Strukturális átalakítást terveznek?
Utoljára módositva: 2018-01-17 11:08:55

A Bloomberg News hírügynökség a Continental cégcsoport átcsoportosítására vonatkozó információkat közölt. A tervezett változtatások több más város mellett Nagykárolyt is érinthetik.

A Bloomberg News hírügynökség közeli forrásokra hivatkozva a Continental cégcsoport átszervezésére vonatkozó információkat közölt. Kovács Jenő abban bízik, hogy Nagykárolyt nem érinti hátrányosan az esetleges átalakítás.

A hírek szerint a németországi székhelyű Continental cégcsoport vezetősége komoly átszervezésekre és átcsoportosításokra készül, amelyek jelentős mértékben érintenék a vállalat romániai érdekeltségeit is, holdinggá alakulna a vállalat, számolt be róla a Bloomberg News hírügynökség.

A német érdekeltségű vállalat 1999 óta tevékenykedik Romániában. Ez alatt az idő alatt 1,2 milliárd eurót költött el itt beruházásokra és fejlesztésekre. Hét termelési egységgel működik a Continental Romániában — Temesváron, Szebenben, Brassóban, Jászvásárban, Nagykárolyban és Nadabon —, illetve vannak fejlesztési és kutatási központjai is.

Gazdasági szakértők szerint a tervezett átalakítás azt a célt szolgálja, hogy a cégcsoport holdinggá alakult formában, részvényeivel a tőzsdén érjen el további eredményeket. Így a későbbiekben a rivális cégekkel való fuzionálás és együttműködés is lehetővé válik.

A Continental csoport világviszonylatban az ötödik helyen áll az autóalkatrészeket készítő cégek eladási adatait vizsgáló összesítésben, 32,6 milliárd dolláros forgalmat lebonyolítva. Az összeg felét az európai egységek termelik, köztük a Romániában található vállalatok.

Az esetleges átszervezések kapcsán vélhetően nem kerül veszélybe a gyár nagykárolyi részlege, nyilatkozta lapunknak Kovács Jenő polgármester. A nagykárolyi elöljáró elmondta, hogy bár nincs napi kapcsolatban a Continental vállalat nagykárolyi irányítóival, eddig nem volt arra példa, hogy a vállalat vezetői ne keresték volna meg a felmerülő problémákkal, amelyekre közösen találtak megoldást.

„Bízom benne, hogy a tervezett átalakítások — már ha lesznek ilyenek — nem érintik hátrányosan Nagykárolyt. A városnak nagy haszna van abból, hogy itt működik a vállalat, hiszen a befizetett adók mind hozzájárulnak azokhoz a fejlesztésekhez, amelyeket évről évre végrehajtunk a városban. A magam részéről továbbra is azon leszek, hogy segítsem a cég boldogulását, hiszen a jó együttműködés mindannyiunk érdeke” — mondta Kovács.

 

Képalá: kovacs, conti: Kovács Jenő polgármester nem örülne, ha a tervezett átszervezés negatív hatással lenne a nagykárolyi kirendeltségre

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...