Szabadtéri vakációzáró istentisztelet a Deák téren
Utoljára módositva: 2018-09-12 09:42:13

Vakációzáró istentiszteletet tartottak Szatmárnémetiben, a Deák téri református templom előtt. Fiatalos igehirdetés fültanúi és dicsőítés résztvevői voltak azok, akik elérkeztek az alkalomra.

 

Vasárnap kora este felcsendült a nagytarnai SZIKE-tábor himnusza Szatmárnémetiben, a tisztviselőtelepi parkban: „Saját fiadat küldted el, hogy tisztára moss, Ő szent vérét adta értem, Elmosva minden vétkem, Ugyan, hová mehetnék, … hisz kitárt karja vár!” A táborban is végig hűségesen szolgáló Bízz Band vezette az éneklést, majd egy lendületes ifjú csapat vezette a liturgiát és tolmácsolta Isten szavát. Szeles Emese, Tódor Noémi és Debreczeni Máté imádsággal, Széles Gergő igeolvasással szolgált, majd Csatári Leila kolozsvári és Moldován Krisztina debreceni teológus érdekesen, interaktívan prédikált: „Milyen értékesek vagyunk, hiszen valaki megformált bennünket, s egészen egyedi, különleges személyiséget alkotott. És ott állt és fog állni minden szakaszában az életünknek: amikor az óvodában játszadoztunk, amikor barátokat szereztünk, akkor is, amikor kínkeserves a tanulás, amikor szerelmesek voltunk vagy azok vagyunk. Minden szakasznak megvan a maga szépsége és ideje, hiszen minden pontosan beleilleszkedik abba a képbe, amit úgy hívnak: az életed. És ettől izgalmas dolog keresztyénnek lenni” — hangzott az üzenet.

Az ifjú teológusok bátran, ragyogó arccal adták tovább a Krisztustól kapott igét és fényt, majd a közös éneklés következett. Ezen az alkalmon mondtak köszönetet Magyar Lóránd RMDSZ-es parlamenti képviselőnek, hogy támogatta a mintegy kétszáz tarnai táborlakó eseménypólóját. A szigetlankai gyülekezet jelen lévő tagjai és az arra járók is örömmel kapcsolódtak be a SZIKE-istentiszteletbe.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 13:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 21:00
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...