Szabályok a diákmunkával kapcsolatban
Utoljára módositva: 2014-06-27 21:36:18

A diákmunka iránti érdeklődés növekedésére való tekintettel közleményben tájékoztat a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) ennek részleteiről.

Illusztráció

A diákmunka feltételeiről a 72/2007-es számú törvény rendelkezik, ennek javadalmazásáról pedig a 76/2002-es számú. A munkanélküli-segélyt szabályozó szociális mutató alapján nyújtott, mintegy 250 lejes állami támogatás a diákmunkaerőt alkalmazó cégnek legtöbb hatvan munkanapra jár, tanulót csak az iskolai szünet idején lehet dolgoztatni. A támogatás megszerzése érdekében legtöbb harminc naptári napon belül egy konvenciót kell aláírnia a munkaadónak a munkaüggyel, egy kérvényt mellékelve. A kérvényben szerepelnie kell a tizenhat évnél nem fiatalabb, már alkalmazott, vagy alkalmazandó tanuló(k) nevének, ehhez csatolni kell egy igazolást annak az iskolának a részéről, amelynek diákja a szóban forgó személy, egy másolatot az idénymunkás fiatal személyi igazolványáról, egy másolatot a munkaszerződésről és egy nyilatkozatot, amelyből kitűnik, hogy a tanuló nem dolgozott a vakáció megkezdése előtt, illetve hogy az illető évben a munkáltató nem részesült a hatvannapos időszakra járó állami támogatásban.

Diákmunkával kapcsolatos bővebb felvilágosítást Szatmárnémetiben a Ion Ghica utca 36. szám alatt található AJOFM-székhelyen, a nagykárolyi, turci, erdődi, avasfelsőfalui vagy tasnádi AJOFM-kirendeltségeken, a 0261 770 237-es telefonszámon vagy a sm_lmv@sm.anofm.ro e-mail-címen kaphatnak az érdeklődők.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 21.
Hihetetlen belső érzékkel észreveszi saját önbecsapási kísérleteit. Igazán őszinte önmagához és ezt környezetének sokszor nehéz követnie.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...