Szambó–Eb-n Kovács Dóra
Utoljára módositva: 2015-04-15 14:24:18

Először küzd majd szambó Európa–bajnokságon szatmári versenyző.

Ezen a hétvégén a vajdasági Újvidéken a Szatmárnémeti Unio SK cselgáncsozója, Kovács Dóra fog küzdeni a 21 éven aluliak kontinens–viadalán. A szatmárudvari származású lányt az elmúlt hónapba hívták meg a korosztályos válogatottba, már két hete készül Bukarestben nemzeti csapattal.

A szambó egyébként orosz eredetű katonai birkózás, mely az úgynevezett „submission” („alávetéses”, leszorításos vagy feladásra kényszerítő) birkózások közé tartozik. Eredetileg támadó–önvédelmi célú pusztakezes harci technika, a cselgáncs és a szabadfogású birkózás ötvözete. Ma már sportszerűen űzik, az európai szakági szövetségnek harminchét ország a tagja, többek között Románia és Magyarország is. Romániában 2004-től űzik ezt a sportot és a honi szövetség honlapja szerint 2014. június 30-ig 33 egyesület lett tagja a föderációnak. Szatmárnémetiben egyik klubnak sincs hivatalosan szambó–szakága.

 

Kovács Dóra

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...