Számokban a 13. Partiumi Magyar Napok
Utoljára módositva: 2014-08-29 09:07:01

Az elmúlt évi hagyományokhoz képest az idei Partiumi Magyar Napok végeztével a szervezők ismét statisztikát készítettek a programsorozat egy hetéről. Lássuk hát az idei PMN-t számokban!

 

Véget értek a 13. Partiumi Magyar Napok rendezvényei, kiürültek a bográcsok, a fiatal önkéntesek is kipihenhetik magukat, és a színpadok fényei is kialudtak már. Mi más maradhatott volna még hátra, mint egy kis statisztika a résztvevők által egyik legsikeresebbnek ítélt Partiumi Magyar Napokról? Nem kell megijedni, nem száraz számadatokkal jövünk most, hanem olyan információkkal, melyek igazán különlegesnek mondhatók.

Lássuk akkor sorban:

Egyik legfontosabb adat, hogy a 13. PMN nem kevesebb, mint hozzávetőlegesen 45 000 résztvevővel büszkélkedhet! Ennyien voltak kíváncsiak idén a rendezvényekre. Csak a nagykoncerteken több mint 20 ezren vettek részt, a színpad elött bulizók hangereje pedig meghaladta a 65 decibelt. A Zorán-koncerten 68 speciális reflektort használtak, különleges látványt teremtve a különleges zene mellé. Az egy hét leforgása alatt több mint 100 különböző programon vehettek részt az érdeklődők, 7 nagykoncerten tombolhatott a nézősereg. A részt vevő zenekarok közül talán az Ed Philips and the Memphis Patrol volt a leglelkesebb, a leglazábbak Maszkuráék, a legfaksznisabbak pedig Quimbyék voltak. 23 különböző előadást és kiállítás volt megtekinthető. Több mint 2500 gyerek vett részt a gyerekkoncerteken és ifjúsági programokon. A hétvégén 985 liter bográcsgulyás és több mint 3800 liter sör fogyott el, az elfogyasztott kürtős kalács hosszúsága megmérhetetlen. Benke Laci bácsi közel 1000-szer fogott kezet és adott főzési tanácsokat a Kossuth-kertben. A rendezvény hivatalos fotósai összesen 11 memóriakártyát töltöttek meg szebbnél szebb fotókkal 1,5 terrabytnyi mennyiségben. Az idei PMN szervezői összesen több száz kilométert tettek meg gyalog a rendezvény egyhetes időtartama alatt, telefonbeszélgetéseik ideje meghaladja a 78 órát, az elfogyasztott kávé mennyisége pedig több mint 55 liter. A 13. PMN sikeréhez 112 önkéntes, valamint 24 civil szervezet és 63 magánszemély, illetve cég járult hozzá közreműködésével, a két főszervező az RMDSZ és az Identitas Alapítvány volt. A szervezők köszönetet mondanak ugyanakkor a Szatmár Megyei Tanácsnak, illetve a Szatmárnémeti Helyi Tanácsnak és Polgármesteri Hivatalnak is a támogatásért, Magyarország kormányának, amely különböző alapítványokon keresztül támogatta a rendezvényt és a romániai Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának is, amely szintén hozzájárult a PMN sikeréhez. A 13. Partiumi Magyar Napokról több mint 150 alkalommal tudosított a sajtó, ezért is köszönetet mondanak a szervezők. Végezetül pedig a 13. Partiumi Magyar Napok résztvevőinek, nézőinek szeretete és lelkesedése : lemérhetetlen!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:40
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 23.
Kerülje ma a stresszel járó helyzeteket, mert jót tenne végre egy kis nyugalom. Inkább a jövőről álmodozzon, mint hogy a múltat idézgesse!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...