Szabályok a diákmunkával kapcsolatban
Utoljára módositva: 2014-06-27 21:36:18

A diákmunka iránti érdeklődés növekedésére való tekintettel közleményben tájékoztat a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) ennek részleteiről.

Illusztráció

A diákmunka feltételeiről a 72/2007-es számú törvény rendelkezik, ennek javadalmazásáról pedig a 76/2002-es számú. A munkanélküli-segélyt szabályozó szociális mutató alapján nyújtott, mintegy 250 lejes állami támogatás a diákmunkaerőt alkalmazó cégnek legtöbb hatvan munkanapra jár, tanulót csak az iskolai szünet idején lehet dolgoztatni. A támogatás megszerzése érdekében legtöbb harminc naptári napon belül egy konvenciót kell aláírnia a munkaadónak a munkaüggyel, egy kérvényt mellékelve. A kérvényben szerepelnie kell a tizenhat évnél nem fiatalabb, már alkalmazott, vagy alkalmazandó tanuló(k) nevének, ehhez csatolni kell egy igazolást annak az iskolának a részéről, amelynek diákja a szóban forgó személy, egy másolatot az idénymunkás fiatal személyi igazolványáról, egy másolatot a munkaszerződésről és egy nyilatkozatot, amelyből kitűnik, hogy a tanuló nem dolgozott a vakáció megkezdése előtt, illetve hogy az illető évben a munkáltató nem részesült a hatvannapos időszakra járó állami támogatásban.

Diákmunkával kapcsolatos bővebb felvilágosítást Szatmárnémetiben a Ion Ghica utca 36. szám alatt található AJOFM-székhelyen, a nagykárolyi, turci, erdődi, avasfelsőfalui vagy tasnádi AJOFM-kirendeltségeken, a 0261 770 237-es telefonszámon vagy a sm_lmv@sm.anofm.ro e-mail-címen kaphatnak az érdeklődők.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...