Szatmár nem tüsténkedik
Utoljára módositva: 2019-11-10 14:16:39

Szatmár megye 337 szavazóházában 313 553 szavazásra jogosult személyt várnak ma 21 óráig az urnák elé — eddig közülük még elég kevesen, mindössze 14,75 % élt alkotmányos jogával.

A megyei rendőr-felügyelőség tájékoztatása szerint a voksolás minden szavazóházban gond nélkül kezdődött meg és eddig semmiféle incidensről nem érkezett bejelentés — s bár a szavazókedvet általános lanyhaság jellemzi megyeszerte, a vidéki településeken hajszálnyival többen voksoltak, mint Szatmárnémetiben vagy a kisvárosokban. A legtöbben — akárcsak az EP-választásokon — most is Balotafaluban járultak az urnák elé (57 %), de magas a részvételi arány Gyöngyön (48 %) és Boldádon is (35 %). Az ellenpóluson az avasi települések állnak, ahol a részvételi arány alig éri el a 6 – 7 %–ot, hiszen ezen települések lakóinak legtöbbje valamelyik külképviseleten él állampolgári jogával, de 10 százalék alatti a szavazókedv Erdődön, Mikolában, Kispeleskén és Homokon is.

A különböző pártok politikusai igyekeztek jó példát mutatni s már a kora délelőtti órákban voksoltak — a Nemzeti Liberális Párt megyei szervezetét vezető Adrian Albu alpolgármester reggel 8 órakor pecsételt, de korán kelők csapatát erősítette Pataki Csaba tanácselnök, az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezetének elnöke is, aki szavazását következően úgy fogalmazott: „Én arra kérek mindenkit, hogy ne hagyja azt, hogy mások döntsenek helyette, hanem szánja rá, azt az öt-tíz percet, mozgósítsa a családját, rokonát, barátját, hisz ma mi döntünk. Ma a mi kezünkben van a döntés és nem mindegy, hogy milyen eredményt érünk el, mennyire lesz erős a szavunk. Arra a jelöltre szavaztam, aki erősíti a közösségünket, az egyedüli, akinek üzenete volt, és aki felvállalta mindennapi gondjainkat, és aki be is bizonyította eddigi pályafutása során, hogy tiszteli a magyar értékrendet. A mai nap meg fogja határozni a közvetkező öt év mindennapjait!”
Hasonló gondolatokat fogalmazott meg voksolását követően Turos Lóránd  szenátor is, akinek elmondása szerint könnyű dolga volt, „hiszen ma arra az egyetlen jelöltre adtam le a szavazatomat, akinek valóban fontos közösségünk, fontos a gyermekeink és az ország jövője.” Erdei D. István parlamenti képviselő elmondása szerint nem csak alkotmányos jogával, de erkölcsi kötelességével is élt, amikor szavazott, s „olyan jelöltre adtam a voksomat, aki minden tőle telhetőt el fog követni, hogy olyan országban éljünk, ahol jómagam, családom mellett közösségünk minden tagja jól érezze magát.” – mondta.

Kereskényi Gábor Szatmárnémeti polgármestere és a szövetség városi szervezetének elnöke hagyományosan felesége és kisebbik leánya társaságában érkezett a szavazóházba, ahol: „A tiszteletre szavaztam. Egy olyan Romániára, amelyet respektálnak és amely respektálja az állampolgárait, amely meg tud erősödni és képes biztos jövőt teremteni fiataloknak, időseknek egyaránt — szem előtt tartva azt is: a magyar ügyet, a mi ügyünket csak a magyar jelölt képviseli! Mutassuk meg, hogy számít a magyarságunk és számít a szavazatunk! Arra kérem a szatmári barátaimat ennek a tudatában szánja rá azt a 10 percet és menjen el szavazni.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...