Strudlifesztivál Vállajon
Utoljára módositva: 2014-06-10 10:12:03

Minden eddiginél többen voltak kíváncsiak idén a határ menti magyarországi településen, Vállajon megrendezett strudlifesztiválra, hiszen a határt átlépve, már a község bejáratától hosszú kocsisor jelezte: itt bizony történik valami. A vasárnapi egész napos program idén tizenötödik alkalommal került megszervezésre, mely az egész család számára remek kikapcsolódást nyújtott. Reggel 9-től horgászversennyel indult a nap, majd 11 órától a határőrség kutyás és fegyveres bemutatóját nézhették végig az érdeklődők. Fél 2-kor kezdődött a fogatok és mazsorettek felvonulása, mely minden évben a nap egyik fő attrakciójának számít, így volt ez idén is, nem csoda hát, hogy hamar megtelt a parkerdőben felállított akadálypálya környéke. Az ünnepélyes megnyitót követően kulturális programok kavalkádja kezdődött, majd három órától kezdődött a kettős fogathajtó verseny. Mindeközben természetesen szorgos asszonyok sütötték az ínycsiklandó strudlikat — s nem csak a magyarországiak, hanem a Nagykároly környéki sváb települések képviselői is — , hogy senki ne maradjon éhen. A gyerekek sem maradtak szórakozás nélkül, ugrálóvár, pónik, finom fagyik és vattacukor várta őket, a felállított standokon pedig kedvükre nézelődhettek, vásárolhattak a fesztiválra ellátogatók. 19 órakor Jolly és Suzy koncertjével kezdődtek az esti programok, majd 21 órakor a magyarországi Hooligans együttes kétórás fergeteges koncerttel szórakoztatta az egybegyűlteket. A rendezvény tűzijátékkal ért véget.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...