Strudlifesztivál Csanáloson
Utoljára módositva: 2014-08-04 12:17:41

A tikkasztó hőség sem riasztotta vissza a csanálosiakat attól, hogy tegnap délután igencsak szép számmal vegyenek részt a községben először megrendezett strudlifesztiválon.

Szorgosan sütötték a strudlit a csomaköziek

Csanáloson a községnap eddig mindig az újkenyér ünnepe is volt. A hagyományokhoz természetesen továbbra is ragaszkodnak, így idén is volt kenyéráldás a vasárnapi szentmise keretében, és maga az ünnepség is úgy kezdődött, hogy a megszentelt kenyeret és a fonott koszorút követve vonultak fel a pécsi Schütz Kapelle fúvószenekar, a helyi táncosok és mazsorettek vezetésével. A megnyitóig a fúvósbanda remek játékával hozta lázba a meleg elől sátrak alá menekülő csanálosiakat, így nem csoda, hogy már a hivatalos megnyitó is oldott hangulatban telt. Mellau József, a község polgármestere köszöntötte a meghívott vendégeit, a helyieket, nem utolsó sorban pedig megköszönte azt a sok-sok segítséget, amit a lakosoktól kapott a rendezvény megszervezésére. Elmondta, idén először rendeztek strudlifesztivált a községben, eddig újkenyér ünnepeként volt ismert a rendezvény, így azonban jobban beleillik a sváb hagyományok sorába, nem utolsó sorban pedig így a Megyei Tanács támogatását is élvezi. Nemcsak a polgármester, de különböző pártok képviselői is köszöntötték a jelenlevőket: Adrian Stef, a Megyei Tanács elnöke, Eugeniu Avram prefektus, Pataki Csaba szenátor, Riedl Rudolf, a Megyei Tanács alelnöke, valamint Leitner János, a Német Demokrata Fórum elnöke. A köszöntőbeszédeket követően megkezdődtek a színpadi műsorok. A helyi iskolásokon kívül — akik Pom-pom táncot, Lou Begát, Turbó polkát, keringőt, stb. táncoltak — fellépett a szintén helyi Black Angels tánccsoport Lipován Gabriella vezetésével, valamint a szaniszlói, majtényi és kálmándi tánccsoport, helyi énekkar, csanálosi fúvósok, ugyanakkor szintén a tegnapi rendezvényen debütált a frissen alakult, 25 tagból álló Csanálosi Asszonykórus is. Este 7 órakor a Debreceni Operettszínház előadását láthatta a közönség, a nap sztárvendégeként este 8 órakor a magyarországi Irigy Hónaljmirigy együttes szórakoztatta a közönséget.

A kulturális programok mellett természetesen nem maradhattak el a falunapok nélkülözhetetlen jellegzetességei sem: volt strudli, hideg sör, árusok, így mindenki megtalálta kedvére való szórakozást az első csanálosi strudlifesztiválon.

Ide kattintva megnézheti a rendezvényen készült többi képet is!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:30
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 26.
Valaki pozitívan reagál közeledésére, és ez helyreállítja mostanában megtépázott önbizalmát, ami újra vonzóvá teszi az ellenkező nem számára.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. szeptember 26.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...