Szakértőkkel dolgoztatnának
Utoljára módositva: 2014-03-19 09:01:46

A városközpontban található tízemeletes tömbház lakói már idejét sem tudják, mióta van ilyen állapotban ez a fedőlap…

Nem új keletű a csatornafedelek okozta probléma Nagykárolyban. Az utóbbi időszakban azonban mintha még több gond lenne ezekkel: a közutakon az út szintjénél mélyebbre helyezett fedelek igencsak balesetveszélyesek. Az átgondolatlan illesztés folytán nagy bajba kerülhet az az autóvezető, akinek nem sikerül kikerülnie egy „csatornafedél-gödröt”. Az Ágoston utca, a Temető utca, illetve a Coposu utca is bővelkedik veszélyes részekben, de talán az összes nagykárolyi utcát felsorolhatnánk e témakörben.

A pénteken tartott tanácsülés keretében a PNL-frakció részéről hangzott el az a felszólítás, hogy a Coposu utcai kanálisfedelek jelentette problémára találjanak mielőbbi megoldást. Keizer Lajos alpolgármester ígéretet is tett arra vonatkozóan, hogy utánajárnak, és orvosolni is fogják a gondokat.

Érdeklődésünkre Dorel Oprea, a nagykárolyi önkormányzat műszaki osztályának vezetője elmondta, hogy döntés született a kanálisfedelek ügyével kapcsolatban: ahelyett, hogy rábíznák az Apaserv Rt.-re a munka kivitelezését, az önkormányzat keres egy erre a munkára szakosodott céget. „Megfelelő minőségű munkára van szükség, ezért olyan céget keresünk, amely szakszerűen és biztonságosan helyezi el a csatornafedeleket. Nemcsak a közutakon, hanem a lakónegyedekben található kanálisfedeleket is kicseréljük, ahol szükség van erre, illetve pótoljuk a hiányzó fedeleket. A munkálatok költségeit az Apaserv Rt. fogja állni. Hét végéig kell eldöntenünk, hogy melyik cég kapja a munkát, s aztán kezdődik a kivitelezés. Reményeink szerint néhány hét alatt sikerül feltérképezni azt, hogy hol van szükség a beavatkozásra, s az érdemi munka eredményével mindenki elégedett lesz” — tájékoztatott Dorel Oprea.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...