Szatmár Határok Nélkül
Utoljára módositva: 2017-09-13 10:13:59

A Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület szeptember 16-án, szombaton hetedik alkalommal szervezi meg a reformátusok találkozóját. A rendezvény román idő szerint 13.30 órától veszi kezdetét a nagyecsedi református templomban.

Igét hirdet dr. Fekete Károly, a tiszántúli, valamint Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke. Ünnepi gondolatait mondja el Kovács Sándor FIDESZ-es parlamenti képviselő. Köszöntőt mond: Kovács Lajos, Nagyecsed polgármestere és Fülöp István, a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület elnöke. Házigazdák: Szalay Kont, a magyarországi Szatmári Református Egyházmegye esperese és Fábián Csaba nagyecsedi lelkipásztor. Szolgálattevők: Király Lajos, a romániai Szatmári Református Egyházmegye és Tolnai István, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese, dr. Gaál Sándor, a nyírségi és Szalay Kont, a magyarországi Szatmári Református Egyházmegye esperese. A Milotai Nyilas István-emlékérmet Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere veszi át, laudációt mond Végh Balázs Béla. 15.30 órától a résztvevők felvonulnak a templomtól a szabadtéri színpadig, ahol az Immanuel együttes énekel. 16 órától veszi kezdetét az ünnepélyes megnyitó, közreműködik a „Rákóczi” Kovács Gusztáv Hagyományőrző Egyesület, beszédet mond: Simon Miklós és Tilki Attila országgyűlési képviselő. 16.30 órától nyílik meg az a kiállítás, ami Szatmár vármegye egyházi kincseit tartalmazza. 16.30 órától mutatkoznak be a hagyományőrző csoportok. 17.30 órától Gyöngyösi Éva és Csaholczi Gusztáv dicsőítő énekeket ad elő. 18 órakor veszi kezdetét Szabó Előd és a Titán együttes koncertje. 19 órától Radics Gigi, 20 órától a Stainless Steel, 21 órától Homonyik Sándor koncertezik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Hangya és a Darázs
Ma, 16:55
A Marvel Studios új filmjében az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Scott Lang kénytelen viselni döntései következményeit szuperhősként és apaként egyaránt. Próbál egyensúlyozni a magánéletében és a Hangyaként reá nehezedő felelősséggel, ám mikor Hope van Dyne és Dr. Hank Pym felkeresi, újabb küldetésre indul. A Darázs személyében társat is kap, így csapatban derítenek fel súlyos titkokat a múltból.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 16.
Ne mondj igent arra, amit nem akarsz. Igen, tudom, hogy ez nem az a nagy életbölcsesség, amire egy horoszkóptól vársz. Ugyanakkor ma sokan akarják rád tukmálni az akaratukat, és az érzelmi zsarolás igen sokféle formájával találkozhatsz. Ragaszkodj a saját akaratodhoz, és szelíden mondj nemet minden manipulációra.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...