Súlyosan büntették a zilahiakat
Utoljára módositva: 2019-08-08 14:22:43

Talán okosabb lett volna tisztességesen játszani a Olimpia MCMXXI elleni kupammeccsen… legalábbis ezt a következtetést vonhatjuk el, miután elolvastuk a Zilahi SCM-re kiszabott szankciókat.

Nagyon ráfázott a Zilahi SCM együttese, hogy csalni próbált a Szatmárnémeti Olimpia MCMXXI labdarúgócsapata elleni Román Kupa-mérkőzésen: amellett, hogy elvesztette a meccset, pénz és pontlevonásos büntetést is kapott a szilágysági alakulat.

Arról már tegnap beszámoltunk, hogy a szatmári negyedosztályos alakulat múlt héten hosszabbításos mérkőzésen kapott ki hazai pályán 3–2-re a Liga 3-ra készülő zilahiaktól. Azonban kiderült, hogy a Román Kupa-selejtező első fordulójának találkozóján a szilágyságiak jogosulatlanul szerepeltették Raul Sarosit, aki a második félidő elején állt fel a pályára. Az Olimpia megóvta a mérkőzést, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága pedig jóváhagyta azt. A döntés viszont nem csak az eredmény törléséről szólt. A zilahiak vélhetően elfelejtették, hogy már nem a megyei egyesület bírálja ezeket az ügyeket, hanem a FRF, ahol a büntetések nagyságrenddel nagyobbak: 2200 lej pénzbírságot szabtak ki a friss Liga 3-as csapatra, ráadásul az augusztus 24-i idényt 6 pont levonással kezdik!

És itt nem állt le a FRF, ugyanis újabb fegyelmi eljárást indított a zilahiak ellen, és különválasztotta a Raul Sarosi játékos, Alexandru Pop vezetőedző és a klub képviselőinek az ügyét, amit augusztus 14-i ülésén tárgyalja majd a fegyelmi bizottság. A FRF közleményéből nem derül ki, hogy miért indult új eljárás, az viszont biztos, hogy a kupameccsel kapcsolatos.

Mint ismeretes, a Román Kupa-selejtező 2. fordulójában az Olimpia MCMXXI csapata augusztus 14-én 17.30 órától a Someșul Stadionban fogadja a Váradszentmártoni CSC csapatát. A bihariak megyei kupasorozatot és bajnokságot, majd Liga 3-as osztályzót nyertek a nyár elején, a Román Kupa előző fordulójában pedig a Tasnádi Unireát győzte le 8–2-re.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 28.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...