Strabaghoz tartozó cég fejezi be az elkerülő utat
Utoljára módositva: 2018-05-18 16:53:30

Végre megvan annak a licitnek az eredménye, melyet a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) vezetősége írt ki, hogy kiválassza azt a céget, amely befejezi a nagykárolyi elkerülő utat. A munkálatokat egy kolozsvári székhelyű cég, az Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj SA nyerte el, ami az osztrák Strabag cégkonszernéhez tartozik.

Négy cég jelentkezett a kiírt licitre, ezek közül a Strabaghoz tartozó kolozsvári vállalat bizonyult nyertesnek. A befejezésre váró munkálatok összköltsége áfa nélkül 11,59 millió lej. A kolozsvári cégnek lehetősége van arra, hogy egy százaléknyi munkarészt kiadjon alvállalkozónak, azonban a többit neki kell kiviteleznie. A CNAIR és az ARL cég közötti szerződés értelmében az elkerülő út hátralévő munkálatainak egészét el kell végeznie a kolozsvári cégnek. A munkálatokra három hónap áll rendelkezésükre, míg a munkára vállalt garanciájuk 3 év.

„Hiszem ha látom, hogy elkészült, mert már ígéretből túl sok volt. Ami bizakodásra ad okot, hogy a CNAIR igazgatója komoly ígéretet tett és a licit eredménye is azt igazolja, hogy belátható időn belül lesz valami a dologból. Jómagam még mondtam az igazgatónak, mikor nálam volt, hogy abban a székben, amiben most ő ül, korábban már kettővel is megegyeztem a befejezésről, remélem ő valóban véghez is tudja vinni, amit eltervezett” — mondta Kovács Jenő polgármester.

A nagykárolyi elkerülő utat még 2012 nyarán kezdték el. A munkálatok összköltsége a CNADR adatai szerint 72 976 189,00 lej volt, amiből 62 029 761,00 lejt az Európai Unió a regionális fejlesztési alapból finanszírozott. A munkálatok befejezését eredetileg 2014. március 15-re ígérték, azonban sem azt, sem az utána következő további határidőkeet sem sikerült tartani. A nagykárolyi városvezetés most abban bízik, ezzel az osztrák érdekeltségekbe tartozó céggel végre pont kerülhet a munka végére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. szeptember 25.
Párkapcsolata és hivatása közül néha csak az egyikkel, azután csak a másikkal foglalkozik minden erejével és nem találja az arany középutat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...