Stratégiai jelentőségű országos projektté nyilvánítják
Utoljára módositva: 2019-08-16 14:31:23

Stratégiai jelentőségű országos projektnek nyilvánítjuk a Marosvásárhelyt Jászvásárral összekötő Nagy Egyesülés sztrádát, jelentette be Răzvan Cuc szállítási miniszter pénteken.

A miniszter az A8-as jelzésű autópálya megépítéséért küzdő egyesületek képviselőivel való, Jászvásáron tartott találkozó végén jelentette ezt ki. A megbeszélésen Viorica Dăncilă kormányfő is jelen volt.

„A Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) következő ülésén stratégiai jelentőségű országos projektnek nyilvánítjuk a Nagy Egyesülés sztrádát, azaz a Marosvásáhely–Târgu Neamţ, Târgu Neamţ–Jászvásár, Jászvásár–Nyárádtő (Ungheni) szakaszokat, beleértve a Pruton átívelő hidat is. Kéthetente találkozunk majd ebben az ügyben és megbeszéljük a fejleményeket” — jelentette ki Răzvan Cuc.

Rámutatott, azért döntöttek úgy, hogy stratégiai jelentőségű országos projektnek nyilvánítják a sztrádát, mert így az állami költségvetésből is kiutalhatnak pénzt; eredetileg ugyanis köz- és magánszféra partnerséggel akarták megoldani a finanszírozást.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...