Stelian Ion USR-képviselő Iohannis államfőt bírálja
Utoljára módositva: 2019-07-24 13:23:18

Bírálta szerdán a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője, Stelian Ion Klaus Iohannis államfőt, amiért jóváhagyta Nicolae Moga belügyminiszteri és Ramona Mănescu külügyminiszteri kinevezését.

Egy Facebook-bejegyzésben Stelian Ion “szégyenletesnek” nevezi a két új kormánytag kinevezését. “Nem lehet nem feltenni a kérdést, hogy milyen oldalon játszik tulajdonképpen az államfő” – fogalmaz a képviselő, aki szerint az eddig Konstanca megyei szenátorként tevékenykedő Nicolae Moga az elmúlt csaknem két évtizedben “folyamatosan támogatta Mazărét és Nicuşor Constantinescut a konstancai városkassza kifosztásában”.

Stelian Ion szerint Moga miniszteri kinevezése “abszurd bohózatba” illő, mert “miközben az igazságszolgáltatás felszámol egy maffiabandát, és a főnököket börtönbe veti, hadnagyuk a rendőrség felettese lesz. “Ramona Mănescu pedig nem tudja igazolni számottevő vagyonát, amelynek egy részére kétes tranzakciók révén tett szert. (…) Ezt érdemli Románia, Klaus Iohannis elnök úr?” – zárja bejegyzését Stelian Ion.

Klaus Iohannis államfő szerda reggel írta alá a Nicolae Moga belügyminiszteri és Ramona Mănescu külügyminiszteri kinevezéséről szóló rendeletet. Előbbi Carmen Dant váltja a belügyi tárca élén, utóbbi Teodor Meleşcanu volt külügyminiszter helyét veszi át. A Dăncilă-kabinet új tagjai a Cotroceni-palotában zajlott ceremónia keretében tették le a hivatali esküt, Klaus Iohannis jelenlétében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...