősítése. S hogy az első asztalisport-napnak mekkora pozitív visszhangja volt, azt mi sem igazolta jobban, minthogy vasárnap délután Halmiból, Szatmárnémetiből, Mikolából és Kispeleskéről is érkeztek vendégek-versenyzők a kultúrotthonba. Közel hetvenen neveztek be az asztalitenisz-, a sakk- és az ostáblaversenyre, pontosabban falubajnokságra, és természetesen nézőkből, azaz drukkerekből sem volt hiány, akik a jó hangulatú, kellemes délután végén örömmel üdvözölték Kökényesd három bajnokát: Kiss Sándort (asztalitenisz), Simon Benjámint (ostábla) és id. Lukács Dénest (sakk). Természetesen a minden sportesemény elengedhetetlen részének számító „harmadik félidő” ez alkalommal sem maradt el, késő estébe nyúlt a vidám, nótázós zárás. „Nagyon örvendek, hogy idén is ilyen sokan voltak részesei a napnak, s annak még inkább, hogy nemcsak a közeli településekről, hanem a jóval távolabbi Mikolából és Kispeleskéről is szép számban érkeztek. Bár még csak második alkalommal szerveztük meg, de úgy érzem, máris elérte a célját — jólesik kilépni a házból, felkelni a televízió elől, jól szórakozva, kellemesen elbeszélgetni a szomszédokkal, falubeliekkel, más falvakból érkezőkkel, ami a baráti és a sportbaráti kapcsolatokat erősíti” — mondja Tóth Zoltán polgármester, hozzátéve: a versenyeken résztvevők természetesen emléklapokat, a nyertesek pedig diplomákat is kaptak.

Ám a szervezők nem sokat pihennek babérjaikon, máris tervezik-szervezik a következő, egész közösséget megmozgató rendezvényt: a május 5-i anyák napi bált, amelynek természetesen szintén a kultúrotthon fog helyt adni, de az eddigiekkel ellentétben ez most nem batyus bál lesz — tudtuk meg a polgármestertől. „Kétfogásos vacsora várja majd a mulatozni akarókat, s épp ezért kérek mindenkit, hogy április 20-ig, péntekig jelezze részvételi szándékát Lukács Annamáriánál a 0753–853597-es telefonszámon. A garatöblítőket persze mindenki hozza magával otthonról, a talpalávalót pedig a túrterebesi Geng Szabi és Csorvási Szabi húzza majd.”

 

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jönnek a kacsák
Ma, 15:00
A megrögzött szeleburdi agglegény lúd miatt - aki inkább légi akrobatikát gyakorol ahelyett, hogy a többiekkel készülne a vándorlásra - két kiskacsa elszakad csapatától. Habár a bájgúnárnak semmi kedve, hogy segítsen a két kiskacsának visszatalálni a csapatához, egy véletlen folytán megsérül, így a kacsákkal marad. A furcsa trió nekivág egy veszélyekkel teli útnak, hogy még az első hó megérkezése előtt biztonságos búvóhelyet találjanak.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
România neîmblânzită
Ma, 16:45
Dokumentumfilm.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:35
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Éjjeli napfény
Ma, 20:35
A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie Price (Bella Thorne) extrém módon érzékeny a napfényre, nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. Éjjelente a fiatal lány átlagos tiniként éli az életét - amikor csak teheti, zenél, és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak. Egyik este Charlie (Patrick Schwarzenegger) is felfigyel rá, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hova kirándulsz legszívesebben?
A megye összes kirándulóhelyét ismerem már
A szomszédos megyékbe szívesen járok el hétvégente
Az országban számos kirándulóhelyet felkerestem már
Kirándulni nem szoktam, inkább nagyobb nyaralásra ruházok be
Nem szeretek kirándulni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. április 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...