Sporttal ünnepeltek a 10-es iskola diákjai
Utoljára módositva: 2019-06-03 10:03:27

Mozogni jó — vallják a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola gimnazistái, ezért sporttevékenységekkel ünnepelték pénteken a nemzetközi gyermeknapot, aznap mindenki „megmozdult”.

A mozgás és a sport nem csak feltölt energiával és fitten tart, de növeli az önbizalmat, kitartást ad, közösséget épít — jól tudják ezt a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola diákjai, akik sporttevékenységgel ünnepelték pénteken a nemzetközi gyermeknapot. „Ép testben ép lélek” — akár ez is lehetne a mottója a napnak, amelyből minden V–VIII. osztályos tanuló kivette a részét: az osztályok csapatokat állítottak össze, hogy barátságos mérkőzések során mérjék össze erejüket labdarúgásban és kosárlabdában, de a hagyományos magyar labdajáték, a méta is nagy sikert aratott a diákság körében. Reggel nyolctól ugyan volt tanórájuk a tanulóknak, a délelőtt folyamán azonban mindenki „megmozdult”: a tornateremben a kosármeccseken ügyeskedtek a tanulók, a focipályán pedig vidáman rúgták a bőrt a fiatalok, miközben osztálytársaik a lelátóról szurkoltak hangosan és nagyon lelkesen. A tanulókhoz vendégek is érkeztek a nap folyamán: a Városi Sportklub női kosárlabdacsapatának tagjai, akiket nagy örömmel és kíváncsisággal fogadtak az iskolások.

Az időjárás is a 10-es iskola közösségével tartott a vidám és szórakoztató foglalkozások és sportvetélkedők során, mert bár olykor szorgosabban gyülekeztek a felhők, és a szél is feltámadt, de végül minden tervezett programot kellemes időben tudtak megtartani. A nap végén pedig a lelkes sportolók nem maradtak jutalom nélkül: az emlékezetes nap eredményeiért oklevéllel jutalmazták őket.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...