Strudlifesztivál Csanáloson
Utoljára módositva: 2014-08-04 12:17:41

A tikkasztó hőség sem riasztotta vissza a csanálosiakat attól, hogy tegnap délután igencsak szép számmal vegyenek részt a községben először megrendezett strudlifesztiválon.

Szorgosan sütötték a strudlit a csomaköziek

Csanáloson a községnap eddig mindig az újkenyér ünnepe is volt. A hagyományokhoz természetesen továbbra is ragaszkodnak, így idén is volt kenyéráldás a vasárnapi szentmise keretében, és maga az ünnepség is úgy kezdődött, hogy a megszentelt kenyeret és a fonott koszorút követve vonultak fel a pécsi Schütz Kapelle fúvószenekar, a helyi táncosok és mazsorettek vezetésével. A megnyitóig a fúvósbanda remek játékával hozta lázba a meleg elől sátrak alá menekülő csanálosiakat, így nem csoda, hogy már a hivatalos megnyitó is oldott hangulatban telt. Mellau József, a község polgármestere köszöntötte a meghívott vendégeit, a helyieket, nem utolsó sorban pedig megköszönte azt a sok-sok segítséget, amit a lakosoktól kapott a rendezvény megszervezésére. Elmondta, idén először rendeztek strudlifesztivált a községben, eddig újkenyér ünnepeként volt ismert a rendezvény, így azonban jobban beleillik a sváb hagyományok sorába, nem utolsó sorban pedig így a Megyei Tanács támogatását is élvezi. Nemcsak a polgármester, de különböző pártok képviselői is köszöntötték a jelenlevőket: Adrian Stef, a Megyei Tanács elnöke, Eugeniu Avram prefektus, Pataki Csaba szenátor, Riedl Rudolf, a Megyei Tanács alelnöke, valamint Leitner János, a Német Demokrata Fórum elnöke. A köszöntőbeszédeket követően megkezdődtek a színpadi műsorok. A helyi iskolásokon kívül — akik Pom-pom táncot, Lou Begát, Turbó polkát, keringőt, stb. táncoltak — fellépett a szintén helyi Black Angels tánccsoport Lipován Gabriella vezetésével, valamint a szaniszlói, majtényi és kálmándi tánccsoport, helyi énekkar, csanálosi fúvósok, ugyanakkor szintén a tegnapi rendezvényen debütált a frissen alakult, 25 tagból álló Csanálosi Asszonykórus is. Este 7 órakor a Debreceni Operettszínház előadását láthatta a közönség, a nap sztárvendégeként este 8 órakor a magyarországi Irigy Hónaljmirigy együttes szórakoztatta a közönséget.

A kulturális programok mellett természetesen nem maradhattak el a falunapok nélkülözhetetlen jellegzetességei sem: volt strudli, hideg sör, árusok, így mindenki megtalálta kedvére való szórakozást az első csanálosi strudlifesztiválon.

Ide kattintva megnézheti a rendezvényen készült többi képet is!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 20.
Ha megtetszik Önnek valaki az utcán, nincs sok ideje mérlegelni, azonnal cselekednie kell. Nincs vesztenivalója, viszont tapasztalatot szerezhet!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...