Sportbarát napot tartottak Kökényesden
Utoljára módositva: 2018-04-17 12:07:05

Idén is közel százan vettek részt a jó hangulatú asztalisport-napon, tudtuk meg Tóth Zoltán polgármestertől. A Kökényesd bajnoka címek elnyerése után vidáman nótázó harmadik félidő következett.

 

Hagyományteremtő — pontosabban -újraindító — szándék vezette a kökényesdi tanács RMDSZ-frakciójának tagjait és azt a 13 fős baráti társaságot, akik tavaly első alkalommal szervezték meg az asztalisport-napot, amelynek a versenyzés és kikapcsolódás mellett az egyik fő célja a sportbaráti kapcsolatok kiépítése-erősítése. S hogy az első asztalisport-napnak mekkora pozitív visszhangja volt, azt mi sem igazolta jobban, minthogy vasárnap délután Halmiból, Szatmárnémetiből, Mikolából és Kispeleskéről is érkeztek vendégek-versenyzők a kultúrotthonba. Közel hetvenen neveztek be az asztalitenisz-, a sakk- és az ostáblaversenyre, pontosabban falubajnokságra, és természetesen nézőkből, azaz drukkerekből sem volt hiány, akik a jó hangulatú, kellemes délután végén örömmel üdvözölték Kökényesd három bajnokát: Kiss Sándort (asztalitenisz), Simon Benjámint (ostábla) és id. Lukács Dénest (sakk). Természetesen a minden sportesemény elengedhetetlen részének számító „harmadik félidő” ez alkalommal sem maradt el, késő estébe nyúlt a vidám, nótázós zárás. „Nagyon örvendek, hogy idén is ilyen sokan voltak részesei a napnak, s annak még inkább, hogy nemcsak a közeli településekről, hanem a jóval távolabbi Mikolából és Kispeleskéről is szép számban érkeztek. Bár még csak második alkalommal szerveztük meg, de úgy érzem, máris elérte a célját — jólesik kilépni a házból, felkelni a televízió elől, jól szórakozva, kellemesen elbeszélgetni a szomszédokkal, falubeliekkel, más falvakból érkezőkkel, ami a baráti és a sportbaráti kapcsolatokat erősíti” — mondja Tóth Zoltán polgármester, hozzátéve: a versenyeken résztvevők természetesen emléklapokat, a nyertesek pedig diplomákat is kaptak.

Ám a szervezők nem sokat pihennek babérjaikon, máris tervezik-szervezik a következő, egész közösséget megmozgató rendezvényt: a május 5-i anyák napi bált, amelynek természetesen szintén a kultúrotthon fog helyt adni, de az eddigiekkel ellentétben ez most nem batyus bál lesz — tudtuk meg a polgármestertől. „Kétfogásos vacsora várja majd a mulatozni akarókat, s épp ezért kérek mindenkit, hogy április 20-ig, péntekig jelezze részvételi szándékát Lukács Annamáriánál a 0753–853597-es telefonszámon. A garatöblítőket persze mindenki hozza magával otthonról, a talpalávalót pedig a túrterebesi Geng Szabi és Csorvási Szabi húzza majd.”

 

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. január 19.)


  KONYHA
  Készítsünk olyan ételeket újévre, amelyekkel két legyet ütünk egy csapásra: nemcsak a szilveszteri menühöz, de az újévi asztalra is ...