Stelian Ion USR-képviselő Iohannis államfőt bírálja
Utoljára módositva: 2019-07-24 13:23:18

Bírálta szerdán a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője, Stelian Ion Klaus Iohannis államfőt, amiért jóváhagyta Nicolae Moga belügyminiszteri és Ramona Mănescu külügyminiszteri kinevezését.

Egy Facebook-bejegyzésben Stelian Ion “szégyenletesnek” nevezi a két új kormánytag kinevezését. “Nem lehet nem feltenni a kérdést, hogy milyen oldalon játszik tulajdonképpen az államfő” – fogalmaz a képviselő, aki szerint az eddig Konstanca megyei szenátorként tevékenykedő Nicolae Moga az elmúlt csaknem két évtizedben “folyamatosan támogatta Mazărét és Nicuşor Constantinescut a konstancai városkassza kifosztásában”.

Stelian Ion szerint Moga miniszteri kinevezése “abszurd bohózatba” illő, mert “miközben az igazságszolgáltatás felszámol egy maffiabandát, és a főnököket börtönbe veti, hadnagyuk a rendőrség felettese lesz. “Ramona Mănescu pedig nem tudja igazolni számottevő vagyonát, amelynek egy részére kétes tranzakciók révén tett szert. (…) Ezt érdemli Románia, Klaus Iohannis elnök úr?” – zárja bejegyzését Stelian Ion.

Klaus Iohannis államfő szerda reggel írta alá a Nicolae Moga belügyminiszteri és Ramona Mănescu külügyminiszteri kinevezéséről szóló rendeletet. Előbbi Carmen Dant váltja a belügyi tárca élén, utóbbi Teodor Meleşcanu volt külügyminiszter helyét veszi át. A Dăncilă-kabinet új tagjai a Cotroceni-palotában zajlott ceremónia keretében tették le a hivatali esküt, Klaus Iohannis jelenlétében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...