Sváb táncok és táncosok találkája
Utoljára módositva: 2019-09-06 09:35:10

Német néptánccsoportok találkozója és látványos bemutatója lesz a hétvégén az Erntedankfest (hálaadó ünnepség) alkalmából.

Az Erntedankfest a német néphagyomány terményünnepe, a látványos, táncban és zenében bővelkedő ünnepséget idén huszonharmadik alkalommal rendezi meg szeptember 7-én és 8-án a szatmári Gemeinsam Német Ifjúsági Szervezet. A rendezvénysorozatra hagyományosan német tánccsoportokat várnak a szervezők Détáról, Szászsebesről, Nagyváradról, Palotáról, Monospetriből, Kálmándról, Nagykárolyból, Csomaközről, Csanálosról, Tasnádról, Béltekről, Nagymajtényból és Szatmárnémetiből. A találkozó szombat délelőtt 10 órakor táncházzal kezdődik az Ifjúsági Központ Wendelin Fuhrmann termében (Vasile Lucaciu sugárút 9. szám), amelynek keretében a fiatalok egymástól tanulják meg a különböző német néptáncok lépéseit, majd 14 óra 30 perctől egy kerekasztal-beszélgetés keretében boncolgatják a tánc és a zene értékeit. A rendezvény leglátványosabb része 16 óra 30 perckor startol, ekkor indul a népviseletes felvonulás a mezőfényi fúvószenekar ritmusára a Svábháztól a Sugárúton át a központi nagy parkig. Itt a népviseleti bemutatót követően a fiatalok egy közös táncot járnak, majd minden tánccsoport bemutatja saját vidékére, településére jellemző táncait. A mulatozásnak és táncolásnak ezzel azonban még nem lesz vége, ugyanis este bált is rendeznek a találkozó résztvevőinek.

Vasárnap délelőtt 10 órától a fiatalok ünnepi szentmisén vesznek részt a Kálvária-templomban, amelyet Orbán Michael jezsuita atya, a Kálvária-templom német közösségének plébánosa celebrál. Ezt követően 11 óra 30 perctől a Sonntagskaffee, azaz Vasárnapi Kávézó keretén belül ismét táncra perdülnek, az Ifjúsági Központ/Svábház udvarán. A rendezvénysorozat támogatói a Romániai Német Demokrata Fórum, a Sathmarense Kulturális Alapítvány, valamint a Szatmári Alapítvány a Nemzetközi Együttműködésért — a szervezők pedig szeretettel várnak és hívnak minden érdeklődőt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...