Steve McQueen filmjével nyílik meg a Londoni Filmfesztivál
Utoljára módositva: 2018-07-12 15:25:04

Steve McQueen Nyughatatlan özvegyek című filmjével nyílik meg októberben a Londoni Filmfesztivál – számolt be róla a BBC News csütörtökön.

 

A Nyughatatlan özvegyek egy 80-as évekbeli brit filmsorozat, az Özvegyek (Widows) nyomán készült, amelyben gyászoló nők követik el a néhai férjeik által kitervelt rablást.

A filmben Viola Davis, Cynthia Erivo, Michelle Rodriguez és Elizabeth Debicki alakítja az özvegyeket, akik mellett Liam Neeson, Daniel Kaluuya, Colin Farrell, Robert Duvall és Jacki Weaver is szerephez jutott.

McQueen, a 12 év rabszolgaság rendezője azt mondta: “el van ragadtatva tőle”, hogy filmjével nyílik meg október 10-én a fesztivál.

Az 50 éves londoni filmes a BBC-nek elárulta, hogy 13 évesen látta a sorozatot, és az “mély nyomokat hagyott benne”. Mint hozzátette: ezek a nők sorsuknál fogva arra ítéltettek, hogy semmit ne tudjanak elérni az életben, mégis sikerül nekik. “Ennek nagy hatása volt rám” – mondta.

McQueen fejében öt éve fordult meg először a film terve, és mint megjegyezte, nagyszerű egybeesés, hogy most tudta leforgatni, amikor a nemek egyenlősége és a nők filmes jelenléte olyan fontos témává vált Hollywoodban.

Az eredeti tévésorozatban Ann Mitchell, Fiona Hendley, Maureen O’Farrell és Eva Mottley játszották a főszerepeket. Az új mozis verzióban McQueen a 80-as évekbeli londoni színhelyet a mai Chicagóra változtatta.

Tricia Tuttle, a fesztivál igazgatója “nagyszerű mozis élményként” beszélt a filmről. Kiemelte, hogy egy kitűnő filmes ragyogóan gazdag története elevenedik meg, amely a faji, a társadalmi és a nemi egyenlőséget érintő témákkal foglalkozik.

A Nyughatatlan özvegyek McQueen negyedik játékfilmje. A filmes 1999-ben elnyerte a Turner művészeti díjat, és 12 év rabszolgaság című munkája három Oscart, köztük a legjobb film díját kapta meg.

A Nyughatatlan özvegyek nemzetközi premierje a 62. Londoni Filmfesztiválon lesz, amelyet október 10. és 21. között rendeznek meg. A filmet november 22-től vetítik a magyar mozik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:00
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...