Szakaszosan zajlik a felújítás
Utoljára módositva: 2019-08-31 09:21:55

Elkezdték a járda és a bicikliút kialakítását a nagykárolyi Kaplonyi utcán. A korábbi években számtalan viszontagságon ment keresztül ez az útszakasz is, hiszen az Electrica vállalat által megbízott cég, miközben kicserélte a villanyvezeték-rendszerét, finoman szólva sem „szépen dolgozó” kivitelezőt talált az általa feltúrt járdák helyreállítási munkálataira.

Két projektet is készítettek a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal pályázatkészítéssel foglalkozó irodájának munkatársai a város járdáinak, közútjainak rendbetétele érdekében. Az egyik, a rendkívül átfogó, meglehetősen bonyolult — többek között a városi buszhálózat kialakításáért felelő projekt — Mobilitás 1. néven ismert, míg a másik, a „kisebbik” a Mobilitás 2., amely a járdák és bicikliutak kialakítására vonatkozik.

A Mobilitás 2. az a projekt, amelynek a kivitelezését elkezdte a tendert elnyerő cég. A cég munkásai már meg is kezdték a Kaplonyi úton a térkövezés előkészítését: kiásták az alapot, és sort kerítettek a járdaszegély kialakítására is. A munkavégzés során több részre osztották a Kaplonyi utcát: a Crişan és Ágoston utcák sarka közötti részen található járdák a másik projekt, a Mobilitás 1. során kapnak új burkolatot. Addig, hogy az ezen két utca közötti szakaszon élők számára is jobbá tegyék a közlekedést, az Electrica céggel együttműködve finomítottak valamennyit a katasztrofális állapotú járdák burkolatán.

„Először ugye elkezdtük a Mobilitás 2. projekt kivitelezését. Ezt követi majd a buszjáratok kialakítását is célzó, Mobilitás 1. nevű projekt. Ide tartozik a Crişan és Ágoston utca közötti szakasz járdájának és bicikliútjának a kialakítása. A Kaplonyi úton jelenleg folyó térkövezési munkálat azért szakad meg, mert a buszjárat ezen a részen halad majd: végihalad az Ágoston utcán, letér a Kaplonyi útra, innen felmegy a Crişan utcára, ahonnan a Iuliu Maniu utca felé halad. Így a Crişan és az Ágoston utca közötti rész a most folyó munkálatokból kimarad. Mivel idén erre a részre — a Crişan és Ágoston utca közöttire — nem kerül sor, annak érdekében, hogy javítsunk az itt élők közlekedési körülményein, az Electrica vállalattal együttműködve készült el ez a sokak által kifogásolt munkálat. Jövőre itt is új járda és bicikliút lesz, folytatólagosan, egészen a vasúti átkelőig. A Kálmándi úttól egészen a vasúti átkelőig tartó szakaszon tudnánk dolgozni, mert az megint csak a Mobilitás 2. projekthez tartozik. Itt viszont arra várunk, hogy a Szatmár Megyei Tanács befejezze az aszfaltozási munkálatokat, mivel a Kálmándi úttól a vasúti átkelőig a járda szélessége nem teszi lehetővé a bicikliút kialakítását. Ezért itt a kerékpárút az úttest mellett halad majd” — foglalta össze a cseppet sem egyszerű projekt szakaszait Rakovszki Ferenc, a nagykárolyi önkormányzat technikai osztályának vezetője.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 2.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...