Strukturális átalakítást terveznek?
Utoljára módositva: 2018-01-17 11:08:55

A Bloomberg News hírügynökség a Continental cégcsoport átcsoportosítására vonatkozó információkat közölt. A tervezett változtatások több más város mellett Nagykárolyt is érinthetik.

A Bloomberg News hírügynökség közeli forrásokra hivatkozva a Continental cégcsoport átszervezésére vonatkozó információkat közölt. Kovács Jenő abban bízik, hogy Nagykárolyt nem érinti hátrányosan az esetleges átalakítás.

A hírek szerint a németországi székhelyű Continental cégcsoport vezetősége komoly átszervezésekre és átcsoportosításokra készül, amelyek jelentős mértékben érintenék a vállalat romániai érdekeltségeit is, holdinggá alakulna a vállalat, számolt be róla a Bloomberg News hírügynökség.

A német érdekeltségű vállalat 1999 óta tevékenykedik Romániában. Ez alatt az idő alatt 1,2 milliárd eurót költött el itt beruházásokra és fejlesztésekre. Hét termelési egységgel működik a Continental Romániában — Temesváron, Szebenben, Brassóban, Jászvásárban, Nagykárolyban és Nadabon —, illetve vannak fejlesztési és kutatási központjai is.

Gazdasági szakértők szerint a tervezett átalakítás azt a célt szolgálja, hogy a cégcsoport holdinggá alakult formában, részvényeivel a tőzsdén érjen el további eredményeket. Így a későbbiekben a rivális cégekkel való fuzionálás és együttműködés is lehetővé válik.

A Continental csoport világviszonylatban az ötödik helyen áll az autóalkatrészeket készítő cégek eladási adatait vizsgáló összesítésben, 32,6 milliárd dolláros forgalmat lebonyolítva. Az összeg felét az európai egységek termelik, köztük a Romániában található vállalatok.

Az esetleges átszervezések kapcsán vélhetően nem kerül veszélybe a gyár nagykárolyi részlege, nyilatkozta lapunknak Kovács Jenő polgármester. A nagykárolyi elöljáró elmondta, hogy bár nincs napi kapcsolatban a Continental vállalat nagykárolyi irányítóival, eddig nem volt arra példa, hogy a vállalat vezetői ne keresték volna meg a felmerülő problémákkal, amelyekre közösen találtak megoldást.

„Bízom benne, hogy a tervezett átalakítások — már ha lesznek ilyenek — nem érintik hátrányosan Nagykárolyt. A városnak nagy haszna van abból, hogy itt működik a vállalat, hiszen a befizetett adók mind hozzájárulnak azokhoz a fejlesztésekhez, amelyeket évről évre végrehajtunk a városban. A magam részéről továbbra is azon leszek, hogy segítsem a cég boldogulását, hiszen a jó együttműködés mindannyiunk érdeke” — mondta Kovács.

 

Képalá: kovacs, conti: Kovács Jenő polgármester nem örülne, ha a tervezett átszervezés negatív hatással lenne a nagykárolyi kirendeltségre

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:30
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...