Szatmár megyében nem okozott fennakadást a havazás
Utoljára módositva: 2014-01-23 18:31:42

Az utak hóeltakarításával megbízott cégek szerdán este elkezdték az utak tisztítását, így nem okozott fennakadást a havazás. Csütörtökön télies útviszonyok mellett lehetett közlekedni.

 

 

Csütörtökön Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes irányításával távértekezletet szerveztek, mivel elkezdte működését a Téli Parancsnokság az országos havazás miatt. A távértekezleten a Szatmár megyei sürgősségi helyzetekért felelős bizottság tagjai is részt vettek, akiket arra kért Eugeniu Avram kormánybiztos, készüljenek fel arra az esetre, ha jelentős mennyiségű hó hullana. Erre nagy esély mutatkozik, mivel az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban is számíthatunk térségünkben havazásra.

A Szatmár Megyei Tanács szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint szerdán 18 órától álltak munkába a hóeltakarítással megbízott Săgeata Prod Kft. és a Tehnic Asist Kft. munkagépei. Megyeszerte több mint húsz hóeltakarítást végző haszongépjármű dolgozott, szórták a só-homok keveréket az utakra, illetve kotorták a havat az úttestről, a megyei önkormányzat részéről pedig két csapat a helyszínen végzett ellenőrzéseket. A megyében egyetlen település sincs elzárva a külvilágtól, minden út járható, de téli útviszonyokra számítsanak azok, akik útnak indulnak — áll a közleményben, melyben arra is kitérnek, hogy a hóeltakarítást végző munkagépek munkáját könnyen tudják ellenőrizni, ugyanis minden munkagép GPS-szel van felszerelve. Tasnád környékén a Săgeata Prod Kft. 250 tonna csúszásgátló anyagot szórt szét a szerdai és csütörtöki havazás során, eltávolították az úttestről a havat. Mindezen tevékenységükhöz öt haszongépjárművet vettek igénybe.

Hamar elolvadt a hó

A Tehnic Asist Kft. Ákos térségben 324 tonna csúszásgátlót szórt szét, s eltávolították az úttestről a havat. A hóeltakarítási munkálatok során öt sószóróval ellátott autót és egy földgyalut használtak. Ugyanezen cég Szatmárnémeti térségében 612 tonna csúszásgátló anyagot szórt szét, eltávolították a havat az úttestről, s hat sószóróval ellátott autót és egy földgyalut használtak a munkálatok során. Az Avas vidékén szintén a Tehnic Asist Kft. tevékenykedett, ahol 216 tonna csúszásgátló anyagot szórtak szét, s a hó eltakarításához négy sószóróval ellátott munkagépet és egy földgyalut használtak. Megtudtuk, hogy a megyében egy korábban megkötött keretszerződés értelmében a két cég 2010 és 2014 között végzi a hóeltakarítási munkálatokat.

Szatmár megyében három országos rangú út tisztítása tartozik az Országos Útügyi Vállalat (CNADNR) hatáskörébe, a CNADNR honlapján közölt tájékoztató szerint a 19-es, a 19A és az 1F országos rangú útszakaszokon három munkagép összesen 8 tonna csúszásgátlót szórt szét.

A tegnap reggeli munkába és iskolába indulás időpontjára a szatmárnémeti utcák kilencven százaléka hómentes volt, tíz hóeke, hat sózóautó járta szerda este nyolc órától kezdve az utcákat. Kilencven tonna só lett kiszórva az idei első havas éjszaka és az azt követő nap során, emellett huszonegy tonna magnézium-kloridot tartalmazó fagyásgátló folyadékot locsoltak szét városszerte. Egyelőre nem számolták ki, mennyibe került az első napi hómentesítés, a polgármester elégedett a Florisal teljesítményével, amelyiknek vezetőség szombaton számít újabb havazásra.

 

Nagykárolyban egy 16 tonnás sózóberendezéssel ellátott hókotróval tisztították az utakat — tudtuk meg Nagy Constantintól, a nagykárolyi közterület-fenntartó vállalat út- és építkezési részlegének vezetőjétől. „Hajnali 5 órakor kezdtük el tisztítani az utakat, hozzávetőleg két és fél tonna sót szórtunk ki” — mondta el a részlegvezető, aki hozzátette, hogy nem volt szükség további sózásra, hiszen 7 óra körül megállt a havazás, rá egy-két órára pedig már elkezdett olvadni a hó.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 18:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A Hangya és a Darázs
Ma, 18:50
A Marvel Studios új filmjében az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Scott Lang kénytelen viselni döntései következményeit szuperhősként és apaként egyaránt. Próbál egyensúlyozni a magánéletében és a Hangyaként reá nehezedő felelősséggel, ám mikor Hope van Dyne és Dr. Hank Pym felkeresi, újabb küldetésre indul. A Darázs személyében társat is kap, így csapatban derítenek fel súlyos titkokat a múltból.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Hotel Transylvania 3. - Szörnyen rémes vakáció
Ma, 20:00
A vámpíroknál nincs ennivalóbb lény. Mavis, Drakula édes kicsi lánya például a vérét adná azért, hogy a szörnyek nyaraltatásáért a szívét is kitevő apja ebéd után végre maga is alvadhasson egy jót. Így azután különleges meglepetéssel készül: befizeti Drakulát egy szörnyen társas hajóútra, hogy egy ideig csak saját vérfagyasztó boldogságával törődjön. Az indulásnál kiderül, hogy a tervbe egy apró rög került: Drakula régi barátai is a családi kirándulás résznek tekintik magukat: Farkas, Frankenst
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:55
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 18.
Ameddig nem tanulja meg megosztani a munkát és a feladatokat másokkal, nem lesz annyi ideje párjára és barátaira, mint amennyit szeretne.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 18.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...