Szatmár Határok Nélkül
Utoljára módositva: 2017-09-13 10:13:59

A Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület szeptember 16-án, szombaton hetedik alkalommal szervezi meg a reformátusok találkozóját. A rendezvény román idő szerint 13.30 órától veszi kezdetét a nagyecsedi református templomban.

Igét hirdet dr. Fekete Károly, a tiszántúli, valamint Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke. Ünnepi gondolatait mondja el Kovács Sándor FIDESZ-es parlamenti képviselő. Köszöntőt mond: Kovács Lajos, Nagyecsed polgármestere és Fülöp István, a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület elnöke. Házigazdák: Szalay Kont, a magyarországi Szatmári Református Egyházmegye esperese és Fábián Csaba nagyecsedi lelkipásztor. Szolgálattevők: Király Lajos, a romániai Szatmári Református Egyházmegye és Tolnai István, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese, dr. Gaál Sándor, a nyírségi és Szalay Kont, a magyarországi Szatmári Református Egyházmegye esperese. A Milotai Nyilas István-emlékérmet Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere veszi át, laudációt mond Végh Balázs Béla. 15.30 órától a résztvevők felvonulnak a templomtól a szabadtéri színpadig, ahol az Immanuel együttes énekel. 16 órától veszi kezdetét az ünnepélyes megnyitó, közreműködik a „Rákóczi” Kovács Gusztáv Hagyományőrző Egyesület, beszédet mond: Simon Miklós és Tilki Attila országgyűlési képviselő. 16.30 órától nyílik meg az a kiállítás, ami Szatmár vármegye egyházi kincseit tartalmazza. 16.30 órától mutatkoznak be a hagyományőrző csoportok. 17.30 órától Gyöngyösi Éva és Csaholczi Gusztáv dicsőítő énekeket ad elő. 18 órakor veszi kezdetét Szabó Előd és a Titán együttes koncertje. 19 órától Radics Gigi, 20 órától a Stainless Steel, 21 órától Homonyik Sándor koncertezik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 23.
Figyelmetlen és kissé szétszórt. Egy új szerelem tereli el a figyelmét. Választottja nagyon megtisztelőnek érzi, hogy gondolt rá.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...