Sváb táncok és táncosok találkája
Utoljára módositva: 2019-09-06 09:35:10

Német néptánccsoportok találkozója és látványos bemutatója lesz a hétvégén az Erntedankfest (hálaadó ünnepség) alkalmából.

Az Erntedankfest a német néphagyomány terményünnepe, a látványos, táncban és zenében bővelkedő ünnepséget idén huszonharmadik alkalommal rendezi meg szeptember 7-én és 8-án a szatmári Gemeinsam Német Ifjúsági Szervezet. A rendezvénysorozatra hagyományosan német tánccsoportokat várnak a szervezők Détáról, Szászsebesről, Nagyváradról, Palotáról, Monospetriből, Kálmándról, Nagykárolyból, Csomaközről, Csanálosról, Tasnádról, Béltekről, Nagymajtényból és Szatmárnémetiből. A találkozó szombat délelőtt 10 órakor táncházzal kezdődik az Ifjúsági Központ Wendelin Fuhrmann termében (Vasile Lucaciu sugárút 9. szám), amelynek keretében a fiatalok egymástól tanulják meg a különböző német néptáncok lépéseit, majd 14 óra 30 perctől egy kerekasztal-beszélgetés keretében boncolgatják a tánc és a zene értékeit. A rendezvény leglátványosabb része 16 óra 30 perckor startol, ekkor indul a népviseletes felvonulás a mezőfényi fúvószenekar ritmusára a Svábháztól a Sugárúton át a központi nagy parkig. Itt a népviseleti bemutatót követően a fiatalok egy közös táncot járnak, majd minden tánccsoport bemutatja saját vidékére, településére jellemző táncait. A mulatozásnak és táncolásnak ezzel azonban még nem lesz vége, ugyanis este bált is rendeznek a találkozó résztvevőinek.

Vasárnap délelőtt 10 órától a fiatalok ünnepi szentmisén vesznek részt a Kálvária-templomban, amelyet Orbán Michael jezsuita atya, a Kálvária-templom német közösségének plébánosa celebrál. Ezt követően 11 óra 30 perctől a Sonntagskaffee, azaz Vasárnapi Kávézó keretén belül ismét táncra perdülnek, az Ifjúsági Központ/Svábház udvarán. A rendezvénysorozat támogatói a Romániai Német Demokrata Fórum, a Sathmarense Kulturális Alapítvány, valamint a Szatmári Alapítvány a Nemzetközi Együttműködésért — a szervezők pedig szeretettel várnak és hívnak minden érdeklődőt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 1.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...