Szamoskrassói győzelem a sportnapon
Utoljára módositva: 2019-09-08 18:13:35

Tizedik alkalommal tartották meg a Királyhágómelléki Református Ifjak Sportnapját. Akárcsak az utóbbi években, idén is Ombodon rendezték meg az alkalmat.

Pénteken 12 órától vártak minden sportolni vágyó fiatalt, amikor a templomban Vajda Szabolcs, a Protestáns Teológiai Intézet hallgatója hirdette az igét: „Legyen az Úrnak dicsőség örökké; örvendezzen az Úr az ő teremtményeiben.” (Zsolt. 104, 31) „Nagy kiváltság az, hogy Isten a mi kedvünkért megteremtette és felékesítette a világot, és hogy nem csak szemlélői lehetünk ennek a gyönyörű világnak, hanem élvezhetjük is a jó dolgokat, amelyek a mi számunkra vannak meg benne. Például azt, hogy ma itt együtt lehetünk, és egy jót focizhatunk, röpizhetünk… Néha jó lefeküdni a zöld gyepre, felnézni a kék égre, és rácsodálkozni, hogy milyen szép ez a világ, és milyen szépek benne az emberek, amiért szintén legyen dicsőség az Úrnak! Ez töltsön el bennünket örömmel és reménységgel! Örvendezzen az Úr az Ő teremtményeiben! Isten csodálatos teremtményei vagyunk. Jó lenne, ha így tudnánk együtt lenni, hogy Isten örvendezzen bennünk, hogy minden gondolattal, szóval és tettel, az egész életünkkel az Úr dicsőségére éljünk” — bátorított az igehirdető.

Jobb Domokos házigazda lelkipásztor, egyházkerületi ifjúsági előadó tanácsos köszöntő szavai után Rácz Ervin egyházmegyei ifjúsági előadó hívta fel a figyelmet a fair playre, ami egy egyházi rendezvényen különösen elvárható.

A legjobban várt sportesemény idén is a foci volt. Két csoportba sorsolták a csapatokat: Az A jelű csoportba Ombod 1, Mikola 2, Jankafalva és Szamokrassó csapata került, a B-be pedig Ombod 2, Mikola 1 és Szigetlanka. Az újonc krassóiak 14–0-s gólaránnyal, három győzelemmel nyerték meg a csoportot, mellettük a Mikola 2 csapata jutott tovább. A másik csoportban a házigazda Ombod 2 csapata is hibátlan mérleggel jotott tovább, a szigetlankaiak lettek a másodikok. Az első elődöntőben döntetlen született, a krassóiak büntetőpárbajban múlták fölül Szatmár-Szigetlanka csapatát. A másik elődöntőben a házigazdák simán nyertek a mikolaiak ellen, akik a kisdöntőben vigasztalódtak. A döntőben nagy meglepetésre, de teljesen megérdemelten a szamoskrassóiak diadalmaskodtak Ombod 2 csapata ellen, így első fellépésükön el is vitték a trófeát. A legsportszerűbb focicsapat az érmelléki Jankafalva volt.

Más sportágakban is összemérhették tudásukat az ifjak: a röplabdabajnokságot az ombodiak nyerték, sakkban a mikolai Ungvári Ábel, holland biliárdban az ugyancsak mikolai Varga Tamás, asztaliteniszben pedig az ombodi Varga Máté győzött.

A lényeg azonban az, hogy együtt voltak a fiatalok, mozogtak és ami a legfontosabb, igét hallgattak.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:35
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...