Szabadlábra helyezték Pinteát
Utoljára módositva: 2013-12-13 12:01:47

A Nagyváradi Ítélőtábla döntése értelmében végül a 100 ezer lejes óvadék ellenében szabadlábon védekezhet Viorel Pintea, az APIA volt igazgatója, az ellene folyó bűnvádi eljárás idején.

Viiorel Pintea

Azt követően, hogy december 9-én a Szatmár Megyei Törvényszék bírái elutasították Viorel Pintea szabadlábra helyezési kérvényét, a Nagyváradi Ítélőtábla bírája elé került az ügy, ahol végül úgy döntöttek, a kenőpénz elfogadásával vádolt igazgató szabadlábon védekezhet az ellene folyó eljárás idején. A Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) Szatmár megyei kirendeltsége volt igazgatójának családja már a december 9-i meghallgatás előtt kifizette a bíróság által meghatározott óvadékot.

Amint arról korábban beszámoltunk, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) nagyváradi irodájának ügyészei kenőpénz elfogadásának vádjával kezdeményeztek eljárást Viorel Pintea ellen. Az eljárást jóváhagyó rendeletből kiderül, 2012 márciusában és májusában Viorel Pintea, az APIA igazgatója több ízben is kenőpénzt követelt utóbbi feljelentőjétől. A mezőgazdásztól első ízben 2500, majd 5000 eurót kért annak fejében, hogy ne ellenőrizzék a feljelentő mezőgazdasági tevékenységét, azaz egy, európai uniós forrásokból megvalósuló szőlőtelepítési munkálatot és az elszámolási folyamatokat. A kért pénzösszegből Pintea megkapta a 2500 eurót, a második részletből azonban mindössze 3000 lejt. Ezt követően 2013. november 22-én reggel 3000 eurót kért a feljelentőtől, hogy ne rendelje el a feljelentő esetében az ellenőrzési akciót. November 24-én délután adta át a feljelentő Pinteának a 3000 eurót, eközben történt a rajtaütési akció. Viorel Pintea november 25-e óta volt előzetes letartóztatásban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...