Sportberuházásokról tárgyaltak
Utoljára módositva: 2018-08-28 17:46:25

Egy tanuszoda építésének támogatásáról is beszélt Magyarország sportért felelős államtitkára Szatmárnémetiben, ahol a 10-es iskola már épülő, multifunkcionális sportpályájára is ellátogatott.

A Partiumi Magyar Napok alkalmából Magyar Lóránd RMDSZ-es parlamenti képviselő és Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármesterének meghívására a megyeközpontba látogatott dr. Szabó Tünde, Magyarország sportért felelős államtitkára. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó sportberuházásokról, fejlesztésekről egyeztetett a szatmári politikusokkal. Ellátogatott a 10-es Számú Általános Iskolába is, ahol már zajlik egy beruházás: az oktatási intézmény hátsó udvarában már épül magyarországi kormánytámogatással egy rekortán borítású, multifunkcionális sportpálya, amelyre az iskola Magyar Lóránd által vezetett szülői bizottsága pályázott. A helyszíni látogatás során a kivitelező bejelentette: jól haladnak a munkával, szeptemberben pedig át is fogják adni a sportpályát.

Az iskolai látogatást követően az államtitkár találkozott Pataki Csaba megyei tanácselnökkel, Fógel Lászlóval, a Szatmárnémeti Városi Sportklub elnökével, Kiss Zoltánnal, a Szatmár–Ferencváros utánpótlás kézilabdaprojekt vezetőjével, valamint Pop Simonával, Szatmárnémeti olimpiai aranyérmes díszpolgárával.

A közös beszélgetés során dr. Szabó Tünde ígéretet tett a rendkívül sikeres, több mint ezer gyermeket foglalkoztató Szatmár–Ferencváros kézilabda-utánpótlást nevelő program további támogatására, hozzátéve: a jövőben szorosabbra fűzik a vívók együttműködését is, különösen, hogy már most sok Szatmárnémetiben nevelkedett vívó edz vagy tart edzéseket a BVSC klubnál. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy sok szatmári vívó szerzett olimpiai érmet Magyarországnak — például a párbajtőröző Fekete Attila vagy a parasportoló Osváth Richárd, aki több fegyvernemben is szerzett érmeket magyar színekben. „A találkozón szóba került egy szatmárnémeti tanuszoda megépítése magyarországi támogatással, illetve újabb multifunkcionális sportpályák létrehozása a megye különböző pontjain. Ezek elsősorban olyan településeken épülnének, ahol nagy a lakosság száma, de nincs lehetőség hasonló beruházásra” — tudtuk meg Magyar Lórándtól.

Kereskényi Gábor két kisgyermek édesapjaként is a mozgásra való nevelés fontosságát hangsúlyozta: „Magyarország jó pár lépéssel előttünk jár nemcsak a sporthoz kapcsolódó infrastruktúra terén, hanem az egészségre való nevelés terén is. Jól tudják: nem elég stadionokat, sportcsarnokokat, tanuszodákat építeni, szükség van a napi egy testnevelés órára is az iskolákban. Ezeket a modelleket kellene átvenni Romániában is, amelyek nélkül elképzelhetetlen egy egészséges nemzedék kinevelése” — fogalmazott.

 

Szabo tunde

Dr. Szabó Tünde, Magyarország sportért felelős államtitkára ellátogatott a szatmárnémeti 10-es iskolába is, ahol magyarországi kormánytámogatással multifunkcionális sportpálya épül

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...