Szatmár Határok Nélkül
Utoljára módositva: 2017-09-13 10:13:59

A Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület szeptember 16-án, szombaton hetedik alkalommal szervezi meg a reformátusok találkozóját. A rendezvény román idő szerint 13.30 órától veszi kezdetét a nagyecsedi református templomban.

Igét hirdet dr. Fekete Károly, a tiszántúli, valamint Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke. Ünnepi gondolatait mondja el Kovács Sándor FIDESZ-es parlamenti képviselő. Köszöntőt mond: Kovács Lajos, Nagyecsed polgármestere és Fülöp István, a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület elnöke. Házigazdák: Szalay Kont, a magyarországi Szatmári Református Egyházmegye esperese és Fábián Csaba nagyecsedi lelkipásztor. Szolgálattevők: Király Lajos, a romániai Szatmári Református Egyházmegye és Tolnai István, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese, dr. Gaál Sándor, a nyírségi és Szalay Kont, a magyarországi Szatmári Református Egyházmegye esperese. A Milotai Nyilas István-emlékérmet Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere veszi át, laudációt mond Végh Balázs Béla. 15.30 órától a résztvevők felvonulnak a templomtól a szabadtéri színpadig, ahol az Immanuel együttes énekel. 16 órától veszi kezdetét az ünnepélyes megnyitó, közreműködik a „Rákóczi” Kovács Gusztáv Hagyományőrző Egyesület, beszédet mond: Simon Miklós és Tilki Attila országgyűlési képviselő. 16.30 órától nyílik meg az a kiállítás, ami Szatmár vármegye egyházi kincseit tartalmazza. 16.30 órától mutatkoznak be a hagyományőrző csoportok. 17.30 órától Gyöngyösi Éva és Csaholczi Gusztáv dicsőítő énekeket ad elő. 18 órakor veszi kezdetét Szabó Előd és a Titán együttes koncertje. 19 órától Radics Gigi, 20 órától a Stainless Steel, 21 órától Homonyik Sándor koncertezik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 12:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:20
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...