Stratégiák szükséghelyzetben
Utoljára módositva: 2018-10-30 13:22:10

Évek óta romlik a helyzet Európa-szerte, a bevándorlók száma egyre növekszik a nyugati országokban, s ha Romániát is elérné a keleti migrációs hullám, felkészülve kell szembenézni az érkező problémával — ennek okán indított el országos kezdeményezést a Román Vöröskereszt; uniós finanszírozással 16 hónapon át tartó projekt kezdődik el, amelynek egyik vezetője a szervezet szatmári kirendeltsége is.

Tegnap délelőtt a Szatmár Megyei Tanács gyűléstermében számolt be a projekt részleteiről a Román Vöröskereszt szatmári szervezete, számos civil szervezet és közintézmény képviselőinek jelenlétében. A pályázat részleteiről Rodica Borlan, a Vöröskereszt szatmári szervezetének vezetője és Dezső Júlia projektfelelős beszélt. Elhangzott, hogy a pályázat célja felkészíteni a civil szervezeteket és közintézményeket úgy helyi, mint országos szinten arra, hogy a törvény adta lehetőségeken belül mi a teendő, ha szembesülünk egy nagyobb bevándorló közösséggel.

A projekt jövő év februárig tartó első felében összesen 8 regionális szemináriumot fognak megszervezni különböző városokban, amelyek során az eddigi migránshelyzetet elemzik majd országos és nemzetközi szinten, a projekt második felében egy jelentés készül el mindezekről, majd az utolsó részben a bekapcsolódott intézményekkel közösen különböző forgatókönyvek és stratégiák kidolgozására kerül majd sor, amelyek szükséghelyzetben alkalmazhatóak lehetnek.

A projektbemutatón jelen volt Pataki Csaba megyei tanácselnök is, aki elmondta, hogy jó kezdeményezésnek véli a Vöröskereszt projektjét, de azt is megjegyezte, hogy még jobban örülne annak, ha soha nem lenne szükség egyetlen forgatókönyv vagy kidolgozott stratégia bevetésére sem.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. április 6.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...