Szatmár Megye Napja és a megyenapok – nem ugyanaz
Utoljára módositva: 2016-03-31 10:23:09

Szatmár Megye Napja a megye védőszentjének, Keresztelő Szent János fejevételének ünnepén, azaz június 24-én van, Szatmár Megye Napjai pedig egy kulturális rendezvény, amelyet eddig június végén tartottak, de meg lehet máskor is tartani, hangzott el tegnap.

 

Rövidnek, gyorsnak és indulatmentesnek ígérkezett a Szatmár Megyei Tanács tegnapi ülése, hiszen a megvitatandó öt napirendi pont zöme bizonyos intézményi tisztségek apróbb módosításaival, valamint a reptérfelújítás műszaki-gazdasági mutatóinak aktualizálásával volt kapcsolatos. A tanácsosok valóban teljes egyetértésben és gyors egymásutánban fogadták el a határozattervezeteket — az indulatok a különfélék napirendi pontnál csaptak fel, amikor Panea Alexandru tanácsos kerek-perec megkérdezte Ştef tanácselnököt: milyen alapon jelentette be, hogy az idei megyenapokat május utolsó hétvégéjén, a városnapokkal egyszerre tartják, mikor érvényben lévő tanácsi határozat szabályozza a megyenapok dátumát. „Ezt a határozatot alaposan megvitattuk itt, a megyei tanácsban és közösen döntöttük el, mikor lesznek a megyenapok — erre ön, figyelmen kívül hagyva határozatot, a megyei tanácsot, mindent, bejelentette, hogy a városnapokkal egyszerre, május végén — és nem mellékesen a választási kampány utolsó hétvégéjén — szervezik meg” — fejtette ki Panea. Az először még a bejelentés tényét is tagadó Ştef egy eléggé furcsa, hajánál fogva előrángatott magyarázattal állt elő: Szatmár Megye Napja a megye védőszentjének, Keresztelő Szent János fejevételének ünnepén, azaz június 24-én van, ám az egy vallási ünnep, Szatmár Megye Napjai pedig egy hozzá kötődő kulturális rendezvény, amelyet eddig június végén tartottak mindig, de meg lehet bármikor máskor is tartani. „Már kiküldtük a meghívókat a megyebeli polgármestereknek, én is nagyon kíváncsi voltam: bevállalják-e, hogy a kampány utolsó hétvégéjén Szatmáron legyenek s ne a településükön, és eddig 30-an jeleztek vissza, hogy jönnek. Szó sincs arról, hogy erre én kényszeríteném őket, nem akarom elrontani a megyenapok ünnepét és ha tőlem függne, csak június végén szervezném meg, mint eddig. A sajtó is többször szemünkre vetette már, hogy miért kell ez a dupla pénzköltés, a két népünnepély, miért nem lehet egyszerre megszervezni a város- és megyenapokat. Hát most gondoltuk: takarékosabbak leszünk és ez valóban ésszerűnek is tűnik, de ismétlem: nem akarom sem elrontani, sem csorbítani a megyenapi ünnepséget, s ha úgy érzem, nem jó irányba haladnak a dolgok, akkor inkább legyen most is júniusban” — válaszolta Adrian Ştef.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...