Startol a községszépségverseny
Utoljára módositva: 2014-06-03 09:01:36

Harmadik nekifutásra a megyei tanácsosok jóváhagyták az oly sok vitát keltő községszépségverseny szabályzatáról szóló határozattervezetet. Ennek értelmében elindulhat a verseny.

Jóváhagyták a községszépségverseny szabályzatát a tanácsosok

A Szatmár Megyei Tanács tegnapi ülésén — az április 4-i és 28-i tanácsülést követően — ismét napirendre tűzték a községszépségverseny szabályzatáról szóló határozattervezet vitáját. Úgy tűnt, hogy zökkenőmentesen kerül elfogadásra a napirendi pont, ám Alexandru Panea demokrata-liberális tanácsos azt kifogásolta, hogy az egy hónapja húzódó vita során tett javaslatok közül egy sem került be a verseny szabályzatába. A Szatmár Megyei Tanács elnöke, Adrian Ştef elmondta, a verseny a 2013-ban elfogadott 81-es számú megyei tanácsi határozat alapján kerül megszervezésre, azzal a módosítással, hogy a pontozás során külön pontozzák a piknikövezetek meglétét vagy hiányát a megye községeiben. A versenyszabályzat értelmében összesen 2500 pontot gyűjthet be egy község, melyből maximum 500 pontot lehet a piknikövezetre adni. A szavazás során a tanácsosok öt tartózkodás mellett hagyták jóvá a községszépségverseny szabályzatát, így idén is elindulhat a verseny.

Egészségügyet érintő kérdésekről is szó esett: a fiatal orvosok számára építendő ANL-lakásokon kívül a megyei tanács bekebelezte a tasnádi radiológia és a nagykárolyi városi kórház épületeit, melyek a megye közvagyonát gyarapítják. Ezenkívül elfogadásra került az a határozattervezet is, melyben a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház azon épületét bérbe adják, ahol a mágneses rezonancia (MRI) gép működik. Ezenkívül a 49-es számú községi utat, Kaplony—Kálmánd—Csanálos között, megyei rangú úttá nyilvánították, ezáltal a megyei tanács elvégezheti az útfelújítási és a szükséges útkarbantartási munkálatokat, mely által a térség turisztikai látványosságai megközelíthetőbbek lesznek. Szintén a megye turisztikai potenciáljának növelése érdekében együttműködési szerződést kötött a Megyei Tanács és a Szatmár Megyei Múzeum. A társulás által kedden 13 órai kezdettel nyitja meg kapuit a Turisztikai Iroda a művészeti múzeum egyik termében. A tourinform irodában állandó felügyeletet biztosít majd a megyei tanács, s a betérő turisták pontos felvilágosítást kaphatnak arról, hogy milyen turisztikai látványosságok vannak a megyében, de a szállás- és étkezési lehetőségekről is informálódhatnak. A múzeum, igény esetén, idegenvezetőt is bocsát a turisták rendelkezésére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 20:35
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...