Szabályok a diákmunkával kapcsolatban
Utoljára módositva: 2014-06-27 21:36:18

A diákmunka iránti érdeklődés növekedésére való tekintettel közleményben tájékoztat a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) ennek részleteiről.

Illusztráció

A diákmunka feltételeiről a 72/2007-es számú törvény rendelkezik, ennek javadalmazásáról pedig a 76/2002-es számú. A munkanélküli-segélyt szabályozó szociális mutató alapján nyújtott, mintegy 250 lejes állami támogatás a diákmunkaerőt alkalmazó cégnek legtöbb hatvan munkanapra jár, tanulót csak az iskolai szünet idején lehet dolgoztatni. A támogatás megszerzése érdekében legtöbb harminc naptári napon belül egy konvenciót kell aláírnia a munkaadónak a munkaüggyel, egy kérvényt mellékelve. A kérvényben szerepelnie kell a tizenhat évnél nem fiatalabb, már alkalmazott, vagy alkalmazandó tanuló(k) nevének, ehhez csatolni kell egy igazolást annak az iskolának a részéről, amelynek diákja a szóban forgó személy, egy másolatot az idénymunkás fiatal személyi igazolványáról, egy másolatot a munkaszerződésről és egy nyilatkozatot, amelyből kitűnik, hogy a tanuló nem dolgozott a vakáció megkezdése előtt, illetve hogy az illető évben a munkáltató nem részesült a hatvannapos időszakra járó állami támogatásban.

Diákmunkával kapcsolatos bővebb felvilágosítást Szatmárnémetiben a Ion Ghica utca 36. szám alatt található AJOFM-székhelyen, a nagykárolyi, turci, erdődi, avasfelsőfalui vagy tasnádi AJOFM-kirendeltségeken, a 0261 770 237-es telefonszámon vagy a sm_lmv@sm.anofm.ro e-mail-címen kaphatnak az érdeklődők.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...