Strabaghoz tartozó cég fejezi be az elkerülő utat
Utoljára módositva: 2018-05-18 16:53:30

Végre megvan annak a licitnek az eredménye, melyet a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) vezetősége írt ki, hogy kiválassza azt a céget, amely befejezi a nagykárolyi elkerülő utat. A munkálatokat egy kolozsvári székhelyű cég, az Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj SA nyerte el, ami az osztrák Strabag cégkonszernéhez tartozik.

Négy cég jelentkezett a kiírt licitre, ezek közül a Strabaghoz tartozó kolozsvári vállalat bizonyult nyertesnek. A befejezésre váró munkálatok összköltsége áfa nélkül 11,59 millió lej. A kolozsvári cégnek lehetősége van arra, hogy egy százaléknyi munkarészt kiadjon alvállalkozónak, azonban a többit neki kell kiviteleznie. A CNAIR és az ARL cég közötti szerződés értelmében az elkerülő út hátralévő munkálatainak egészét el kell végeznie a kolozsvári cégnek. A munkálatokra három hónap áll rendelkezésükre, míg a munkára vállalt garanciájuk 3 év.

„Hiszem ha látom, hogy elkészült, mert már ígéretből túl sok volt. Ami bizakodásra ad okot, hogy a CNAIR igazgatója komoly ígéretet tett és a licit eredménye is azt igazolja, hogy belátható időn belül lesz valami a dologból. Jómagam még mondtam az igazgatónak, mikor nálam volt, hogy abban a székben, amiben most ő ül, korábban már kettővel is megegyeztem a befejezésről, remélem ő valóban véghez is tudja vinni, amit eltervezett” — mondta Kovács Jenő polgármester.

A nagykárolyi elkerülő utat még 2012 nyarán kezdték el. A munkálatok összköltsége a CNADR adatai szerint 72 976 189,00 lej volt, amiből 62 029 761,00 lejt az Európai Unió a regionális fejlesztési alapból finanszírozott. A munkálatok befejezését eredetileg 2014. március 15-re ígérték, azonban sem azt, sem az utána következő további határidőkeet sem sikerült tartani. A nagykárolyi városvezetés most abban bízik, ezzel az osztrák érdekeltségekbe tartozó céggel végre pont kerülhet a munka végére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Marvel kapitány
Ma, 16:50
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bazi nagy francia lagzik 2.
Ma, 19:10
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 19.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...