×
2020. 04 10.
Péntek
Zsolt
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Szabad állások a megyében

2020.02.10 - 13:07
Megosztas :
 • Szabad állások a megyében

  Továbbra is fennáll az ellentmondás a foglalkoztatásügyi nyilvántartásban közzétett szabad állások és a tényleges üresedések között.

  Kétszázhatvankét betöltésre váró állás szerepel a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) e heti lajstromában, amelyek több mint hatvan százalékának a betöltéséhez középfokú végzettségre van szükségük az állást keresőknek. Biztonsági őröket, csomagolómunkásokat, kereskedelmi dolgozókat, rakodókat, pincéreket és kuktákat keresnek nagyobb számban a szatmári cégek, de konfekciósokra, lakatosokra, hulladékválogatókra és építkezési bontómunkásokra is szükség van. Felsőfokú végzettségűek számára huszonkét állás lett meghirdetve erre a hétre, mintegy hetven állásba pedig képzettség nélküli munkásokat várnak a munkaadók.

  Törvény mondja ki, hogy üresedés esetén be kell jelenteni a betöltésre váró állást a területileg illetékes AJOFM-kirendeltségen, a lépést mégis kevés munkaadó teszi meg, elsősorban azért, mert feleslegesnek érzi. Hiába a meghirdetett állás, arra vagy nincs így sem jelentkező, vagy a munkanélküliek közül a bejelentés nyomán kiküldött személy bizonyul teljesen alkalmatlannak. A munkaadók szerint ha pontosabb és hatékonyabb lenne az ajánlat és igény párosítása a hivatal részéről, akkor a cégek részéről is nagyobb lenne a bejelentési hatékonyság.

  A munkát keresők az AJOFM szatmárnémeti, tasnádi, nagykárolyi, avasfelsőfalui, erdődi vagy sárközújlaki kirendeltségében érhetik el a betöltésre váró állások teljes listáját, a szatmárnémeti AJOFM telefonszáma: 0261.770.237.

  Princz Csaba

   

  Cookie