Sürgetik a felújítást
Utoljára módositva: 2019-04-24 20:08:20

 További állagmegőrzési munkák elvégzésére utasította a szatmárnémeti Dacia Szálló tulajdonosát az illetékes műemlékvédelem, és május huszadikáig készen kell lennie a felújítási tervnek.

A helyzet állásáról Zamfir Danciu, a Szatmár Megyei Műemlékvédelmi Igazgatóság vezetője beszélt szerkesztőségünknek, aki április ötödikén találkozott a tulajdonos szatmárnémeti műemléképületért felelős helyi képviselőjével. Azt követően tette egyértelművé számukra hivatalos átiratban: sürgős lenne elvégezni a beavatkozást. Zamfir szerint a tulajdonos nem közönyös a Daciával szemben, rendszeresen egyeztet a műemlékvédelmi hatóság embereivel, van szatmárnémeti mérnök megbízottja is, egyes munkafázisok elvégzésével már bízott is meg szatmári cégeket, azonban az építkezési munkák elvégzésére alkalmas idő beálltával mégis szükség volt a felszólítás megtételére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:00
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...