Szabályok a diákmunkával kapcsolatban
Utoljára módositva: 2014-06-27 21:36:18

A diákmunka iránti érdeklődés növekedésére való tekintettel közleményben tájékoztat a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) ennek részleteiről.

Illusztráció

A diákmunka feltételeiről a 72/2007-es számú törvény rendelkezik, ennek javadalmazásáról pedig a 76/2002-es számú. A munkanélküli-segélyt szabályozó szociális mutató alapján nyújtott, mintegy 250 lejes állami támogatás a diákmunkaerőt alkalmazó cégnek legtöbb hatvan munkanapra jár, tanulót csak az iskolai szünet idején lehet dolgoztatni. A támogatás megszerzése érdekében legtöbb harminc naptári napon belül egy konvenciót kell aláírnia a munkaadónak a munkaüggyel, egy kérvényt mellékelve. A kérvényben szerepelnie kell a tizenhat évnél nem fiatalabb, már alkalmazott, vagy alkalmazandó tanuló(k) nevének, ehhez csatolni kell egy igazolást annak az iskolának a részéről, amelynek diákja a szóban forgó személy, egy másolatot az idénymunkás fiatal személyi igazolványáról, egy másolatot a munkaszerződésről és egy nyilatkozatot, amelyből kitűnik, hogy a tanuló nem dolgozott a vakáció megkezdése előtt, illetve hogy az illető évben a munkáltató nem részesült a hatvannapos időszakra járó állami támogatásban.

Diákmunkával kapcsolatos bővebb felvilágosítást Szatmárnémetiben a Ion Ghica utca 36. szám alatt található AJOFM-székhelyen, a nagykárolyi, turci, erdődi, avasfelsőfalui vagy tasnádi AJOFM-kirendeltségeken, a 0261 770 237-es telefonszámon vagy a sm_lmv@sm.anofm.ro e-mail-címen kaphatnak az érdeklődők.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 20:35
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...