Szakértőkkel dolgoztatnának
Utoljára módositva: 2014-03-19 09:01:46

A városközpontban található tízemeletes tömbház lakói már idejét sem tudják, mióta van ilyen állapotban ez a fedőlap…

Nem új keletű a csatornafedelek okozta probléma Nagykárolyban. Az utóbbi időszakban azonban mintha még több gond lenne ezekkel: a közutakon az út szintjénél mélyebbre helyezett fedelek igencsak balesetveszélyesek. Az átgondolatlan illesztés folytán nagy bajba kerülhet az az autóvezető, akinek nem sikerül kikerülnie egy „csatornafedél-gödröt”. Az Ágoston utca, a Temető utca, illetve a Coposu utca is bővelkedik veszélyes részekben, de talán az összes nagykárolyi utcát felsorolhatnánk e témakörben.

A pénteken tartott tanácsülés keretében a PNL-frakció részéről hangzott el az a felszólítás, hogy a Coposu utcai kanálisfedelek jelentette problémára találjanak mielőbbi megoldást. Keizer Lajos alpolgármester ígéretet is tett arra vonatkozóan, hogy utánajárnak, és orvosolni is fogják a gondokat.

Érdeklődésünkre Dorel Oprea, a nagykárolyi önkormányzat műszaki osztályának vezetője elmondta, hogy döntés született a kanálisfedelek ügyével kapcsolatban: ahelyett, hogy rábíznák az Apaserv Rt.-re a munka kivitelezését, az önkormányzat keres egy erre a munkára szakosodott céget. „Megfelelő minőségű munkára van szükség, ezért olyan céget keresünk, amely szakszerűen és biztonságosan helyezi el a csatornafedeleket. Nemcsak a közutakon, hanem a lakónegyedekben található kanálisfedeleket is kicseréljük, ahol szükség van erre, illetve pótoljuk a hiányzó fedeleket. A munkálatok költségeit az Apaserv Rt. fogja állni. Hét végéig kell eldöntenünk, hogy melyik cég kapja a munkát, s aztán kezdődik a kivitelezés. Reményeink szerint néhány hét alatt sikerül feltérképezni azt, hogy hol van szükség a beavatkozásra, s az érdemi munka eredményével mindenki elégedett lesz” — tájékoztatott Dorel Oprea.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 24.
Találkozik valakivel, akinek úgy érzi, bármit el tudna mesélni saját belső érzéseiről. Az ilyen kitárulkozások rendkívül fontosak mindenki számára!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...