Szakember segített eloszlatni a tévhiteket
Utoljára módositva: 2019-07-11 16:59:49

Újabb tartalmas előadás keretében beszélhették meg a nagykárolyi anyukák és kismamák azokat a kérdéseket, amelyek a baba alvásán kívül talán leginkább foglalkoztatják a szülőket: mit és mikor egyen a baba, hány hónapos kortól történjen a hozzátáplálás, mit és mennyit egyen az anyatejjel tápláló anyuka? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresték a választ a nagykárolyi Baba-mama Klub tagjai által szervezett keddi találkozón.

A délutáni programra szakértőt is hívtak, Rotmund Hajnalka dietetikus fiatal édesanyaként és szakemberként is átérezte a jelen lévő anyukák problémáit, és igyekezett eloszlatni azokat a tévhiteket is, amelyek szóbeszédként terjednek az édesanyák körében.

„Információkban gazdag, ugyanakkor több szempontból megnyugtató is volt a tegnapi előadás a Baba-mama Klubban. Rotmund Hajnalka dietetikusként és édesanyaként érkezett hozzánk, és ez a két tény már sokat segített abban, hogy a jelen lévő anyukák elfogadják és elhiggyék azokat a tényeket, amiket megosztott velünk. Szakmai tudásával segített eloszlatni a kételyeket, és arról is meg tudta győzni a klubos anyukákat, hogy nem kell túlaggódniuk a kismama és a baba étkezését. Kiemelte: a legfontosabb az egészséges határok betartása mind az édesanya, mind pedig a baba táplálkozása esetében. Kerülendő a szélsőséges étkezés, amit nem is olyan nehéz betartani, mindössze egy kis odafigyelésre van szükség, már a terhességi időszaktól kezdve” — fejtette ki érdeklődésünkre Hompoth Panni, a baba-mama klubos foglalkozások egyik szervezője.

Mint mondta, a keddi előadáson megcáfolódtak azok a régi hiedelmek is, amelyek szerint a kismamának kettő helyett kell ennie, és az is, hogy amennyiben a gyermek nem eszi meg az ételt, akkor azt cukorral vagy sóval kell ízletesebbé tenni számára.

„Az anyukák az előadást követően számtalan kérdést tettek fel a jelen lévő szakembernek, aki készségesen válaszolt is ezekre. Mindazonáltal sok, a témát érintő kérdés maradt még megválaszolatlanul, ezért visszavárjuk Hajnalkát valamikor a közeljövőben. Jövő héten kedden a hagyományos találkozóra várjuk az anyukákat, szerdán pedig 18 órától a baba-mama torna zajlik Virág-Szabó Andrea irányításával. Természetesen szervezzük a következő előadásokat is. Szeretnénk vendégül látni egy gyermekpszichiátert, valamint egy olyan szakembert, aki a mosható pelenkákkal kapcsolatos kérdésekben adhat útmutatást az anyukáknak” — mondta Hompoth Panni.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 15.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...