Strabaghoz tartozó cég fejezi be az elkerülő utat
Utoljára módositva: 2018-05-18 16:53:30

Végre megvan annak a licitnek az eredménye, melyet a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) vezetősége írt ki, hogy kiválassza azt a céget, amely befejezi a nagykárolyi elkerülő utat. A munkálatokat egy kolozsvári székhelyű cég, az Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj SA nyerte el, ami az osztrák Strabag cégkonszernéhez tartozik.

Négy cég jelentkezett a kiírt licitre, ezek közül a Strabaghoz tartozó kolozsvári vállalat bizonyult nyertesnek. A befejezésre váró munkálatok összköltsége áfa nélkül 11,59 millió lej. A kolozsvári cégnek lehetősége van arra, hogy egy százaléknyi munkarészt kiadjon alvállalkozónak, azonban a többit neki kell kiviteleznie. A CNAIR és az ARL cég közötti szerződés értelmében az elkerülő út hátralévő munkálatainak egészét el kell végeznie a kolozsvári cégnek. A munkálatokra három hónap áll rendelkezésükre, míg a munkára vállalt garanciájuk 3 év.

„Hiszem ha látom, hogy elkészült, mert már ígéretből túl sok volt. Ami bizakodásra ad okot, hogy a CNAIR igazgatója komoly ígéretet tett és a licit eredménye is azt igazolja, hogy belátható időn belül lesz valami a dologból. Jómagam még mondtam az igazgatónak, mikor nálam volt, hogy abban a székben, amiben most ő ül, korábban már kettővel is megegyeztem a befejezésről, remélem ő valóban véghez is tudja vinni, amit eltervezett” — mondta Kovács Jenő polgármester.

A nagykárolyi elkerülő utat még 2012 nyarán kezdték el. A munkálatok összköltsége a CNADR adatai szerint 72 976 189,00 lej volt, amiből 62 029 761,00 lejt az Európai Unió a regionális fejlesztési alapból finanszírozott. A munkálatok befejezését eredetileg 2014. március 15-re ígérték, azonban sem azt, sem az utána következő további határidőkeet sem sikerült tartani. A nagykárolyi városvezetés most abban bízik, ezzel az osztrák érdekeltségekbe tartozó céggel végre pont kerülhet a munka végére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A karácsony mentőakció
Ma, 16:40
Amikor az összes manó megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ragadozó városok
Ma, 20:30
Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie... A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul s
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...