Sürgősségi rendelettel fogadja el a kormány a közigazgatási törvénykönyvet
Utoljára módositva: 2019-06-12 16:02:27

Sürgősségi rendelettel fogadja el a kormány a közigazgatási törvénykönyvet, amely ‘rendet tesz a közigazgatásban’ – jelentette ki szerdán az Upgrade Románia: 2019 nagy befektetési projektjei című konferencián Viorica Dăncilă kormányfő.

A miniszterelnök szerint egy ilyen kódex elfogadása nem tűr halasztást, ezért átvesznek részeket a parlament által már elfogadott törvényből, és kormányrendelet formájában adják ki a jogszabályt, amelyet akár utólag is – figyelembe véve a Gazdasági Társadalmi Tanács (CES) észrevételeit is – finomítani lehet. Úgy vélte, hogy párbeszéddel és ‘pici konszenzussal’ életbe ültethető lenne ez az ország szempontjából rendkívül fontos törvény.

Ugyanazon az eseményen Daniel Suciu miniszterelnök-helyettest arról kérdezték, hogyan kell értelmezni azt, hogy a CES negatívan véleményezte a jogszabálytervezetet. Suciu azt válaszolta, a kormánynak ugyan ki kell kérnie a CES véleményét, ám ez konzultatív jellegű. Másrészt rámutatott: a CES kizárólag a szakszervezetek nézetei alapján alakította ki álláspontját, és teljességgel figyelmen kívül hagyta a közigazgatási alkalmazottak szakmai szervezeteinek támogató hozzáállását.

Eugen Teodorovici úgy fogalmazott a konferencián, hogy a törvénytervezetben ‘normális dolgok vannak’ és cáfolta, hogy ez ‘különleges jogállást’ biztosítana a polgármestereknek. A pénzügyminiszter ugyanakkor leszögezte: a tervezet értelmében a polgármestereknek biztosítandó különnyugdíj évente 100-150 millió lejes ‘bevállalható terhet” ró a költségvetésre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...