Ștef együttműködésre kéri Coicát
Utoljára módositva: 2014-08-07 12:12:14

Szatmárnémeti polgármesterének, Dorel Coicának legutóbbi nyilatkozataira reagált Adrian Ștef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben Ștef egységre, együttműködésre szólítja Coicát, emlékeztetve arra is, hogy kettejük sikere épp az összefogás eredménye.

„Mindig úgy gondoltam, hogy Szatmárnémeti önkormányzata és a Szatmár Megyei Tanács nem két különböző entitás és nem versenytársai egymásnak. Megítélésem szerint különböző események szervezése a megyeközpontban többletértéket jelent. A Termés Napja, az Oktober Fest, a Szatmáron Gyártották események a városi önkormányzat és a Szatmár Megyei Tanács jó együttműködésének gyümölcsei. Ezeket az eseményeket közösen gondoltuk ki és valósítottuk meg, megítélésem szerint ezek a lakosok érdekeit szolgálták. Én személyesen, a megyei tanács elnökeként nem tudok és nem is akarok különbséget tenni a szatmárnémeti és a megye más településeinek lakosai között, mivel engem az egész megye lakossága választott meg. Meggyőződésem, hogy a Szatmár Megyei Tanács és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal között olyan szintű együttműködés van, melynek eredményeként megfelelhetünk a nekünk bizalmat szavazott lakosoknak. Figyelembe véve azt a tényt, hogy elkezdődött ez az eszmecsere, egy javaslattal állok elő: a Szatmárnémeti Városnapokat és Megye Napját egyszerre kellene megszervezni, ezáltal megelőzhető lenne minden olyan feltételezés, hogy a két intézmény között bármilyen szintű rivalizálás lenne. Mindig az egyezségre és a kölcsönös megértésre építettem, s csak azt a tényt szeretném megemlíteni, hogy a politikai akarat egyesítése volt az, amely biztosította számunkra eddigi politikai sikereinket. Bölcsességgel és nyílt párbeszéddel szerintem a nap mint nap adódó problémák közül sokat meg lehet oldani. A lényeg az, hogy a mi döntéseink, lépéseink, bármilyen természetűek is legyenek, mindig a szatmáriak érdekeit szolgálják, az egység és jó együttműködés jegyében.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 25.
Végre visszatért régi önbizalma! Úgy érzi, aki nem értékeli és nem ismeri fel különlegességét, vagyis nem szereti, az nem is érdemli meg Önt.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...