Summer Sound Sessions fesztivál Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2019-06-29 07:45:00

Zeneszóval, minőségi muzsikával fog megtelni vasárnap esténként a nagykárolyi korzó. A gödörben, a hajdani vasasbolt melletti amfiteátrumban, Ady Endre szobra mögött szólal majd meg júliusban a rock’n’roll, majd a dzsessz, az akusztik, végül pedig a régizene.

A Nagykárolyi Kulturális Központ, a helyhatóság kulturális igazgatósága, illetőleg a kulturális turizmusért felelős alapítvány szervezésében kerül sor a rendezvényre. „Hangulatzene tölti majd be az amfiteátrumot” — összegezte a Summer Sound Sessions fesztivált Szűcs József, a művelődési központ vezetője. Hozzátette: „A lényeg az, hogy ne szokványos koncerthangulata legyen, és ne is erős, sértő, hangos zenét szolgáltassunk, már csak azért sem, mert a környéken laknak is. Így hát inkább a hangulatra igyekszünk koncentrálni. Nagyvárosokban van igazi utcazene, egy-egy terasz előtt játszik valaki valami finom kis zenét — éppen a napokban láttunk ilyet Olaszországban, fantasztikus volt. Nos, ilyesmit akarunk mi is itt, Nagykárolyban. A teraszok közel vannak, azaz a hely megfelelő. Ráadásul egy csomópontja ez a városnak, a sétálók többsége elhalad az amfiteátrum mellett. Ha kellemes a zene, hangulatos, ami mellett nyugodtan lehet egy kicsit beszélgetni, akkor remélhetőleg sokan eljönnek…” A szervező elmondta azt is, hogy bő másfél, közel kétórásak lesznek az alkalmak. Előbb, az első júliusi vasárnap este szatmárnémeti rock’n’roll szólal majd meg, utána dzsessz, később a nagykárolyiak — Szűcs József, Bogdan Georgescu, Marius Georgescu, illetve Putovits Ábel — igyekszenek kényeztetni a sétálókat, végül pedig a nagykárolyi régizene-egyettes, a Carmina Renascentia szolgál majd előadással.

Érzése szerint ez egy próbálkozás a részükről, s amennyiben sikeresnek bizonyul, feltételezhetően sorozattá alakul majd.

A programterv

Július 7., 20 óra, amfiteátrum: Rock’n’Roll Session – Rollscream Band — kedvezőtlen időjárás esetén a rendezvény elmarad.

Július 14., 20 óra, amfiteátrum: Jazz Session – Sárik Péter & Luiza Zan — kedvezőtlen időjárás esetén a koncertet a Károlyi-kastélyban tartják meg.

Július 21., 20 óra, amfiteátrum: Acoustic Session – Acoustic Station (bossa nova), Funk You (acoustic funk music) — kedvezőtlen időjárás esetén a koncertet a Károlyi-kastélyban tartják meg.

Július 28., 18 óra, Károlyi-kastély: Renaissance Session — Carmina Renascentia-koncert.

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...