Szabályok a diákmunkával kapcsolatban
Utoljára módositva: 2014-06-27 21:36:18

A diákmunka iránti érdeklődés növekedésére való tekintettel közleményben tájékoztat a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) ennek részleteiről.

Illusztráció

A diákmunka feltételeiről a 72/2007-es számú törvény rendelkezik, ennek javadalmazásáról pedig a 76/2002-es számú. A munkanélküli-segélyt szabályozó szociális mutató alapján nyújtott, mintegy 250 lejes állami támogatás a diákmunkaerőt alkalmazó cégnek legtöbb hatvan munkanapra jár, tanulót csak az iskolai szünet idején lehet dolgoztatni. A támogatás megszerzése érdekében legtöbb harminc naptári napon belül egy konvenciót kell aláírnia a munkaadónak a munkaüggyel, egy kérvényt mellékelve. A kérvényben szerepelnie kell a tizenhat évnél nem fiatalabb, már alkalmazott, vagy alkalmazandó tanuló(k) nevének, ehhez csatolni kell egy igazolást annak az iskolának a részéről, amelynek diákja a szóban forgó személy, egy másolatot az idénymunkás fiatal személyi igazolványáról, egy másolatot a munkaszerződésről és egy nyilatkozatot, amelyből kitűnik, hogy a tanuló nem dolgozott a vakáció megkezdése előtt, illetve hogy az illető évben a munkáltató nem részesült a hatvannapos időszakra járó állami támogatásban.

Diákmunkával kapcsolatos bővebb felvilágosítást Szatmárnémetiben a Ion Ghica utca 36. szám alatt található AJOFM-székhelyen, a nagykárolyi, turci, erdődi, avasfelsőfalui vagy tasnádi AJOFM-kirendeltségeken, a 0261 770 237-es telefonszámon vagy a sm_lmv@sm.anofm.ro e-mail-címen kaphatnak az érdeklődők.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 17:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 19:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...