Szabadtéri vakációzáró istentisztelet a Deák téren
Utoljára módositva: 2018-09-12 09:42:13

Vakációzáró istentiszteletet tartottak Szatmárnémetiben, a Deák téri református templom előtt. Fiatalos igehirdetés fültanúi és dicsőítés résztvevői voltak azok, akik elérkeztek az alkalomra.

 

Vasárnap kora este felcsendült a nagytarnai SZIKE-tábor himnusza Szatmárnémetiben, a tisztviselőtelepi parkban: „Saját fiadat küldted el, hogy tisztára moss, Ő szent vérét adta értem, Elmosva minden vétkem, Ugyan, hová mehetnék, … hisz kitárt karja vár!” A táborban is végig hűségesen szolgáló Bízz Band vezette az éneklést, majd egy lendületes ifjú csapat vezette a liturgiát és tolmácsolta Isten szavát. Szeles Emese, Tódor Noémi és Debreczeni Máté imádsággal, Széles Gergő igeolvasással szolgált, majd Csatári Leila kolozsvári és Moldován Krisztina debreceni teológus érdekesen, interaktívan prédikált: „Milyen értékesek vagyunk, hiszen valaki megformált bennünket, s egészen egyedi, különleges személyiséget alkotott. És ott állt és fog állni minden szakaszában az életünknek: amikor az óvodában játszadoztunk, amikor barátokat szereztünk, akkor is, amikor kínkeserves a tanulás, amikor szerelmesek voltunk vagy azok vagyunk. Minden szakasznak megvan a maga szépsége és ideje, hiszen minden pontosan beleilleszkedik abba a képbe, amit úgy hívnak: az életed. És ettől izgalmas dolog keresztyénnek lenni” — hangzott az üzenet.

Az ifjú teológusok bátran, ragyogó arccal adták tovább a Krisztustól kapott igét és fényt, majd a közös éneklés következett. Ezen az alkalmon mondtak köszönetet Magyar Lóránd RMDSZ-es parlamenti képviselőnek, hogy támogatta a mintegy kétszáz tarnai táborlakó eseménypólóját. A szigetlankai gyülekezet jelen lévő tagjai és az arra járók is örömmel kapcsolódtak be a SZIKE-istentiszteletbe.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...