Szakmákkal ismerkedtek
Utoljára módositva: 2017-11-11 10:15:47

A Mircea Eliade Általános Iskola diákjai az Elisa Zamfirescu Műszaki Kollégiumban jártak.

 

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet és Szatmárnémeti Municípium Polgármesteri Hivatala által megszervezett „Aktívan a közösségért” karaván keretében a Mircea Eliade Általános Iskola VII. és VIII. osztályos tanulói csütörtökön ellátogattak az Elisa Zamfirescu Műszaki Kollégiumba, hogy megismerkedjenek az intézmény által kínált továbbtanulási lehetőségekkel.

Sălăjan Mariana, a Mircea Eliade iskola igazgatónője és Pop Alexandra Ligia, az Elisa Zamfirescu kollégium vezetője örömmel fogadták és teljes mértékben támogatták az akciót.

Az eliádés tanulók először a kollégium korszerűen felszerelt autószerelő műhelyét fedezték fel. A fiúk természetesen lelkesebben járták be a műhelyt, de a mester érdekes magyarázatait a diáklányok is szívesen hallgatták. A szabó-varró műhelyben a lányok betekintést nyertek a divatos ruhadarabok elkészítésének teljes folyamatába. A diákok körében az esztétikaműhely bizonyult a legnépszerűbbnek, ami érthető, hiszen mindenki számára fontos az ápolt, kellemes külső. Az eliádésok itt Monica Achim praktikatanárnő segítségével közvetlen közelről is megismerkedhettek a hajszépítés során használt eszközökkel, professzionális termékekkel. A kollégium tizedikes, fodrász szakos tanulóinak székébe sorra ültek be a diákok, a fiúk mosás-igazításra, a lányok pedig különleges hajfonatok készítésére.

A csütörtöki akció nagyon sikeresnek bizonyult. A Mircea Eliade iskola diákjai megismerkedve a kollégium által nyújtott továbbtanulási lehetőségekkel, betekintést nyerve az egyes szakmák szépségébe kedvet kaptak ahhoz, hogy az Elisa Zamfirescuban folytassák tanulmányaikat.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...