Szakmákkal ismerkedtek
Utoljára módositva: 2017-11-11 10:15:47

A Mircea Eliade Általános Iskola diákjai az Elisa Zamfirescu Műszaki Kollégiumban jártak.

 

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet és Szatmárnémeti Municípium Polgármesteri Hivatala által megszervezett „Aktívan a közösségért” karaván keretében a Mircea Eliade Általános Iskola VII. és VIII. osztályos tanulói csütörtökön ellátogattak az Elisa Zamfirescu Műszaki Kollégiumba, hogy megismerkedjenek az intézmény által kínált továbbtanulási lehetőségekkel.

Sălăjan Mariana, a Mircea Eliade iskola igazgatónője és Pop Alexandra Ligia, az Elisa Zamfirescu kollégium vezetője örömmel fogadták és teljes mértékben támogatták az akciót.

Az eliádés tanulók először a kollégium korszerűen felszerelt autószerelő műhelyét fedezték fel. A fiúk természetesen lelkesebben járták be a műhelyt, de a mester érdekes magyarázatait a diáklányok is szívesen hallgatták. A szabó-varró műhelyben a lányok betekintést nyertek a divatos ruhadarabok elkészítésének teljes folyamatába. A diákok körében az esztétikaműhely bizonyult a legnépszerűbbnek, ami érthető, hiszen mindenki számára fontos az ápolt, kellemes külső. Az eliádésok itt Monica Achim praktikatanárnő segítségével közvetlen közelről is megismerkedhettek a hajszépítés során használt eszközökkel, professzionális termékekkel. A kollégium tizedikes, fodrász szakos tanulóinak székébe sorra ültek be a diákok, a fiúk mosás-igazításra, a lányok pedig különleges hajfonatok készítésére.

A csütörtöki akció nagyon sikeresnek bizonyult. A Mircea Eliade iskola diákjai megismerkedve a kollégium által nyújtott továbbtanulási lehetőségekkel, betekintést nyerve az egyes szakmák szépségébe kedvet kaptak ahhoz, hogy az Elisa Zamfirescuban folytassák tanulmányaikat.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 20.
Ha kikérik a véleményét valamiben, alaposan fontolja meg a válaszát, mert szavának sokkal nagyobb súlya lesz az illető számára, mint azt gondolná!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 20.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...