Startol a községszépségverseny
Utoljára módositva: 2014-06-03 09:01:36

Harmadik nekifutásra a megyei tanácsosok jóváhagyták az oly sok vitát keltő községszépségverseny szabályzatáról szóló határozattervezetet. Ennek értelmében elindulhat a verseny.

Jóváhagyták a községszépségverseny szabályzatát a tanácsosok

A Szatmár Megyei Tanács tegnapi ülésén — az április 4-i és 28-i tanácsülést követően — ismét napirendre tűzték a községszépségverseny szabályzatáról szóló határozattervezet vitáját. Úgy tűnt, hogy zökkenőmentesen kerül elfogadásra a napirendi pont, ám Alexandru Panea demokrata-liberális tanácsos azt kifogásolta, hogy az egy hónapja húzódó vita során tett javaslatok közül egy sem került be a verseny szabályzatába. A Szatmár Megyei Tanács elnöke, Adrian Ştef elmondta, a verseny a 2013-ban elfogadott 81-es számú megyei tanácsi határozat alapján kerül megszervezésre, azzal a módosítással, hogy a pontozás során külön pontozzák a piknikövezetek meglétét vagy hiányát a megye községeiben. A versenyszabályzat értelmében összesen 2500 pontot gyűjthet be egy község, melyből maximum 500 pontot lehet a piknikövezetre adni. A szavazás során a tanácsosok öt tartózkodás mellett hagyták jóvá a községszépségverseny szabályzatát, így idén is elindulhat a verseny.

Egészségügyet érintő kérdésekről is szó esett: a fiatal orvosok számára építendő ANL-lakásokon kívül a megyei tanács bekebelezte a tasnádi radiológia és a nagykárolyi városi kórház épületeit, melyek a megye közvagyonát gyarapítják. Ezenkívül elfogadásra került az a határozattervezet is, melyben a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház azon épületét bérbe adják, ahol a mágneses rezonancia (MRI) gép működik. Ezenkívül a 49-es számú községi utat, Kaplony—Kálmánd—Csanálos között, megyei rangú úttá nyilvánították, ezáltal a megyei tanács elvégezheti az útfelújítási és a szükséges útkarbantartási munkálatokat, mely által a térség turisztikai látványosságai megközelíthetőbbek lesznek. Szintén a megye turisztikai potenciáljának növelése érdekében együttműködési szerződést kötött a Megyei Tanács és a Szatmár Megyei Múzeum. A társulás által kedden 13 órai kezdettel nyitja meg kapuit a Turisztikai Iroda a művészeti múzeum egyik termében. A tourinform irodában állandó felügyeletet biztosít majd a megyei tanács, s a betérő turisták pontos felvilágosítást kaphatnak arról, hogy milyen turisztikai látványosságok vannak a megyében, de a szállás- és étkezési lehetőségekről is informálódhatnak. A múzeum, igény esetén, idegenvezetőt is bocsát a turisták rendelkezésére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...