Sporttal ünnepeltek a 10-es iskola diákjai
Utoljára módositva: 2019-06-03 10:03:27

Mozogni jó — vallják a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola gimnazistái, ezért sporttevékenységekkel ünnepelték pénteken a nemzetközi gyermeknapot, aznap mindenki „megmozdult”.

A mozgás és a sport nem csak feltölt energiával és fitten tart, de növeli az önbizalmat, kitartást ad, közösséget épít — jól tudják ezt a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola diákjai, akik sporttevékenységgel ünnepelték pénteken a nemzetközi gyermeknapot. „Ép testben ép lélek” — akár ez is lehetne a mottója a napnak, amelyből minden V–VIII. osztályos tanuló kivette a részét: az osztályok csapatokat állítottak össze, hogy barátságos mérkőzések során mérjék össze erejüket labdarúgásban és kosárlabdában, de a hagyományos magyar labdajáték, a méta is nagy sikert aratott a diákság körében. Reggel nyolctól ugyan volt tanórájuk a tanulóknak, a délelőtt folyamán azonban mindenki „megmozdult”: a tornateremben a kosármeccseken ügyeskedtek a tanulók, a focipályán pedig vidáman rúgták a bőrt a fiatalok, miközben osztálytársaik a lelátóról szurkoltak hangosan és nagyon lelkesen. A tanulókhoz vendégek is érkeztek a nap folyamán: a Városi Sportklub női kosárlabdacsapatának tagjai, akiket nagy örömmel és kíváncsisággal fogadtak az iskolások.

Az időjárás is a 10-es iskola közösségével tartott a vidám és szórakoztató foglalkozások és sportvetélkedők során, mert bár olykor szorgosabban gyülekeztek a felhők, és a szél is feltámadt, de végül minden tervezett programot kellemes időben tudtak megtartani. A nap végén pedig a lelkes sportolók nem maradtak jutalom nélkül: az emlékezetes nap eredményeiért oklevéllel jutalmazták őket.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:35
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...