Szabadtéri vakációzáró istentisztelet a Deák téren
Utoljára módositva: 2018-09-12 09:42:13

Vakációzáró istentiszteletet tartottak Szatmárnémetiben, a Deák téri református templom előtt. Fiatalos igehirdetés fültanúi és dicsőítés résztvevői voltak azok, akik elérkeztek az alkalomra.

 

Vasárnap kora este felcsendült a nagytarnai SZIKE-tábor himnusza Szatmárnémetiben, a tisztviselőtelepi parkban: „Saját fiadat küldted el, hogy tisztára moss, Ő szent vérét adta értem, Elmosva minden vétkem, Ugyan, hová mehetnék, … hisz kitárt karja vár!” A táborban is végig hűségesen szolgáló Bízz Band vezette az éneklést, majd egy lendületes ifjú csapat vezette a liturgiát és tolmácsolta Isten szavát. Szeles Emese, Tódor Noémi és Debreczeni Máté imádsággal, Széles Gergő igeolvasással szolgált, majd Csatári Leila kolozsvári és Moldován Krisztina debreceni teológus érdekesen, interaktívan prédikált: „Milyen értékesek vagyunk, hiszen valaki megformált bennünket, s egészen egyedi, különleges személyiséget alkotott. És ott állt és fog állni minden szakaszában az életünknek: amikor az óvodában játszadoztunk, amikor barátokat szereztünk, akkor is, amikor kínkeserves a tanulás, amikor szerelmesek voltunk vagy azok vagyunk. Minden szakasznak megvan a maga szépsége és ideje, hiszen minden pontosan beleilleszkedik abba a képbe, amit úgy hívnak: az életed. És ettől izgalmas dolog keresztyénnek lenni” — hangzott az üzenet.

Az ifjú teológusok bátran, ragyogó arccal adták tovább a Krisztustól kapott igét és fényt, majd a közös éneklés következett. Ezen az alkalmon mondtak köszönetet Magyar Lóránd RMDSZ-es parlamenti képviselőnek, hogy támogatta a mintegy kétszáz tarnai táborlakó eseménypólóját. A szigetlankai gyülekezet jelen lévő tagjai és az arra járók is örömmel kapcsolódtak be a SZIKE-istentiszteletbe.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. november 19.
Jó lenne tudatosítanod, a verseny spirituális szempontból nem létezik. Nem kell legyőznöd senkit, és nem kell elvenned semmit senkitől. Az élet folyamatosan tolja eléd a lehetőségeket, és folyamatosan tolja eléd mindazt, amire szükséged van. Figyeld meg, ahogy ma estig minden szükséges felbukkan az életedben.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...