Szakmákkal ismerkedtek
Utoljára módositva: 2017-11-11 10:15:47

A Mircea Eliade Általános Iskola diákjai az Elisa Zamfirescu Műszaki Kollégiumban jártak.

 

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet és Szatmárnémeti Municípium Polgármesteri Hivatala által megszervezett „Aktívan a közösségért” karaván keretében a Mircea Eliade Általános Iskola VII. és VIII. osztályos tanulói csütörtökön ellátogattak az Elisa Zamfirescu Műszaki Kollégiumba, hogy megismerkedjenek az intézmény által kínált továbbtanulási lehetőségekkel.

Sălăjan Mariana, a Mircea Eliade iskola igazgatónője és Pop Alexandra Ligia, az Elisa Zamfirescu kollégium vezetője örömmel fogadták és teljes mértékben támogatták az akciót.

Az eliádés tanulók először a kollégium korszerűen felszerelt autószerelő műhelyét fedezték fel. A fiúk természetesen lelkesebben járták be a műhelyt, de a mester érdekes magyarázatait a diáklányok is szívesen hallgatták. A szabó-varró műhelyben a lányok betekintést nyertek a divatos ruhadarabok elkészítésének teljes folyamatába. A diákok körében az esztétikaműhely bizonyult a legnépszerűbbnek, ami érthető, hiszen mindenki számára fontos az ápolt, kellemes külső. Az eliádésok itt Monica Achim praktikatanárnő segítségével közvetlen közelről is megismerkedhettek a hajszépítés során használt eszközökkel, professzionális termékekkel. A kollégium tizedikes, fodrász szakos tanulóinak székébe sorra ültek be a diákok, a fiúk mosás-igazításra, a lányok pedig különleges hajfonatok készítésére.

A csütörtöki akció nagyon sikeresnek bizonyult. A Mircea Eliade iskola diákjai megismerkedve a kollégium által nyújtott továbbtanulási lehetőségekkel, betekintést nyerve az egyes szakmák szépségébe kedvet kaptak ahhoz, hogy az Elisa Zamfirescuban folytassák tanulmányaikat.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 20:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Megiseli-e szervezetedet az óraátállítás?
Szerencsére nem, nagyon hasznosnak tartom
Nem, de nem látom értelmét
Egy-két nap kell, míg hozzászokok
Teljesen felborítja a ritmusom, napokig szenvedek miatta
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...