Strukturális átalakítást terveznek?
Utoljára módositva: 2018-01-17 11:08:55

A Bloomberg News hírügynökség a Continental cégcsoport átcsoportosítására vonatkozó információkat közölt. A tervezett változtatások több más város mellett Nagykárolyt is érinthetik.

A Bloomberg News hírügynökség közeli forrásokra hivatkozva a Continental cégcsoport átszervezésére vonatkozó információkat közölt. Kovács Jenő abban bízik, hogy Nagykárolyt nem érinti hátrányosan az esetleges átalakítás.

A hírek szerint a németországi székhelyű Continental cégcsoport vezetősége komoly átszervezésekre és átcsoportosításokra készül, amelyek jelentős mértékben érintenék a vállalat romániai érdekeltségeit is, holdinggá alakulna a vállalat, számolt be róla a Bloomberg News hírügynökség.

A német érdekeltségű vállalat 1999 óta tevékenykedik Romániában. Ez alatt az idő alatt 1,2 milliárd eurót költött el itt beruházásokra és fejlesztésekre. Hét termelési egységgel működik a Continental Romániában — Temesváron, Szebenben, Brassóban, Jászvásárban, Nagykárolyban és Nadabon —, illetve vannak fejlesztési és kutatási központjai is.

Gazdasági szakértők szerint a tervezett átalakítás azt a célt szolgálja, hogy a cégcsoport holdinggá alakult formában, részvényeivel a tőzsdén érjen el további eredményeket. Így a későbbiekben a rivális cégekkel való fuzionálás és együttműködés is lehetővé válik.

A Continental csoport világviszonylatban az ötödik helyen áll az autóalkatrészeket készítő cégek eladási adatait vizsgáló összesítésben, 32,6 milliárd dolláros forgalmat lebonyolítva. Az összeg felét az európai egységek termelik, köztük a Romániában található vállalatok.

Az esetleges átszervezések kapcsán vélhetően nem kerül veszélybe a gyár nagykárolyi részlege, nyilatkozta lapunknak Kovács Jenő polgármester. A nagykárolyi elöljáró elmondta, hogy bár nincs napi kapcsolatban a Continental vállalat nagykárolyi irányítóival, eddig nem volt arra példa, hogy a vállalat vezetői ne keresték volna meg a felmerülő problémákkal, amelyekre közösen találtak megoldást.

„Bízom benne, hogy a tervezett átalakítások — már ha lesznek ilyenek — nem érintik hátrányosan Nagykárolyt. A városnak nagy haszna van abból, hogy itt működik a vállalat, hiszen a befizetett adók mind hozzájárulnak azokhoz a fejlesztésekhez, amelyeket évről évre végrehajtunk a városban. A magam részéről továbbra is azon leszek, hogy segítsem a cég boldogulását, hiszen a jó együttműködés mindannyiunk érdeke” — mondta Kovács.

 

Képalá: kovacs, conti: Kovács Jenő polgármester nem örülne, ha a tervezett átszervezés negatív hatással lenne a nagykárolyi kirendeltségre

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...