Szakaszosan zajlik a felújítás
Utoljára módositva: 2019-08-31 09:21:55

Elkezdték a járda és a bicikliút kialakítását a nagykárolyi Kaplonyi utcán. A korábbi években számtalan viszontagságon ment keresztül ez az útszakasz is, hiszen az Electrica vállalat által megbízott cég, miközben kicserélte a villanyvezeték-rendszerét, finoman szólva sem „szépen dolgozó” kivitelezőt talált az általa feltúrt járdák helyreállítási munkálataira.

Két projektet is készítettek a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal pályázatkészítéssel foglalkozó irodájának munkatársai a város járdáinak, közútjainak rendbetétele érdekében. Az egyik, a rendkívül átfogó, meglehetősen bonyolult — többek között a városi buszhálózat kialakításáért felelő projekt — Mobilitás 1. néven ismert, míg a másik, a „kisebbik” a Mobilitás 2., amely a járdák és bicikliutak kialakítására vonatkozik.

A Mobilitás 2. az a projekt, amelynek a kivitelezését elkezdte a tendert elnyerő cég. A cég munkásai már meg is kezdték a Kaplonyi úton a térkövezés előkészítését: kiásták az alapot, és sort kerítettek a járdaszegély kialakítására is. A munkavégzés során több részre osztották a Kaplonyi utcát: a Crişan és Ágoston utcák sarka közötti részen található járdák a másik projekt, a Mobilitás 1. során kapnak új burkolatot. Addig, hogy az ezen két utca közötti szakaszon élők számára is jobbá tegyék a közlekedést, az Electrica céggel együttműködve finomítottak valamennyit a katasztrofális állapotú járdák burkolatán.

„Először ugye elkezdtük a Mobilitás 2. projekt kivitelezését. Ezt követi majd a buszjáratok kialakítását is célzó, Mobilitás 1. nevű projekt. Ide tartozik a Crişan és Ágoston utca közötti szakasz járdájának és bicikliútjának a kialakítása. A Kaplonyi úton jelenleg folyó térkövezési munkálat azért szakad meg, mert a buszjárat ezen a részen halad majd: végihalad az Ágoston utcán, letér a Kaplonyi útra, innen felmegy a Crişan utcára, ahonnan a Iuliu Maniu utca felé halad. Így a Crişan és az Ágoston utca közötti rész a most folyó munkálatokból kimarad. Mivel idén erre a részre — a Crişan és Ágoston utca közöttire — nem kerül sor, annak érdekében, hogy javítsunk az itt élők közlekedési körülményein, az Electrica vállalattal együttműködve készült el ez a sokak által kifogásolt munkálat. Jövőre itt is új járda és bicikliút lesz, folytatólagosan, egészen a vasúti átkelőig. A Kálmándi úttól egészen a vasúti átkelőig tartó szakaszon tudnánk dolgozni, mert az megint csak a Mobilitás 2. projekthez tartozik. Itt viszont arra várunk, hogy a Szatmár Megyei Tanács befejezze az aszfaltozási munkálatokat, mivel a Kálmándi úttól a vasúti átkelőig a járda szélessége nem teszi lehetővé a bicikliút kialakítását. Ezért itt a kerékpárút az úttest mellett halad majd” — foglalta össze a cseppet sem egyszerű projekt szakaszait Rakovszki Ferenc, a nagykárolyi önkormányzat technikai osztályának vezetője.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...