Strudlifesztivál Csanáloson
Utoljára módositva: 2014-08-04 12:17:41

A tikkasztó hőség sem riasztotta vissza a csanálosiakat attól, hogy tegnap délután igencsak szép számmal vegyenek részt a községben először megrendezett strudlifesztiválon.

Szorgosan sütötték a strudlit a csomaköziek

Csanáloson a községnap eddig mindig az újkenyér ünnepe is volt. A hagyományokhoz természetesen továbbra is ragaszkodnak, így idén is volt kenyéráldás a vasárnapi szentmise keretében, és maga az ünnepség is úgy kezdődött, hogy a megszentelt kenyeret és a fonott koszorút követve vonultak fel a pécsi Schütz Kapelle fúvószenekar, a helyi táncosok és mazsorettek vezetésével. A megnyitóig a fúvósbanda remek játékával hozta lázba a meleg elől sátrak alá menekülő csanálosiakat, így nem csoda, hogy már a hivatalos megnyitó is oldott hangulatban telt. Mellau József, a község polgármestere köszöntötte a meghívott vendégeit, a helyieket, nem utolsó sorban pedig megköszönte azt a sok-sok segítséget, amit a lakosoktól kapott a rendezvény megszervezésére. Elmondta, idén először rendeztek strudlifesztivált a községben, eddig újkenyér ünnepeként volt ismert a rendezvény, így azonban jobban beleillik a sváb hagyományok sorába, nem utolsó sorban pedig így a Megyei Tanács támogatását is élvezi. Nemcsak a polgármester, de különböző pártok képviselői is köszöntötték a jelenlevőket: Adrian Stef, a Megyei Tanács elnöke, Eugeniu Avram prefektus, Pataki Csaba szenátor, Riedl Rudolf, a Megyei Tanács alelnöke, valamint Leitner János, a Német Demokrata Fórum elnöke. A köszöntőbeszédeket követően megkezdődtek a színpadi műsorok. A helyi iskolásokon kívül — akik Pom-pom táncot, Lou Begát, Turbó polkát, keringőt, stb. táncoltak — fellépett a szintén helyi Black Angels tánccsoport Lipován Gabriella vezetésével, valamint a szaniszlói, majtényi és kálmándi tánccsoport, helyi énekkar, csanálosi fúvósok, ugyanakkor szintén a tegnapi rendezvényen debütált a frissen alakult, 25 tagból álló Csanálosi Asszonykórus is. Este 7 órakor a Debreceni Operettszínház előadását láthatta a közönség, a nap sztárvendégeként este 8 órakor a magyarországi Irigy Hónaljmirigy együttes szórakoztatta a közönséget.

A kulturális programok mellett természetesen nem maradhattak el a falunapok nélkülözhetetlen jellegzetességei sem: volt strudli, hideg sör, árusok, így mindenki megtalálta kedvére való szórakozást az első csanálosi strudlifesztiválon.

Ide kattintva megnézheti a rendezvényen készült többi képet is!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...